Ellerin Kurusun!

Ellerin Kurusun!

Gündem - 2 yıl önce



Cuma günü Şarkışla ilçesinde meydana gelen olay kan dondurdu.  Duriye Taşdelen (24), eşi Emrah Taşdelen (26) ile telefonda konuşurken hırsızlık amacıyla evine giren Nihat Kara (26) tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. 2 çocuk annesini vahşice katleden Kara’nın, Emrah Taşdelen’in kuzeni olduğu öğrenildi.

Hırsızlık amaçlı genç kadının evine kişi, 9 bıçak darbesi ile 2 çocuk annesinin ölümüne neden oldu. Cuma günü Şarkışla ilçesi Yıldırım Mahallesinde meydana gelen korkunç cinayetin detayları ortaya çıktı. Çalışmak için İzmir’e giden Emrah Taşdelen (26) iki çocuğunun annesi 24 yaşındaki Duriye Taşdelen ile telefonla konuşurken bir anda eşinin çığlıklarını duydu. Telefon kapanınca yakınlarından evine gitmesini istedi. Taşdelen’in yakınları eve gittiklerinde genç kadını kanlar içerisinde buldu.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırılan genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Genç kadının kalbinden 5, göğüs kafesinden 4 olmak üzere 9 bıçak darbesi aldığı anlaşıldı. Olayın ardından Şarkışla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri cinayet zanlısının bulunması için zaman kaybetmeden çalışma başlatıldı. Zanlı yapılan takip sonucu kısa sürede yakalandı. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Nihat Kara (26), polis sorgulamasında cinayeti itiraf edip hırsızlık amaçlı eve gerdiğini söyledi. Kara’nın Taşdelen’in kuzeni olduğu öğrenildi.

LİNÇ EDİLMEKTEN SON ANDA KURTARILDI

Hayatını kaybeden genç kadın Sivas’ın Altınyayla ilçesinde toprağa verildi. Cinayet zanlısı ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde mağdurun yakınları tarafından linç edilmek istedi. Polis zanlıyı güçlükle adliye binasına soktu. Zanlının adliyede bulunduğu sırada adliye önünde toplanan kalabalık zanlının kendilerine teslim edilmesini isteyince gerginlik yaşandı. Zaman zaman kalabalık arasında da gerginlikler yaşanırken adliye önünde toplanan kalabalığın artması üzerine polis ekipleri kalabalık gruba müdahale etti. Biber gazı ve copla yapılan müdahaleye rağmen kalabalık grup adliye önünden ayrılmadı.

VALİ AYHAN’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Genç kadını öldüren cinayet zanlısının adliyeye sevki sonrası adliye önünde başlayan gerginlikler polis müdahalesi ile sona erdi. Kara; olaylar nedeniyle zırhlı araçla binadan çıkarıldı ve Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İlçede konuya dair açıklamada bulunan Vali Salih Ayhan, vahşice cinayeti işleyen caninin hukuk karşısında en ağır cezayı alacağını belirtip ilçe halkından metanetli olmalarını istedi. Ayhan yaptığı açıklamada, “Çok vahşi bir cinayet işlendi maalesef. Olayın sıcaklığı ile olayın zanlısı tespit edilip yakalandı. Çok acı bir olay, olayı anlatmak bile zor. Evladımıza cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Şarkışla halkının başı sağ olsun diyorum. Böyle vahşi bir cinayet işlenince arkasından da böyle toplumsal bir hassasiyet vuku buldu. İlçedeki idarecilerimizin metanetli ve sabırlı davranışı ile süreci yönettiler. Bu saat itibariyle zanlı tutuklanarak cezaevine yönlendirildi. Şunu Şarkışlalı hemşehrilerimden rica ediyorum. Biz devletiz, dikkatli olmalıyız, elbette yüreğimiz yanıyor. Acı bir olay ama acıya yeni acılar katmamamız lazım. Hassasiyet göstermemiz lazım. Anlıyoruz, vatandaşımın da yüreği yanıyor ama metanetli olmamız lazım. Devletimiz gereğini yapıyor. Hukuk gereğini yapıyor. İl ve ilçe emniyet teşkilatımıza, burada olayı sabırla yürüten kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tekrar başımız sağ olsun diyorum. Milletimizi sağduyuya davet ediyorum. Sivas’ın geçmişte yaşadığı olumsuzluklar var. Allah korusun, tekrar benzer olumsuzlukları yaşamamamız lazım. Bazen provokatörler olabilir, bazen kendini bilmezler olabilir. Onların galeyanına, onların tahriklerine gelmememiz lazım. Bu cani hakkında hukuk en ağır şekilde gereğini yapacaktır” dedi. /İHA/

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Erişilebilirlik Belgesi Aldı

2022-02-24 07:00 - Gündem

Ucuz Ekmek Kuyruğu!

2022-02-23 07:05 - Gündem

Adaletsiz Uygulama Gözden Geçirilmeli

2022-02-25 07:00 - Gündem

Albayrak Yeniden Başkan

2022-02-22 07:00 - Gündem

‘Bizim Kızlar’ Doludizgin

2022-02-22 07:00 - Spor

Ellerin Kurusun!

2022-02-28 07:00 - Gündem

Kangal Köpeği Saldırmaz Korur

2022-02-21 07:00 - Gündem

Potada Şampiyon Sivas Gençlikspor

2022-02-23 07:00 - Spor

Hedef Kenevirde Merkez Olmak

2022-02-25 07:00 - Gündem

KAYSERMALL AVM'deki 34 mağaza satışa çıktı

2022-02-23 07:06 - Gündem

İlgili Haberler

Hacı Adaylarına Belge Verildi

09:37 - Gündem

Sivas'ta Üreticilere 433 Bin Fide Dağıtıldı

09:17 - Gündem

Yener’den Özel Öğrencilere Ziyaret

09:12 - Gündem

Özbelsan Kurayla 160 Geçici İşçi Aldı!

08:59 - Gündem

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Başarılı Öğrenciler Ordu Gezisiyle Ödüllendirildi

09:32 - Yaşam

SCÜ Makedonya'da 190 Bildiri Sundu

09:27 - Eğitim

Sivas'ta Üreticilere 433 Bin Fide Dağıtıldı

09:17 - Gündem

Yener’den Özel Öğrencilere Ziyaret

09:12 - Gündem

Özbelsan Kurayla 160 Geçici İşçi Aldı!

08:59 - Gündem