Bilgi Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Bilgi Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Gündem - 1 yıl önce



Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirildi. Yarışmaya ilimizde yoğun katılım olduğunu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Nurullah Hatip “Liseli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz yarışmamıza hem ailelerin hem de genç kardeşlerimizin yoğun ilgisi bizi oldukça memnun etmektedir” dedi. 

Adem Sabit NALBANT 

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her sene düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde” Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması yüz binlerce öğrencinin katılımıyla Türkiye genelinde gerçekleştirildi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatını daha fazla gence anlatabilmek ve idrak ederek hayatlarında Sünnet-i Seniyye’yi tatbik edebilmeleri amacıyla her sene düzenlenen “Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” bu sene de Türkiye genelinden yüz binlerce liseli gencin katılımıyla ve yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Cumartesi günü gerçekleştirilen sınavın sonuçları 31 Aralık günü açıklanacak. Türkiye geneli derecede birinciye 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 7 bin TL, dördüncüye 6 bin TL ve beşinciye ise 5 bin TL ödül verilecek.

Sivas geneli derecede birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, dördüncüye bin TL, beşinciye 500 TL ödül verilecek.

Sınav sonucu süreci efendimizinizinde.com internet sitesi üzerinden takip edilebilir.

“PEYGAMBERİMİZİN ÖRNEKLİĞİNİ KUŞANMAK HEPİMİZİN HAYRINA OLACAKTIR”

Sınav ile ilgili konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Hem ülke olarak hem de İslam coğrafyasının tamamında ihtiyacımız olan sevgi ve kardeşliktir, ihtiyacımız olan hakkı ve adaleti üstün tutmaktır. Gençlerimizin, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) hayatını okumaları, öğrenmeleri, bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır. İslam’ın temel kavramlarını bilen ve sapmalara karşı hakikati kuşanmış nesiller olmalı. Biliyorsunuz mücahede gayret etmektir. İslam’ı yaşama gayretidir. Yoldaki bir taşı kaldırma, bir yoksulu doyurma, bir yetimi sevindirme, bir zulmü engellemedir. Bütün bunların örnekliği Efendimizin (S.A.V.) hayatında mevcuttur. Biz en güzel hediyenin, tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin (S.A.V.) örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam, insanın bütünüyle yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz (S.A.V.) ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir” dedi. 

Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Nurullah Hatip ise yapmış olduğu açıklamada “Peygamberimizi tanıyan bir nesil yetiştirmek amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi yarışmamızın sınavını bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ımızda merkez ve diğer ilçelerde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışma duyurusunu yaptığımız andan itibaren yoğun katılımın olduğu yarışmamızda kitaplarımızı öğrenci kardeşlerimize üç hafta önceden dağıttık, bugün de sınavımızı gerçekleştirdik. Liseli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz yarışmamıza hem ailelerin hem de genç kardeşlerimizin yoğun ilgisi bizi oldukça memnun etmektedir” dedi. 

PROGRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Yarışmada hem Sivas'ta hem de Türkiye geneli dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceğini ifade eden Hatip,  “Peygamber Efendimizi tanıma yolunda olan binlerce gencimize, onları bu konuda teşvik eden çok kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum.  Bu yarışmadan sonra da yine ortaokula, liseye ve üniversiteye giden genç kardeşlerimize yönelik  programlarımız devam edecektir” dedi. 

ÖDÜLLER YILIN SON GÜNÜNDE VERİLECEK

Sivas geneli dereceye giren öğrencilere ödüllerini 31 Aralık’ta düzenleyecekleri Mekke’nin Fethi Programında takdim edeceklerini belirten Nurullah Hatip, “Bunun da duyurusunu sizlerin aracılığıyla buradan yapmış olalım. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Mekke’nin Fethi programımızı bu yıl da 31 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 19.00’da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştireceğiz. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ezgi ve sinevizyon gösterilerinin olacağı programımızda konuşmacı olarak Mustafa Özşimşekler hocamız aramızda olacak inşallah. Tüm Sivas halkını 31 Aralık akşamı Mekke’nin Fethi programımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Çorba Dağıtmakla Rektörlük Olmaz

2022-12-12 07:05 - Gündem

Müfettiş Görevlendirilsin!

2022-12-14 07:00 - Gündem

Bekle Filmi Sivas’ta

2022-12-19 07:00 - Gündem

Hüseyin, Bronz Madalya İle Döndü

2022-12-15 07:00 - Spor

Özel İdare, Mağlubiyetle Döndü

2022-12-19 07:00 - Spor

Kızıltuğ türkülerle anıldı --Video

2022-12-12 07:00 - Gündem

Özel İdare Emin Adımlarla…

2022-12-15 07:00 - Spor

Filede Heyecan Sona Erdi

2022-12-17 07:00 - Spor

‘Sil Baştan Kaynanam’ Sivaslılarla Buluştu

2022-12-12 07:00 - Gündem

Doktor Göçü Devam Ediyor!

2022-12-13 07:05 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika