ALACAHAN´LI ÖĞRENCİLER ANKARA´YI GEZDİ

ALACAHAN´LI ÖĞRENCİLER ANKARA´YI GEZDİ

Gündem - 7 yıl önce



YUNUS BUDAKTAŞ

Alacahan ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aydın Genç, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Orhan Üngör ile görüşen Genç, vakıf faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Genç, vakfın eğitim faaliyetleri çerçevesinde Alacahan Ortaokulu öğrencilerini kardeş okul olarak seçtikleri Kızılcahamam Perihan Erdoğan Ortaokulu´yla ortak bir gezi programı düzenlediklerini söyledi.

DOLU DOLU BİR PROGRAM OLDU

Alacahan Vakfı başkanı Aydın Genç, düzenlemiş oldukları gezi programı hakkında şunları söyledi. ?Vakfı olarak yaptığımız kardeş okul projesi kapsamında Alacahan Ortaokulu öğrencilerimizi Ankara Kızılcahamam´a götürerek iki gün boyunca Ankara´yı gezdirdik.  İlk gün kardeş okulumuz Kızılcahamam Perihan Erdoğan Ortaokulu ile ortaklaşa 18 Mart Çanakkale Zaferiyle ilgili güzel bir program yaptık. Ertesi gün iseTürkiye Büyük Millet Meclisi´ni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Anıtkabir´i, Tacettin Dergâhını ve Ankara´nın tarihi mekanlarını gezdik.

Öğrencilerimiz sadece televizyonlarda gördükleri bu yerleri gerçekten görebilme fırsatını yakaladılar. 15 Temmuz darbe girişiminde meclisin bombalanan kısımlarını gösterdik. Diğer Yandan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un  istiklal marşını yazmış olduğu mekan olan Tacettin Dergahını ziyaret ettik. Yine aynı mekanın bahçesinde metfun olan hemşehrimiz Muhsin Yazıoğlu´nun kabrini ziyaret ederek fatiha okuduk. Her dakikası dolu dolu geçen programda Anıtkabir ziyaret ederek mozoleye çelenk sunumu yaptık. Öğrencilerimiz oldukça memnun kaldığı bu tür gezileri zaman zaman tekrarlamayı düşünüyoruz.?dedi.

VAKFIMIZ EĞİTİM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEK

Vakfın eğitimi önemsediğini ifade eden Genç, Kangal ve çevresinde eğitimi geliştirmek adına daha fazla çalışacaklarını söyledi. Genç, ?Eski Milli eğitim bakanı Vehbi Dinçerler öğrencilerimizle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Divan edebiyatını ülkemize sevdiren ünlü yazar Hayati İnanç Hocamız da Kızılcahamam´da ki programımıza katılarak öğrencilerimize bir konuşma yaptı. Türk Yurdu Kolejimizi ziyaret ederek okulun sahibi hemşerimiz Recep Çalışkan ile görüştük. Bu vesileyle okulumuza vermiş oldukları destekten dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ederiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı bizleri çok duygulandırdı. Öğrencilerimizi mutlu etmeye devam edeceğiz inşallah. Vakfımız çalışma yoğunluğunu eğitim konusuna ayırdı. Önceden başarılarına alışkın olduğumuz Alacahanlı öğrencilerimizin son yıllarda ki başarısızlığı sebebiyle bu konuya ağırlık verdik.? ifadelerini kullandı.

KIZILCAHAMAM´DAKİ BİRLİKTELİK BİZİ ETKİLEDİ

Ankara programının dolu dolu geçtiğini aktaran Genç, Ankara gezisi boyunca Kızılcahamam´da ki yetkililerin kendileriyle yakından ilgilenerek güzel bir misafirperverlik örneği sergilediklerini ifade etti. Genç, karşılaştığı bu birlik ve beraberliğin kendisini çok etkilediğini belirteren Genç, Gerçekten başka yerde görmediğimiz birlik ve beraberliği Kızılcahamam´da gördük. Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve öğretmenler çok koordineli bir biçimde çalışıyorlar. Bu tür organizasyonlara çok büyük önem veriyorlar. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler. Kendilerine ne kadar çok teşekkür edersek azdır. Bu vesileyle bir kez daha Ankara programında bize yardımcı olan  sayın Hilmi Bilgin´e, Kangal kaymakamımız Sinan Aşçı´ya ve programın her aşamasında bizim yanımızda olan Kangal/Deliktaşlı hemşehrimiz Önder Karakartal´a,çok teşekkür ederiz. ? şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Alacahan Vakfı olarak eğitim çalışmalarını önemsediklerini belirten Genç, ?Biz vakıf olarak öğrencilerimize her türlü desteği vermek istiyoruz. Vakıf üyelerimizin mali destekleri ile bu tür organizasyon ve yardımları yapıyoruz. Geçen yılda öğrencilerimize Sivas´ı gezdirmiştik. Bu tür gezi programlarıyla belki köylerinden hiç çıkamayan öğrencilerimizin bir nebzede olsa ufkunu açmış oluyoruz. Yapmış olduğumuz programlarda bize destek veren ve  organizasyonlarda emeği geçen herkese vakıf başkanı olarak  teşekkür ediyorum..?dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

BIÇAĞA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

2017-03-13 06:00 - Gündem

Abdi Ağa Konağı

2017-03-16 06:00 - Gündem

ALACAHAN´LI ÖĞRENCİLER ANKARA´YI GEZDİ

2017-03-20 06:00 - Gündem

Pİ YARIŞMASINDA TÜRKİYE REKORU

2017-03-15 06:00 - Gündem

?Sağlık çalışanlarına şiddet arttı?

2017-03-14 06:00 - Gündem

Kangal Cumhuriyet Ortaokulu´ndan İstiklal Marşı programı

2017-03-14 06:00 - Gündem

Kaymakam Yılmaz´dan Yapalı köyüne ziyaret

2017-03-13 06:00 - Gündem

Ülkü Ocaklarında görev değişikliği yapıldı

2017-03-18 06:00 - Gündem

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından panel düzenlendi

2017-03-14 06:00 - Gündem

HASTANEMİZDE ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA YAPILAN TİYATRO GÖSTERİSİ DUYGULANDIRDI

2017-03-18 06:00 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor