Ufukta ?Erken Seçim? Var

Ufukta ?Erken Seçim? Var

Gündem - 9 yıl önce



Sivas İrade Gazetesi olarak 7 Haziran seçimleri sonrasında Sivas halkının yorumunu aldık. Seçimlerle ilgili görüşlerini paylaşan Sivas halkının neredeyse tamamı hiçbir partinin koalisyonu sıcak bakmayacağını ve önümüzdeki süreçte erken seçime gidileceğini belirtti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Türkiye önceki gün çok kritik bir seçim yaşadı. AK Parti’nin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı köşküne çıkmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yola devam kararı alan ve 7 Haziran’da ilk seçimine giren AK Parti, beklenenin altında bir oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin yüzde 40,86 oy alabildiği seçimlerde CHP yüzde 24,96, MHP yüzde 16,29 ve HDP yüzde 13,12 oy aldı.

AK Parti’nin tek başına hükümet kuramadığı 7 Haziran seçimlerinin ardından İrade Gazetesi olarak ilimizde seçimin nabzını tuttuk ve seçim sonuçlarını Sivaslı vatandaşlarımıza sorduk.

Seçimlerle ilgili görüşlerini gazetemizle paylaşanların tamamına yakını barajı geçen 4 partinin de koalisyon kuramayacağını ve ufukta bir erken seçim göründüğünü dile getirdi.

Bu seçimlerin ardından ya AK Parti diğer 3 partinin bir tanesiyle koalisyon kuracak. Ya AK Parti haricindeki CHP – MHP – HDP koalisyon kuracak. Ya da 45 gün aranın ardından erken seçime gidilecek. Ülkenin geleceği için büyük önem arz eden 7 Haziran seçimlerinin ardından neler yaşanılacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

SİVAS HALKININ

‘7 HAZİRAN’ YORUMU

7 Haziran seçimlerinin ardından düşüncelerini bizimle paylaşan Tahsin Dönmez, ‘Bu demokrasinin bir güzelliğidir. Herkes fikirlerini sandığa yansıttı ve sonucunu gördü. İnşallah memleketimiz için, Sivas’ımız için hayırlı olur. Bu seçim sonuçlarına saygı göstermek lazım. Bundan sonraki süreçte benim kanaatimce parti Genel Başkanlarının da açıklamalarına bakacak olursak, erken seçim yapılacak gibi görünüyor. Ben onunla olmam diyor, o bir diğeriyle olmam diyor. Artık siyasi parti genel başkanlarının tamamının kaprisi bir kenara bırakması lazım. Türkiye için orta yolu bulmaları lazım. İnşallah ülkemiz ve Sivas için hayırlısı olur’ dedi.

İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız ise, ‘Demokraside vatandaşın dediğine saygı duymak lazım. Fakat ben Türkiye’nin istikrarı açısından erken seçim yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü dün MHP Lideri Devlet Bahçeli de açıklama yaparak AK Parti ile birlikte hükümet kurmayacaklarını belirtti. AK Parti dışındaki diğer 3 partinin de birleşmesinin çok zor olduğu görülüyor. Zannediyorum ki ufukta bir erken seçim var. Tekrar hayırlı olsun’ yorumunda bulundu.

Bu seçim sonuçlarının çok iyi olduğunu belirten Aytekin Ateş ise, ‘AK Parti çok oy kaybetti. Ben şahsen MHP’liyim. Bu seçimlerin gerek Sivas için gerekse ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Erken seçim olur gibi söylemler çıkıyor ama neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Benim için önemli olan MHP’nin Sivas’ta barajı aşarak Milletvekili çıkarmasıdır. HDP’nin barajı aşması çok kötü oldu. Gerek Cumhurbaşkanı’nın gerekse Başbakan’ın artık Selahattin Demirtaş’ı susturması lazım. AK Parti ise bu seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle çok oy kaybetti. Erdoğan halen AK Parti’nin başında olsaydı, AK Parti bu seçimleri de tek başına götürürdü’ dedi.

Solmaz Kadıoğlu da ‘Halkın seçiminin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ diyerek, ‘Önümüzdeki süreçte neler yaşanacağını hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Seçim sonuçları hakkında iyi ya da kötü olarak yorum yapmak istemiyorum, halkın verdiği bir karar olduğunu düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olur inşallah’ şeklinde konuştu.

Seçimlerin öncelikle vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını temenni eden Selahattin Şeker ise, ‘İnşallah hayırlısı olur. Ama şu da bir gerçek ki; siyasetin bir tek malzemesi var, o da insan. İkinci bir malzemesi yok. İnsan kazanmak lazım. Aslında millet olarak her partiye bir mesaj verildi. İnşallah siyasi partilerimizin tamamı ama tamamı bu verilen mesajlardan iyi ders çıkarırlar. Vatanımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yaşananlardan sonra koalisyon kurulması çok zor. Birbirlerini çok fazla kırdı döktüler. Muhalefet partilerini hiç adam yerine koymadılar. Tek başına iktidar kötü mü? Tabi ki çok iyi. Hangi parti olursa olsun ama tek başına iktidara gelsin. Bu memleket hepimizin, gidecek başka bir vatanımız yok. Geçmişi unuturlar, bir çizgi çekerler. İnşallah bu taşın altına hep beraber elini koyarlar. Çünkü sorumluluk da bunu gerektiriyor’ ifadelerini kullandı.

Muhtemelen erken seçime gidileceğini belirten Meltem Karakoç ise, ‘Yapılacak bu seçimlerin ardından da MHP ve HDP’nin oy kaybedeceğine inanıyorum. Hiçbir partinin koalisyon kuracaklarını düşünmüyorum. Bu seçimlerin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaşımız ise ‘Bence bu seçimlerin tek galibi HDP olmuştur. Ben şahsen PKK’nın meclise girmesini hiç ama hiç istemiyordum. Umarım koalisyon olmaz, tek parti hükümeti olur. Hayırlısını diliyorum’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mezarlıklardan Vakıflara?

2015-06-01 18:59 - Gündem

CİCİNHO GERİDE KALDI

2015-06-04 17:42 - Gündem

?ARKASINDA SİVAS OLANIN SIRTI YERE GELMEZ?

2015-06-04 17:48 - Gündem

Ziraat Odası İle Vakıfbank Arasında Protokol İmzalandı

2015-06-02 17:27 - Gündem

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİVAS´A GELECEK

2015-06-01 18:58 - Gündem

?Hemzemin Geçit Kazaları Yüzde 80 Oranında Azaldı?

2015-06-04 09:21 - Gündem

Sivas´ta Şok Etkisi Yaratan Afiş

2015-06-04 09:20 - Gündem

?KOÇ´ GİBİ KOŞTULAR

2015-06-02 14:15 - Gündem

ORAN ve KOSGEB´den Girişimciye Büyük Destek

2015-06-05 16:43 - Gündem

HIRÇIN MEHDİ

2015-06-02 14:16 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş