Yürüyüş Yolları Unutuldu Mu?

Yürüyüş Yolları Unutuldu Mu?

Gündem - 9 yıl önce



Sivas Belediyesi ilimizin en gözde mesire alanı olan Paşabahçe yolunda duble yolun yanı sıra yürüyüş yolları ve bisiklet yollarının yapılacağını duyurmuştu. Asfalt çalışmalarında sona yaklaşılmasına rağmen bisiklet yolları ve yürüyüş yolları ile ilgili çalışmalar halen başlamadı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Paşabahçe yolundaki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sivas’ın en gözde mesire alanlarından olan ve özellikle yaz aylarında binlerce kişinin uğrak mekânı haline gelen Paşabahçe yolundaki çalışmalar tamamlanmak üzere…

Bazı kamulaştırma çalışmaları nedeniyle çalışmalar zaman zaman sekteye uğramasına rağmen çalışmaların çoğunluğu tamamlandı. Sivas halkı çalışmaların tamamlanmasının ardından Paşabahçe’ye duble yolla gidebilecek.

Şuanda bir kısmı çift gidiş, çift geliş, bir kısmı ise tek gidiş, tek geliş olmak üzere hizmet veren Paşabahçe yolundaki bazı eksiklikler dikkatlerden kaçmadı.

Sivas Belediyesi Paşabahçe yolu projesi kapsamında ulaşımın duble yolla sağlanacağını ayrıca yürüyüş yolları ile bisiklet yolunun da yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu yıl başından itibaren yoğunlaşan çalışmalar neticesinde yol çalışmaları dışında başka herhangi bir çalışma yapılmadı.

YILAN HİKÂYESİNE DÖNMÜŞTÜ

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve yıllardır tamamlanamayan Paşabahçe Duble yolunda nihayet çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yıllardır yapılmayı bekleyen Paşabahçe duble yoluna Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın el attı.

2006 yılında Paşabahçe’nin mesire alanı olarak Sivas’a kazandırılmasının ardından trafik yükü artmış özellikle hafta sonlarında piknikçiler ve söz konusu yolu kullanan beldeler sıkıntı yaşamaya başlamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda sıkıntının ortadan kaldırılması için dar olan yolun genişletilmek sureti ile duble yol yapılması kararı alınmış ancak bir türlü muvaffak olunamamıştı. Sorunları tüm kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek çözen Başkan Aydın, Paşabahçe yolunun bir an önce yapımı için girişimlerde bulunmuştu.

ZİYARETÇİ SAYISI

5 BİNİ BULUYOR

2006 yılında yeniden yapılandırılan ve bu kapsamda piknik alanı olarak kullanılan alanı baştan sona yenilenen, yeşil alanla sert zemin birbirinden ayrılan, koşu ve yürüyüş parkurları yapılan, sert zeminlerden oluşturulan, adalar üzerine piknikçiler için ahşaptan şadırvan ve mangal yerleri yapılan, çocuk oyun alanları dizayn edilen, modern çeşmeler, tuvaletler, sosyal tesisler ve mescit inşa edilen Paşabahçe Piknik ve Mesire alanına özellikle yaz mevsiminde günlük 3 bin kişi ila 5 bin kişi piknik yapmak için gidiyor.

30 metre genişliğinde yapılan olan bölünmüş yolda araç trafiğinin yanı sıra bisiklet yolu ve koşu yolu da yer alacaktı. Böylece Paşabahçe yolu sadece piknikçilere değil spor yapmak isteyenlere de hizmet verecek.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI

İHALE EDİLDİ

Sivas şehir merkezi ile Paşabahçe arasındaki yola yapılması planlanan bisiklet yolu ve yürüyüş yollarının yapılması işi ihale edildi. Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çıkılan ihale kapsamında akrilik bisiklet yolu ve kauçuk zemin kaplama işinin ihalesi gerçekleştirildi. 6 Ağustos tarihinde ihalenin yapılmasına rağmen henüz yer teslimi yapılmadı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Konuşur Kayseri Yapar

2015-09-16 16:21 - Gündem

Cezai İşlem Yok Park Etmeye Devam!

2015-09-13 15:53 - Gündem

Yürüyüş Yolları Unutuldu Mu?

2015-09-16 16:21 - Gündem

Gazi Köyü´nde Su İsyanı

2015-09-10 10:20 - Gündem

Varyant Satranç Kulübünden Kılıç´a Ziyaret

2015-09-10 17:04 - Gündem

Kasaplara Çelik Eldiven Şart

2015-09-16 16:20 - Gündem

İntihar Eden Asker Toprağa Verildi

2015-09-10 10:21 - Gündem

Servis Şoförleri Bilgilendirildi

2015-09-10 10:23 - Gündem

Badminton 1. Kademe Antrenörlük Kursu Açıldı

2015-09-10 10:14 - Gündem

Belediyespor Evinde Muhteşemdi

2015-09-15 17:06 - Gündem

İlgili Haberler

Trafik Cezalarında Yeni Dönem!

10:38 - Gündem

Tarihi Cami, FPV Dron İle Görüntülendi

09:47 - Gündem

Sivas'ta Korkunç Kaza

09:39 - Gündem

Eski Sanayi Projesi Rafa Mı Kalkıyor? Özbelsan Genel Müdürü Açıkladı

09:23 - Gündem

SON DAKİKA: Sivas Belediyesi'nde Eski Müdür Yeni Müdür Oldu

20:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Başakşehir’e Bileniyor

10:36 - Spor

Sözünüze Sadık Kalın! Mülakatı Kaldırın

10:31 - Politika

Annesini Kaybeden Yener: Kıymetini Bilin

10:19 - Eğitim

Tarihi Cami, FPV Dron İle Görüntülendi

09:47 - Gündem

Sivas Bu Projeyle Şifa Bulacak!

09:46 - Sağlık