Ramazan´da Hurma ve Hurma Kahvesi Tüketin

Ramazan´da Hurma ve Hurma Kahvesi Tüketin

Gündem - 9 yıl önce



Sivas’ta yılın her ayında hurma satışı yapan Medine Hurmacısı Salim Kabze, vatandaşların Ramazan’da ve her zaman, sağlıklı ve zinde kalmak için hurma tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. Kabze, misafirler için en güzel içecek ikramının ise Hurma Kahvesi olduğunu söyledi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta faaliyet gösteren Medine Hurmacısı işletme sahibi Salim Kabze, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşların hurmaya olan ilgisinin arttığını söyledi. Hurmanın, tadı ve lezzetinin yanı sıra önemli bir şifa kaynağı olduğunu belirten Kabze, yılın her ayında hurma satışı yaptıklarını söyledi. Kabze, ‘Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hurmaya yoğun bir talep var. Ramazan bereketi ile birlikte geldi şehrimize. Rabbim herkesin Ramazan ayını hayırlı ve mübarek eylesin. Ramazan ile birlikte hurmaya rağbet arttı ama bizler Sivas’ta 12 ay hurma satışı yapıyoruz ve halkımız buna gerçekten büyük ilgi gösteriyor. Hurmanın sadece Ramazan’da bir ay değil de her ay yeneceğini halkımız biliyor.’ Dedi.

‘KAN ŞEKERİNİZİ

HURMA İLE DENGELEYİN’

Hurmanın bazı önemli faydaları hakkında bilgi veren Kabze, özellikle oruç tutulan Ramazan ayında hurma tüketmenin çok faydalı olduğunu söyledi. Kabze, sağlık açısından birçok faydası olan hurmanın kan şekerini dengede tuttuğuna da dikkat çekti.

Kabze, ‘Hurma bünyesinde barındırdığı besin değerleri açısından da çok önemli. Özellikle Ramazan’da, uzun süre oruçlu kaldığımız için hurma bizim için çok önemli bir besin takviyesi olacaktır. Hurma özellikle şeker problemi olan vatandaşlarımız için önemli bir besin çünkü şekeri dengeleyen bir özelliği var. İnsanlar kendilerini yorgun ve bitkin hissettiklerinde hurma yemelerini tavsiye ederiz.

Aynı zamanda Ramazan ayında özellikle iftarla birlikte vatandaşlarımız şişkinlik problemi ile karşı karşıya kalıyor. Bu gibi durumlarda da hurmanın çok önemli bir fonksiyonu var. Çok yemek yediğinizde, çok yemenin zararından, hazımsızlığından, şişkinliğinden ve kilo alma durumundan korunmak için 12 veya 24 saat içinde 3 saatte bir 3 adet hurma yiyerek su içilmesini tavsiye ediyoruz’ dedi.

Hadis-i Şerif’te belirtildiği gibi insanların sadece hurma yiyerek hayatta kalabileceğini belirten Kabze, hurmanın diğer faydalarını ise şu şekilde sıraladı:

‘Çocuğunuzun gelişimini ve okul başarısını artırmak için sabah kahvaltısında en az üç adet hurma yediriniz. Yaşlılara doğal vitamin ve mineral desteği için mutlaka sabah kahvaltısında hurma yediriniz.  Hamilelere bol bol hurma yedirerek anne ve bebeğin doğal beslenmesine yardımcı olabilirsiniz. Hurma kolay doğum yapmaya da katkı sağlar. Hurma anne sütünü artırır, besin değeri açısından anne sütüne en yakın meyvedir. Aynı zamanda kansızlığa iyi gelir. Günde 3 adet hurma tüketmek kanserden korunmanıza yardımcı olur.’

7 TL’DEN 50 TL’YE KADAR

HURMA ÇEŞİDİ VAR

Her bütçeye uygun hurma çeşidinin bulunduğunu söyleyen Kabze; ‘Biz Medine Hurmacısı olarak birçok hurma çeşidini Sivas’a getiriyoruz.  Şuanda 14 çeşit hurmamız var. Safavi, Hudri ve Meşruk hurmaları şuan en çok rağbet gören hurma çeşitlerimiz. Bunun yanı sıra Medine’deki bahçelerden getirdiğimiz taze yaş hurmalarımız mevcut. Peygamber efendimizin kendi eli ile diktiği Acve Hurması’nı da burada vatandaşlarımıza sunuyoruz. Her bütçeye hitap edecek hurma çeşidimiz mevcut. 7 TL’den 50 TL’ye kadar hurma çeşitlerimiz bulunuyor.’ Şeklinde konuştu.

‘MİSAFİRİNİZE HURMA

KAHVESİ İKRAM EDİN’

Hurmanın meyve olarak tüketilebildiği gibi çeşitli ürünler halinde de satışa sunulduğunu belirten Kabze, özellikle hurma kahvesini tavsiye etti. Kabze, tadı ve lezzeti ile büyük beğeni toplayan hurma kahvesinin iftar sonrasında misafire ikram edilebilecek en güzel içecek olduğunu söyledi.

Kabze, ‘Hurmanın; pekmezi, sirkesi, kahvesi, marmeladı, suyu, özü, lokumu gibi bir çok spesiyal ürünleri mevcut. Ben özellikle vatandaşlarımıza hurma kahvesini denemelerini öneririm. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlarımız, iftar sonrasında yorgunluk kahvesi olarak hurma kahvesini deneyebilirler. Biz bu kahvenin yine hurma ile birlikte tüketilmesini tavsiye ederiz.’ Dedi.

TÜRK KAHVESİ GİBİ YAPILIYOR

Hurma kahvesinin aynı Türk kahvesi gibi yapıldığını belirten Kabze, ‘Hanım kardeşlerimiz şekerli ve şekersiz olarak Türk kahvesini nasıl yapıyorlarsa aynı o şekilde yapabilirler. Hurma kahvesinin fiyatı da çok uygun. 150 gramlık bir hurma kahvesini 5 TL’ye alabilmek mümkün’ ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Mavi Çarşı Patlayabilir!

2015-06-11 16:56 - Gündem

Sivas Demirspor Kulübü U13 Takımı Giresun´da

2015-06-16 16:42 - Gündem

Ramazan´da Hurma ve Hurma Kahvesi Tüketin

2015-06-16 16:48 - Gündem

Halil Rıfat Paşa Yıkıldı Malazgirt Hız Kazandı

2015-06-10 09:16 - Gündem

10-06-2015 T.C. SİVAS 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO : 2015/212-213 Esas (2 Dosya) KAMULAŞTIRMA İLANI

2015-06-10 11:59 - Gündem

Musa Sinan Baba Oldu

2015-06-13 15:45 - Gündem

Erdemir İlk 500´e Girdi

2015-06-16 16:45 - Gündem

15-06-2015 T.C. SİVAS 3. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ KAMULAŞTIRMA İLANI

2015-06-15 14:51 - Gündem

Dolar 2.El Araç Piyasasını Da Etkiledi

2015-06-13 16:51 - Gündem

Mavi Çarşı Satılıyor

2015-06-15 17:30 - Gündem

İlgili Haberler

Tabipler Odası'nda Özbay, Güven Tazeledi

09:23 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Tabipler Odası'nda Özbay, Güven Tazeledi

09:23 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Köpeğe Çarpmamak İçin Kaza Yaptı!

09:15 - Asayiş

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem