Bir Buçuk Milyon Maske Üretilecek

Bir Buçuk Milyon Maske Üretilecek

Gündem - 4 yıl önce



Fatih TABUR

Olgunlaşma Enstitüsü Maske Üretim Merkezinde Sağlık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında  üretilen maskeler, Sağlık İl Müdürlüğüne teslim edilecek.

Vali Salih Ayhan, İl Sağlık Müdürü Dr. F. Selçuk Moğulkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile birlikte Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek maske üretim süreci hakkında enstitü müdiresi Aysel Şenlen´den bilgi aldı.

Merkezde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından temin edilen 3 buçuk ton kumaştan, usta öğreticiler bir buçuk milyon maske üretimi gerçekleştirecek. Üretilen maskeler, İl Sağlık Müdürlüğü ile ihtiyacı olan kurum ve vatandaşlara dağıtılacak.

Merkezde açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, pandemi sürecinde dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu malzemelerin başında maske geldiğini kaydederek birçok ülkede maske sıkıntısının olmasına rağmen ülkemizde maskelerin ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

Sivas´ın maske temininde kendi kendine yettiğini kaydeden Vali Ayhan, "Biliyorsunuz ki bu süreçte, hastalığın yayılmasında toplumsal izolasyonun çok önemli bir katkısı bulunmaktadır. Tabii bir anda milyonlarca maske tedarik etmek mümkün değil. Sorumluluk mevkiinde olan kurumlarımız, kuruluşlarımız ve idarecilerimiz bu konuda seferberlik ilan etmiş vaziyette. İlimizin ihtiyacını tabii ki Sağlık Bakanlığımız kendi imkânlarıyla, özel sektörün tamamı belirli bir noktaya kanalize etmiş vaziyette. 650 bin nüfuslu bir şehirde de ciddi bir maske ihtiyacı vardı. Dolayısıyla biz kendi fiziki ve teknolojik alt yapılarımızı kullanarak idarecilerimizin de iradelerinin güçlü olmasıyla ilimizde örnek çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

"1,5 MİLYON MASKE ÜRETİLECEK"

Sivas Olgunlaşma Enstitüsünde bir buçuk milyon adet maskenin üretileceğinin altını çizen Vali Ayhan, " Olgunlaşma Enstitümüzde Sağlık İl Müdürlüğümüzün temin ettiği kumaşlar İl Milli Eğitim´le yaptığı protokol çerçevesinde Olgunlaşma Enstitümüzde 3 buçuk ton kumaş temin edilerek yaklaşık bir buçuk milyon maske üretimi gerçekleştirilecektir. Bu hem kurumların hem de vatandaşların ihtiyaçları açısından çok çok önemli. Tabii el sanatları merkezimizin personel desteği, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün kendine özgü çalışmaları var. Yine BİLSEM´in siper maske üretimi ve Necip Fazıl Teknik Anadolu Lisemizin de yeni aldığı 1 milyon liralık bir makineyle günlük 60 bin maske üretecek bir kapasiteye erişmiş olacağız. Kısa bir zaman içerisinde de ilimizin maske ihtiyacını karşılamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"PTT MASKE DAĞITIMINA BAŞLADI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla PTT´nin maske dağıtımına ilimizde de başladığını aktaran Vali Ayhan, "Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla PTT´den talep eden vatandaşlarımıza maske dağıtımı başlamıştır. İlimizde de 5 bin aileye 25 bin maske evlere teslim edilmiş vaziyette. Dört bir koldan imkânı, iradesi, altyapısı olan tüm kurumlarımız vatandaşımızın maske ihtiyacını karşılamaktadır. Dünya bu maskeyi parayla satın alamıyor ama Türk devleti, milletine bu maskeyi ücretsiz bir şekilde üretimini yapıp dağıtımını sağlamaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kurumsal birlikteliğin oluşmasında irade koyan il müdürlerimize teşekkür ediyorum. Olgunlaşma Enstitüsü, Halk Eğitim Merkezi, Necip Fazıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürümüze bu ekibe teşekkür ediyorum. Sivas´ın ihtiyacını herkes özverili bir şekilde yerine getirmek için gayret gösteriyorlar? açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas´tan Ayrıldılar

2020-04-10 07:00 - Gündem

KARAYOLLARI ALIM YAPACAK

2020-04-11 07:00 - Gündem

TÜBİTAK´tan 2 Projeye Destek

2020-04-15 07:00 - Gündem

Folik Asiti İhmal Etmeyin

2020-04-10 07:00 - Gündem

Emre Mekik Çekerek Meydan Okudu!

2020-04-10 07:00 - Spor

Maske Dağıtımı Devam Ediyor--Video

2020-04-13 07:00 - Gündem

İlan Başlıklarına Koronavirüs Etkisi

2020-04-17 07:00 - Gündem

Sivas´ta Motosiklet Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı

2020-04-15 07:00 - Gündem

Bir Buçuk Milyon Maske Üretilecek

2020-04-17 07:00 - Gündem

Din Görevlileri Umut Oluyor--Video

2020-04-15 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Can Güvenliğiniz İçin Kurallara Uyun!

14:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor

Can Güvenliğiniz İçin Kurallara Uyun!

14:42 - Gündem