?Hemzemin Geçit Kazaları Yüzde 80 Oranında Azaldı?

?Hemzemin Geçit Kazaları Yüzde 80 Oranında Azaldı?

Gündem - 9 yıl önce



Şener, 3 Haziran Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘Devlet Demiryolları, son 10 yılda kendi sorumluluk sınırlarının dışındaki işleri de üstlenerek hem zemin geçitler konusunda çok önemli işler yapmıştır. 10 Yıl öncesine kıyasla hemzemin geçit kazaları yüzde 80 oranında azalmıştır.’ İfadelerini kullandı.

ERSAN ARSLAN

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 4. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) öncülüğünde 2009 yılında ilan edilen 3 Haziran Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü (ILCAD) dolayısıyla açıklama yaptı. Yenişehir Bölgesi’nde bulunan Türkiye Demiryolları Makineleri Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) yolunun girişinde bulunan hemzemin geçide gelen Şener, hemzemin geçitlerde yaşanan kazalarda son 10 yılda yapılan çalışmalarla yüzde 80 oranında azalma kaydedildiğini söyledi.

Şener; ‘Hemzemin geçit kazaları can ve mal kayıplarına yol açmaktadır. Devlet Demiryolları, son 10 yılda kendi sorumluluk sınırlarının dışındaki işleri de üstlenerek hem zemin geçitler konusunda çok önemli işler yapmıştır. 10 Yıl öncesine kıyasla hemzemin geçit kazaları yüzde 80 oranında azalmıştır.’ Dedi. 

‘SÜRÜCÜLERİMİZ

DİKKATLİ OLMALI’

Ne kadar önlem alınırsa alınsın, dikkatli ve bilinçli olunmadığı takdirde kazaların önüne geçilemediğini belirten Şener, ‘3 Haziran Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü’nün bu nedenle çok önemli olduğunu belirtti.

Hemzemin geçitlerde meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını belirten Şener, sürücülerin hemzemin geçitlere geldiklerinde mutlaka durmaları gerektiğini, ses dinleyip, trenin gelmediğinden emin olduktan sonra geçiş yapmaları gerektiğini söyledi.

Şener, şu ifadeleri kullandı:

‘Bizim 4. Bölge Müdürlüğü mıntıkamız Kayseri’den başlayıp Kars’a kadar uzanan, bir taraftan da Samsun hattını kapsayan bir bölgedir. Bölgemizde toplam 338 adet hemzemin geçit mevcuttur. Bunlardan 83 tanesi korumalı yani bekçili veya otomatik korumalı, diğerleri ise serbest yani çapraz işaretlerle daha az trafik yoğunluğunun olduğu hemzemin geçitlerdir. Yaklaşık 2 yıl kadar önce Hemzemin geçitlerde kazaların önlenmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığı bir yönetmelik yayınladı. Hemzemin geçitler için yeni standartlar belirlendi ve 3 yıllık da süre tanındı. Bu süre içerisinde Devlet Demiryolları bütün hemzemin geçitlerini daha emniyetli hale getirecektir. Tüm hemzemin geçitler ya otomatik korumalı hale gelecek ya da alt ve üst geçitler yapılacaktır. Fakat bugün otomatik korumalı hemzemin geçitlerimizde dahi kazalar meydana gelmektedir. Maalesef son iki yıl içerisinde Sivas şehir merkezine yakın bölgelerde iki tane hemzemin geçit kazası oldu ve 4 tane gencimiz hayatlarını kaybetti. Koruma sistemleri ne kadar iyi olursa olsun karayolu vasıtalarını kullananlar gerekli dikkati gösterip tedbirli olmadıkları sürece kazalar meydana gelmeye devam edecektir. Biz bunları istemiyoruz tabi. Kazalar hepimizi üzüyor, telafisi olmayan kazalar meydana geliyor. Ben bütün sürücüleri hem karayolu trafiği içerisinde hem de hemzemin geçitlerde çok daha dikkatli olmalarını diliyorum.

Kurallara uyulsa kesinlikle hemzemin geçitlerde kaza olmaz. Hem demiryolu vasıtalarının yani trenlerin geçiş önceliği var hem de trafik kanunları sürücülerin dikkatli olmasını öne alır şekilde düzenlenmiş. Hemzemin geçide yaklaşıldığında karayolu taşıtının önce durması gerekir. Yani yolu boş görüp geçmeyecek. Sürücü duracak, ses dinleyecek yola bakacak, tren olmadığından emin olduktan sonra geçecek.’

3 Haziran Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü hakkında da bilgi veren Şener, ‘3 Haziran tarihi, Uluslararası Demiryolu Birliği tarafından hemzemin geçit bilinçlendirme günü olarak ilan edilmiştir ve 2009 yılından itibaren çeşitli ülkelerde konferanslar düzenlenmektedir. Ülkemizdeki konferans ise TCDD’nin ev sahipliğinde Haydarpaşa Gar’ımız da icra edilmektedir. Konferansımıza Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımlar olmaktadır.’ İfadelerini kullandı.

3 Haziran Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü dolayısıyla ayrıca hemzemin geçidin bulunduğu alana sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan afişler yerleştirildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Mezarlıklardan Vakıflara?

2015-06-01 18:59 - Gündem

Minik Öğrencilerin Sivasspor Aşkı

2015-05-29 14:20 - Gündem

Ziraat Odası İle Vakıfbank Arasında Protokol İmzalandı

2015-06-02 17:27 - Gündem

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİVAS´A GELECEK

2015-06-01 18:58 - Gündem

Sivas´ta Şok Etkisi Yaratan Afiş

2015-06-04 09:20 - Gündem

?Hemzemin Geçit Kazaları Yüzde 80 Oranında Azaldı?

2015-06-04 09:21 - Gündem

?KOÇ´ GİBİ KOŞTULAR

2015-06-02 14:15 - Gündem

Eski Sanayi Yıkım Süreci Başlıyor

2015-05-28 19:07 - Gündem

Refakatçi Oteli´nde Sona Gelindi

2015-05-28 19:08 - Gündem

HIRÇIN MEHDİ

2015-06-02 14:16 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim