Kadın Açık Cezaevi Taşınacak

Kadın Açık Cezaevi Taşınacak

Gündem - 9 yıl önce



Başkan Yılmaz, Kadın Cezaevi’nin Sivas için büyük önem arz ettiğini belirterek, ‘Sivas ve ülkemiz için önemli gördüğü bu kurumun yine Sivas’ımızda uygun bir yere yeni binalar yapılarak taşınmasını ve hatta kapasite ve iş kolları olarak büyütülerek korunması gerekiyor’ dedi.

HABER MERKEZİ

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı hemşerimiz İsmet Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ve Başkan Yılmaz’ın, Kadın Açık Cezaevinin kapasitesinin de artırılarak, taşınmasının uygun olacağını belirttiğini söyledi.

TBMM Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Başsavcı İrcal, TBMM Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla Sayın İsmet Yılmaz’a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, hayırlı olsun temennisinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Yılmaz’a yeni görevinde başarılar dilediklerini kaydeden Başsavcı İrcal, TBMM Başkanı Yılmaz’ın geçtiğimiz dönemlerdeki Sivas ziyaretlerinde Adliye’de kendilerini ziyaret ettiklerini, yine Kadın Cezaevinde ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, kendilerinin her türlü sorunlarıyla yakın ilgi ve alaka gösterdiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Yılmaz’ı ziyaretlerinde kurumun işleyişleri hakkında bilgi verdiklerini belirten Başsavcı İrcal, ayrıca Adliye’ye yapılması planlanan ek hizmet binası ile Kadın Açık Cezaevi’nin taşınması konusunda da fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal açıklamasında, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın Milli Savunma Bakanlıkları döneminde Adliye’yi ziyaret ederek kendilerine büyük onur verdiğini, bu ziyaretlerinde Adliye’nin sorunları hakkında bilgi aldığını ve Adliye hizmet binasının büyütülmesi için çalışma yapılması talimatı verdiğini belirtti.

Başkan Yılmaz’ın daha sonraki bir tarihte de Sivas Kapalı Cezaevini ziyaret ederek orada da kurum hakkında bilgiler aldığını, hükümlü ve tutuklu vatandaşlarımız ile Sanatçı Turgay Tanülkü’nün sahneye koyduğu ‘Son Kuşlar’ adlı tiyatro oyununu izlediğini belirten Başsavcı İrcal, Yılmaz’ın hükümlüler ile sohbet ederek bayan hükümlü vatandaşlarımıza karanfil dağıttığını söyledi.

Başsavcı İrcal, ‘Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı olarak TBMM Başkanlığına seçilmeleri münasebetiyle hem iadeyi ziyaret de bulunmak ve hem de hayır temennilerimizi arz etmek üzere zatı âlilerinin konuğu olmayı arzu etmiştik. Bizleri kabul ederek ikinci kez onurlandırdılar’ dedi.

Bu ziyarette de kendilerine Adliye Ek hizmet binası için yapılan çalışmalar ve Kadın Açık Cezaevi konusunda bilgi arz verdiklerini belirten İrcal, TBMM Başkanı Yılmaz’ın yeni hizmet binasının Sivas’a mutlaka kazandırılması gerektiğini belirttiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Yılmaz, Kadın Açık Cezaevi’nin Sivas ticareti ve esnafı için gerekli olduğunu belirterek, ekonomik hayata katkı sağladığını söyledi.

Türkiye’de halen faaliyette bulunan 4 kadın açık cezaevinden birisinin ve hatta en büyüğünün Sivas’ta olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, tüm ülkeden buraya insan sevki yaşanmasının tanıtım içinde önem arz ettiğini söyledi. Ayrıca burada yapılan halı dokuma ve tekstil gibi faaliyetleri de yakından takip ettiğini belirten Yılmaz, bu sebeplerle Sivas ve ülkemiz için önemli gördüğü bu kurumun yine Sivas’ımızda uygun bir yere yeni binalar yapılarak taşınmasını ve hatta kapasite ve iş kolları olarak büyütülerek korunmasının gerekli olduğunu vurguladı.

HÂKİM EVİ

KAZANDIRILACAK

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşmelerinde Sivas’a bir Hâkim Evi kazandırılması noktasında girişimlerde bulunduklarını belirterek, Başkan Yılmaz’ın da bu konuya sıcak yaklaştığını belirtti.

Sivas ilinin Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında karayolu ile seyahat edenler için mutlak bir uğrak ve konaklama yeri olduğunu belirten İrcal, ‘Ziyaretimizde TBMM Başkanı Yılmaz’a Sivas’a bir Hâkim evi kazandırılmasının gerekliliği arz ettik. Zatı âlileri konuyu çok uygun gördüler ve Belediye tarafından bir konağın Adalet Bakanlığına tahsisi ile burasının bir hâkim konağı şeklinde tüm Sivaslılara ve Milletimize hizmet vermesini arzu ettiklerini ifade ettiler’ dedi. Başsavcı İrcal, TBMM Başkanı Yılmaz’ın Hâkim Evi’nin ilk misafirinin de kendisinin olması temenni ettiğini söyledi.

Başsavcı İrcal, ‘Bizler Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı olarak kurumumuza gösterdikleri bu yakın ilgi ve alakadan dolayı ayrıca taleplerimiz karşısında verdikleri destek nedeniyle Sivas Sevdalısı Sayın Başkanımıza sonsuz şükran ve hürmetlerimizi arz ederiz’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

1 Altın, 1 Gümüş, 4 Bronz Getirdiler

2015-09-01 10:24 - Gündem

?Yaz Okullarında İlk 3 İçerisindeyiz?

2015-08-27 18:08 - Gündem

Yeni Dönem Başlıyor

2015-08-27 18:18 - Gündem

Eliş Şampiyon Oldu

2015-08-27 18:07 - Gündem

Çimento Üretimi 3 Katına Çıkacak

2015-08-27 10:38 - Gündem

Eski Vekil Sivas´tan Aday Adayı Oldu

2015-08-30 16:05 - Gündem

Kadın Açık Cezaevi Taşınacak

2015-09-01 10:29 - Gündem

Ravza Derneği´nden Halep´e 2 Tır Su Yardımı

2015-08-26 10:55 - Gündem

Külçe Altın Üretilecek

2015-08-27 10:22 - Gündem

Şair Altunay, Sevenleriyle Buluşacak

2015-08-30 11:18 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor