BAŞKAN OTYAKMAZ GÜREŞ AĞASI OLDU MUTLU VE GURURLUYUZ

BAŞKAN OTYAKMAZ GÜREŞ AĞASI OLDU MUTLU VE GURURLUYUZ

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, 52. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri´nde güreş ağası oldu.

52. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri´nin açılış programına; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Davut Gül, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik heyet, futbolcular, yönetim kurulu üyeleri, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Taha Akgül ile eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve vatandaşlar katıldı.

Teknik heyet ve futbolcular ilçe stadyumunda tur atarak tribünleri selamladı. İlçe sakinleri takımımıza büyük ilgi göstererek, ?Şampiyon Sivasspor? tezahüratında bulundu.

Güreşin mertçe ve güçle yapılan bir mücadele olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, ?Bu nedenle güreşlerin yapıldığı yere er meydanı denir. Bu meydanda hak eden kazanır. Bizim için güreş etkinlikleri geçmişimizle, kültürümüzle bağ kurmak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için bir fırsattır. Bu etkinlikte gençler güreş sporunu tanır, sever, güreşe olan ilgisi artar ve nesilden nesle aktarılır? diye konuştu.

SİVAS GÜREŞİN MERKEZİ

Vali Davut Gül ise, güreşin çok önemli bir kültür olduğunu belirterek, ?Güreşçilerimizin sahaya çıkışı, duruşları, bir birlerine hitap edişleri ve zamanın içinden aka aka gelen bu kültürün mutlaka yaşatılması gerekiyor. Doğanşar´da 52´ncisini yapmak çok önemli. Ciddi anlamda bir emek sarf edilmiş. İnşallah bundan sonra ki yıllarda da devam eder. Sivas, güreşte Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül gibi güreşçileri çıkardı. Sivas ciddi anlamda bir güreş merkezi. Buna Doğanşar´da ciddi anlamda katkı sunuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

ALANDA 3 ŞAMPİYON VAR

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da alanda 3 şampiyon olduğunu belirterek, ?Bir tane dünya ve olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık, bir tarafta genç jenerasyonun dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, diğer taraftara da Sivasspor. Bu bizim için gerçekten mutluluk verici? şeklinde konuştu.

Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri´nin önemli bir organizasyon olduğunu altını çizen Otyakmaz, ?İlk başta bu ata sporumuzu yaşatan sporcularımıza, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ata sporumuz güreşin yaşatılmasında güreş ağalığı da çok önemli bir yer iştigal ediyor. Maddi - manevi verdikleri destekle ata sporumuzun yaşatılmasında, toplumu bir araya getirip bu güzel festivallerin oluşmasına ön ayak oluyorlar. Bu sebeple gelmiş geçmiş tüm ağalarımı saygıyla selamlıyorum. Ben bu toprakların evladıyım. Ahmet Ayık gibi bir büyüğümün adını taşıyan böyle bir organizasyonda ağalık yapmak benim için bir onurdur. Büyüklerimiz ?Her şerde bir hayır vardır´ derler. Eğer geçen yıl güreşlerimiz gerçekleşmiş olsaydı karşınızda Sivasspor´un ligden düşmesinden dolayı biraz buruk, biraz üzgün, biraz mahcup bir ağa olacaktı. Bugün karşınızda takımı tekrar Süper Lig´e yükselmiş mutlu ve gururlu bir ağa var? dedi.

Bu yıl 5´ncisi düzenlenen ve çekişmeli geçen güreşlerde 135 sporcu 21 kategoride yarıştı. 52. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreş Ağası ise Başkan Mecnun Otyakmaz oldu.

Bakan Yılmaz, Gül ve Otyakmaz, müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını verdi. Yılmaz, Gül ve beraberindekiler daha sonra Başkan Mecnun Otyakmaz´ın Ortaköy´deki evine giderek hep birlikte akşam yemeği yedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVAS´IN EN ESKİ MAHALLESİYİZ

2017-07-10 06:00 - Gündem

ERBAKAN BULVARINDA DÜZENLEME

2017-07-08 06:00 - Gündem

KAYA, YAPIMI SÜREN OKULLARI İNCELEDİ

2017-07-06 06:00 - Gündem

KARANLIK YERLERDE YAZILDI MEMLEKETLERDE SAHNELENDİ

2017-07-08 06:00 - Gündem

ADEM KOÇAK BANDIRMASPOR´DA

2017-07-04 05:00 - Gündem

BAŞKAN OTYAKMAZ GÜREŞ AĞASI OLDU MUTLU VE GURURLUYUZ

2017-07-11 05:00 - Gündem

KAĞIT MENDİL SATARAK AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

2017-07-05 06:00 - Gündem

BİR ÜNİTE KAN ÜÇ CAN

2017-07-07 06:00 - Gündem

YÜKSEL, ESNAFLARA HİZMETLERİNİ ANLATTI

2017-07-06 06:00 - Gündem

İmranlı ve Zara ilçelerinde incelemelerde bulundu

2017-07-06 06:00 - Gündem

İlgili Haberler

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

OSB, I-REC sahibi oldu

13:23 - Gündem

DAP, teklif çağrısına çıktı

13:22 - Gündem

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

Sivas'ta Tuvalette Ayağı Kayıp Düşen Yaşlı Hayatını Kaybetti

13:17 - Asayiş

Eski Sivas Valisi Hayatını Kaybetti

13:06 - Yaşam

Sivaslı Vatandaş Kızına Saldıran 4 Köpeği Telef Etti!

12:59 - Asayiş

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem