DEMİRGİL; ?SİVAS´I BAYRAKLARLA DONATALIM?

DEMİRGİL; ?SİVAS´I BAYRAKLARLA DONATALIM?

Gündem - 9 yıl önce



Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, ‘Sivas’ı kırmızı ve beyaz yapalım, Türk Bayrakları ile her yeri donatalım. Bizi parçalamak isteyen, bu vatan üzerinde operasyon düzenlemek isteyenlere yanıtımızı vermeliyiz. Kimse bizi bölemez, biz buna izin vermeyiz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak’ın artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri sonrasında yaptığı; ‘Ev ve İşyerlerimizi Bayraklarla Donatalım’ çağrısının ardından bir çağrı da Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil’den geldi. Tüm oda üyelerine kısa mesaj göndererek, ‘İşyerlerimize Ay Yıldızlı Bayraklarımızı asalım’ çağrısı yapan Demirgil, gazetemiz aracılığıyla ise tüm Sivas halkına seslendi; ‘Sivas’ı kırmızı ve beyaz yapalım, Türk Bayrakları ile her yeri donatalım.’ Dedi.

ODA ÜYELERİ ÇAĞRIYA UYDU

İlk olarak oda üyelerine kısa mesaj göndererek çağrıda bulunan Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, üyelerin cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajda, ‘Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen terör olaylarını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Böyle sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için tüm esnaflarımızı dükkânlarına Ay Yıldızlı Bayraklarımızı asmaya davet ediyorum’ ifadelerine yer verdi. Demirgil’in mesajı kısa süre içerisinde kabul gördü ve çok sayıda esnaf işyerlerine Türk Bayrakları astı.

‘KİMSE BİZİ BÖLEMEZ’

Gazetemize yaptığı açıklamada terörü lanetleyen Demirgil, tüm terör unsurlarının biran önce silah bırakması gerektiğini söyledi. Terörün canları yakmaya, ocakları söndürmeye devam ettiğini belirten Demirgil, bugüne kadar teröre boyun eğmeyen Türkiye’nin bundan sonra da boyun eğmeyeceğini söyledi. Türkiye’nin hassas ve kritik bir süreçten geçtiği bu günlerde, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu belirten Demirgil, ortak bir tavır ve duruş sergilemek adına, birlik ve beraberliği sergilemek adına böyle bir çağrıda bulunduğunu söyledi.

Demirgil; ‘Son günlerde ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, ziyadesi ile bizleri üzmekte. Terör olaylarında şehit düşen askerimiz ve polisimize içimiz yanıyor. Analarımızın, bacılarımızın üzüntüleri bizleri, esnaf camiasını derinden yaralıyor. Biz de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte üyelerimize bir çağrı yapalım istedik. Hem artan terör olaylarını kınamak, hem şehit olan Mehmetçiklerimiz ve polislerimizin ruhlarına bir Fatiha okumak, hem de işyerlerimizi Türk Bayrakları ile donatarak, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya gösterebilmek adına böyle bir çağrı yaptık. Bu da kısa süre içerisinde kabul gördü. Bütün esnaflarımız dükkânlarına Türk Bayraklarını astılar ve bizlere de bu duyarlılık için teşekkür ettiler. Esnaf, toplumun özüdür, kendisidir. Esnafımız bu hassasiyeti gösterirse, tüm halkımız buna katılım sağlayacaktır. Tüm Sivas halkının ve esnaflarımızın bu duyarlılığı göstermesini, ev ve işyerlerini Türk Bayrakları ile donatmalarını arzuluyoruz. Tüm STK’larımıza da bu yönde çağrıda bulunmak istiyorum; Sivas’ı kırmızı ve beyaz yapalım, Türk Bayrakları ile her yeri donatalım. Bizi parçalamak isteyen, bu vatan üzerinde operasyon düzenlemek isteyenlere yanıtımızı vermeliyiz. Kimse bizi bölemez, biz buna izin vermeyiz’ ifadelerini kullandı.

Terör unsurlarının, huzur ve refahın sürmesi için silah bırakması gerektiğini belirten Demirgil, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Bir toplum, ne kadar huzurlu, ne kadar sıkıntısız olursa ticaret de o kadar kolay ve iyi döner. Ticaretin iyi ve kolay dönmesi için terörün bitmesi lazım. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nden kesinlikle hiçbir taviz veremeyiz. Terör örgütünün biran önce silahı bırakarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının gereği ne ise onu yerine getirmesi lazım. Onların farklı sevdalardan vazgeçmeleri gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, bölünemez. Bunu biran önce idrak etmeliler.’

Haftanın Öne Çıkanları

Sahte Güneş Gözlüğüne Dikkat

2015-07-30 17:15 - Gündem

ÖLÜM KAVŞAĞI MI?

2015-08-05 08:59 - Gündem

?Hoca İmam Cami Tarihi Değil?

2015-07-30 17:16 - Gündem

Düğün Dernek 2 Çekimleri Başladı

2015-08-04 09:39 - Gündem

SİVASLI HALTERCİLER REKOR KIRDI

2015-07-30 17:12 - Gündem

TMO Binası Dökülüyor

2015-07-30 17:17 - Gündem

Okul Temel Kazısından İki Adet Lahit Çıktı

2015-08-05 08:57 - Gündem

Elden Taksit Çılgınlığı

2015-08-03 12:51 - Gündem

Sivas, Sercan Yıldırım´ı İstiyor

2015-07-31 16:59 - Gündem

YENİ NESİL LOKOMOTİFLER SİVAS´TA?

2015-07-30 17:18 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem

Sivas'ta Öğrenciler Trafik Polisi Oldu!

10:52 - Gündem

Sivas'a Bir Cami ve Külliye Daha Kazandırılıyor! Temeller Atıldı

10:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslı Vatandaş Kızına Saldıran 4 Köpeği Telef Etti!

12:59 - Asayiş

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Bir Zamanların En Gözde Aletiydi Şimdi Yüzüne Bile Bakılmıyor!

11:39 - Yaşam

Sivas'ta Öksüz Kalan Tilki Diyarbakır'da Tedavi Ediliyor

11:33 - Yaşam

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem