Çifte Standardı Kaldıracağız

Çifte Standardı Kaldıracağız

Gündem - 2 yıl önce



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; partisinin grup toplantısında 21-23 Ekim tarihlerinde Sivas'a Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında gerçekleştirdiği ziyarete geniş yer ayırdı. Sivas'ta sadece Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin cazibe merkezi ilan edilmesine değinen Kılıçdaroğlu, “Diğer organize sanayi bölgeleri? Hayır, cazibe merkezi ilan edilmemiş. Şimdi tabii doğal olarak Sivaslı sanayici ‘Ya oradaki üretim, buradaki üretim. Orada 40 liraya mal edecek, ben burada 60'a mal edeceğim. Nasıl rekabet edeceğim' diyor. Bir il teşvik açısından ikiye bölünür mü? Çifte standart olur mu? Olmaz. Bunu da kaldıracağız” dedi.

Fatih TABUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; partisinin grup toplantısında Sivas'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

21-23 Ekim tarihlerinde Sivas'a Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında gerçekleştirdiği temaslara değinen Kılıçdaroğlu; Sivas'ın sürekli göç verdiğini ifade etti.

SİVAS, GÖÇ VEREN BİR KENT

Sivas'ın Anadolu'nun kalbi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bizim tarihimiz açısından da Sivas çok son derece önemli bir kent; Milli Kurtuluş Savaşı'nın temellerinin atıldığı, ilkelerinin belirlediği kentlerden birisi. ‘Himaye asla kabul edilmeyecektir' diye açık ve net bir bildiriyle dünyaya açıklandığı kent. Sivas'ın  bin 233 köyü var. Köy sayısı açısından Türkiye'de bir numara ve Sivas, Tokat gibi göç veren bir kent. İnsanlar büyük kentlerin varoşlarında iş arıyorlar. 22 okul, 2020 Temmuz ayında yıkılma kararı almış ve yıkılmış. Temmuz 2020... Şimdi 2022 tarihindeyiz, yılındayız, hâlâ ihalesi yapılmış değil. Sivaslı kardeşlerime söyledim, belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda söyledim. Milli Eğitim Bakanlığı'na da açık çağrı yaptım. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na yeniden çağrı yapıyorum: Bu 22 okulun arsalarını bize teslim edin. Size 1 yıl içerisinde okulları yapacağız, donanımını yapacağız, her şeyi mükemmel olacak ve okulları Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edeceğiz. Bu kadar açık, bu kadar net! Yapamıyorlar, beceremiyorlar. Bizi iktidar değiliz ama yapıyoruz. Elazığ'a mükemmel bir okul yapıyoruz, temelini de attık, bütün Elazığlılar da görecekler. 20 okulu yapmayı beceremeyen bir iktidar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sağlıklı yönetir mi Allah aşkına? Akıl var, mantık var. Okul yapamıyor okul. Öyle milyon dolarlar yok orada. Bizim evlatlarımız okula gidecek, orda okuyacaklar. 2 yıldır yapamadılar” dedi.

DEMİR ÇELİK'İ MAFYAYA TESLİM ETTİLER

İktidara “yıkım ekibi” diyen Kılıçdaroğlu, “Gerçekten bunlar yıkım ekibi. Anadolu'nun içini boşalttılar bunlar. Okul yapmaktan aciz olan biri iktidar olur mu ya okul yapmaktan? Fabrika yapmaktan aciz olan bir iktidar olur mu? Fabrika yapamıyorlar, okul yapmıyorlar, bilinçli olarak yapmıyorlar. Millet cahil kalsın, dolayısıyla biz onları kandıralım, biz oy toplayalım diye bunun hesabını yapıyorlar. Bunlar dünya ile yarışma değil, dünya ile yarışmak falan bunların haddi de değil. Bunlar bu işi beceremezler zaten. Dünya ile yarışabilmen için senin katma değeri yüksek ürün üretmen lazım, senin üniversitelerinin bilgi üretmesi lazım. Demir Çelik Fabrikası Sivas'ta 1987 yılında kurulmuş, binlerce kişinin gelir kaynağı. Babaları çalıştı, alın teri döktü, evlere bereket geldi, çocuklar okudu, tatillere gittiler. Şimdi bu fabrikayı aldılar, Allah aşkına bir mafyaya teslim ettiler. Mafyayla bunların araları çok iyi biliyorsunuz. Özellikle de uyuşturucu mafyası ile bunların ilişkileri çok iyi. Şunu söyledim: Allah nasip eder de iktidar olursak göreceksiniz, bu fabrikaya 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre el koyacağız. İki, bu fabrika geçmişte olduğu gibi yine çalışacak. Üç, işçiler işbaşı yapacak. Dört, fabrikanın bacaları tütecek. Beş, burada demir üretilecek. Altı, Türkiye en azından dışarıdan hurda demir bile ithal etmeyecek. Kendimiz yapacağız, kendimiz üreteceğiz, bizim insanımız çalışacak. Onlar diyecekler ki: Bu 6183 nedir diye, onun için adını da söyledim. 6183 Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun; geçmişte buna benzer bir uygulamayı Gelir İdaresi Adana'da yapmıştı. Bir fabrika el koymuştu borçları dolayısıyla. Burada da borçları var, vergi borcu var, prim borcu var, hiç ödemiyorlar, fabrika kapalı ama bütün Sivaslılar bekliyor ne zaman çalışacak diye. Bunları çalıştıramazlar Sivaslı kardeşim. Sen yetki vereceksin bize. Sandığa gideceksin, Sivas'ı göreceksin. Şunu da söyledim: Sivas Belediye Başkanlığı'nı bize verin, Sivas'ı en geç 5 yıl içinde büyükşehir belediye başkanlığı haline getireceğiz diye. Sivas'ta göç olmayacak, Sivas'a istihdam olacak. En çok Sivaslı, Sivas'ın dışında yaşıyor. Niçin? Ekmek yok, su yok Sivas'ta, sorun var Sivas'ta. Her soruna talibiz. Her sorunu akılla, bilgiyle, birikimle çözmeye talibiz. Her evde tencere kaynarsa, her evde huzur olursa, Sivas'ta da olur, Hakkari'de de olur, Rize'de de olur, İstanbul'da da olur, her yerde olur. Bir umutsuzluk dalgası var. Bu dalgayı yok edeceğiz inşallah” açıklamasında bulundu.

ÇİFTE STANDARDI KALDIRACAĞIZ

Sivas'ın teşvik sorununa da dikkat çeken Kılıçdaroğlu; “Teşvik yapmışlar bunlar. Sanayi bölgesi var, yeni bir sanayi bölgesi Nuri Demirağ. Nuri Demirağ çok önemli bir isim. Bizim özelikle uçak sanayi konusunda çok önemli bir isim. Onun adını vermişler, çok teşekkür ederiz. 28 Aralık 2021 tarihli bir kararname ile orası cazibe merkezi ilan edilmiş. Diğer organize sanayi bölgeleri? Hayır, cazibe merkezi ilan edilmemiş. Şimdi tabii doğal olarak Sivaslı sanayici ‘Ya oradaki üretim, buradaki üretim. Orada 40 liraya mal edecek, ben burada 60'a mal edeceğim. Nasıl rekabet edeceğim' diyor. Bir il teşvik açısından ikiye bölünür mü? Çifte standart olur mu? Olmaz. Bunu da kaldıracağız” şeklinde konuştu.

 “NİYE YALAN SÖYLÜYORSUNUZ” DİYE SÖYLEYİN

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara-Sivas Yüksek hızlı tren hattını da her seçimde gitmişler, açıyoruz demişler, hızlı tren gelecek demişler. Her seçimde yalan söylemişler. Ortada böyle bir şey yok, böyle bir şey yok. Sivaslı kardeşlerime söyledim, yeter artık dedim ya. Bu kadar yalana yeter deyin artık! Kardeşim geldiği zaman AK Parti milletvekili, geldiği zaman Milliyetçi Hareket Partili milletvekili, yani Cumhur İttifakı'ndan birisi geldiği zaman ‘Yeter kardeşim ya, bize niye yalan söylüyorsunuz' diye söyleyin. Açıkça söyleyin; ‘Ne oldu bu tren, ne oldu bu okullar, ne oldu bu fabrika' diye sorun. Ama biz tamamını çözeceğiz, hepsini çözeceğiz. Sadece Sivas'ın değil, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmeye talibiz. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Bu arada Sivas'tan ayrılırken Karayollarında çalışan taşeron işçiler de geldiler. ‘Biz taşeron işçisiyiz, ne olursunuz bize sahip çıkın' dediler. 100 binin üstünde taşeron işçi var, değişik bakanlıklarda ve karayollarında da var. Dedim ki, ben söz veriyorum sizin sorununuzu dillendireceğim. Bunlar çözer mi, çözmez mi onu bilmiyorum ama çözmezlerse söz veriyorum; ben sadece Karayollarında değil, Türkiye'de hangi kurumda olursa olsun bütün taşeron işçilerini kadroya geçireceğiz. Devlet taşeron mu çalıştırır ya? Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. Bizim kuruluşumuz bütün mazlum milletlere örnek oldum. Biz egemen güçlere asla boyun eğmedik. Anadolu'nun her tarafında bir fabrika kurulduysa, Lozan Antlaşması'nda ‘Yarın bana geleceksiniz, benden para isteyeceksiniz; bugün reddettiklerinizi o zaman sizin önünüze koyarım' diyen bir anlayışa karşı Türkiye'nin kalkınmasıydı, büyümesiydi Türkiye'nin. Kendi tarihini bilmeyen, topluma önderlik yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti tarihi, bir bağımsızlık mücadelesi tarihidir, bir ekonomik kalkınma tarihidir, kaçırılan Sanayi Devrimi'ni yakalama tarihidir. Kayseri'de uçak fabrikasını kurmuşsanız, Etimesgut'ta uçak motorları fabrikasını kurmuşsanız, Eskişehir'de ikinci uçak fabrikasını kurduysanız, 1940'lı yıllarda Türkiye dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisiyse, bunlar kolay olmamıştır. Şeker fabrikalarını kurmuşsanız, gübre fabrikalarını kurmuşsanız, çiftçiye her türlü desteği yapmışsanız, çiftçinin boynundaki en ağır o vergi olan aşar vergisini kaldırmışsanız, çiftçi üretsin demişseniz, bunlar cumhuriyetin aldığı kararlardır. Yimpaş mağdurları var. Yimpaş olayında doğrusunu isterseniz aradan uzun yıllar geçti, 17 yıl geçti, hâlâ bu insanların mağduriyeti giderilmemiş. Sivas'a gittiğimde geldiler, ‘Bizim mağduriyetimiz var, ne olursunuz bizimle ilgilenin' dediler. Yimpaş mağdurlarına da buradan söylüyorum. Hiç meraklanmayın... Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Hiç kimsenin alın terini para babalarına, ağa babalara yedirtmem. Herkesin alın terinin teslim edilmesi benim temel amacıdır. Bunu ifade etmek isterim.”

Haftanın Öne Çıkanları

Yolspor 7-0 Galip Geldi

2022-10-25 07:00 - Spor

SCÜ, ESN Türkiye Adayı Oldu

2022-10-21 07:00 - Gündem

13. Basamakta

2022-10-26 07:00 - Spor

Gürün’de Elma Hasadında Sona Gelindi

2022-10-27 07:00 - Gündem

Hedeflere Ulaşmak İçin Azimle Çalışın

2022-10-26 07:00 - Gündem

Çifte Standardı Kaldıracağız

2022-10-27 07:00 - Gündem

Çantada Keklik Görüyorlar!--Video

2022-10-24 07:05 - Gündem

Enerjinin Yıldızları’na Elektrik Üretimi Dersi

2022-10-26 07:00 - Gündem

Kaymakam Yazıcı, Şikayetleri Dinliyor

2022-10-24 07:00 - Gündem

Bakırköy Belediyesi'nden pazar yeri tahsis duyurusu

2022-10-24 07:06 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem