Esnaf Bayramı Rahat Geçirecek

Esnaf Bayramı Rahat Geçirecek

Gündem - 3 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramını kutlayacak olmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bayramların toplumun birliğini sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği özel günler olduğunu dile getiren SESOB Başkanı Köksal, “Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmaya devam etmeli, özellikle bu günlerde birbirimize, şehrimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Bayramlarda dargınlıkları, acıları unutarak sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Bizler gelenek ve göreneklerine bağlı bir toplumun üyeleriyiz. Bu yüzden mağdur olanları koruyarak, yardıma muhtaç olanlara yardım ederek, birbirimize destek olup acılarımızı azaltarak, mutluluklarımızı, aşımızı paylaşarak yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın, esnaf ve sanatkârlarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu

PİYASA HAREKETLENDİ

ESNAFIMIZ SEVİNDİ

Pandemi sürecinde yaşanan durgunluğun esnafı çok etkilediğini ve mağdur olduğunu vurgulayan SESOB Başkanı Köksal, işyerlerinin açılması ile birlikte piyasada hareketlenme olduğunu ve esnafa yansıdığını söyledi.

Köksal, “Salgın sürecinde esnafımız zor durumda kaldı, borçlarını ödeyemedi. Gurbetçi ve şehir dışından vatandaşlarımızın gelmesi piyasayı da hareketlendirdi. Dükkânların açılması,  gurbetçilerin alışveriş yapması elbette esnafımızı memnun etmiştir. Kurban bayramının da esnafımıza katkı sağlaması zor durumda olan esnafımıza çifte bayram yaşatacaktır. Esnafımıza helalinden bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

TEDBİRLERİMİZİ ALALIM

kurban bayramı nedeniyle esnaf ve sanatkarlarda hareketlenme olduğunu ifade eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, vatandaşları ve esnafları da uyararak başta sahte para olmak üzere hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olayları ve sosyal mesafe konusunda dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Piyasada hareketlilik yaşanmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Köksal, esnaflara bazı tavsiyelerde bulunarak, tüketicilerin daha rahat bir şekilde alışveriş yapmaları konusunda vatandaşlara yardımcı olmalarını, güler yüz göstermelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmelerini tavsiye etti.  

Esnafların işyerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamalarını da hatırlatan Köksal, işyerlerine alışveriş bahanesi ile gelen ve şüpheli davranışlar sergileyen şahıslara dikkat edilmesini,  çarşılarda, pazarlarda yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı uyanık olunmasını, şüpheli görülen vatandaşlar polis imdat hattını arayarak bilgi verilmesini önerdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Pınar Dağdelen İkinci Albümünü Çıkarttı

2021-07-17 07:00 - Medya

Hasene Sivas Temsilciliği Açıldı--Video

2021-07-13 07:00 - Gündem

Başarılar Begümnaz

2021-07-16 07:00 - Spor

Topraktan Sofraya Uygun Fiyata

2021-07-16 07:00 - Gündem

Kalitesiz Bıçağa Rağbet Etmeyin

2021-07-15 07:00 - Gündem

Bu Sezon Bambaşka Olacak

2021-07-15 07:00 - Spor

Rakip Petrocup

2021-07-17 07:00 - Spor

Şampiyon Boksör, Salon Açtı

2021-07-19 07:00 - Spor

‘Tarla Günü’ Etkinliği Düzenlendi

2021-07-16 07:00 - Gündem

Uğur Bulut İle Sözleşme Yenilendi

2021-07-13 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Adem Uzun: Sivas'ta Kimse Mağdur Olmayacak

16:20 - Gündem

Türk vatandaşlarına vize başvurularının kapatıldı mı?

16:14 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye için kentsel dönüşüm çalışmaları, tercihten öte zorunluluktur

16:06 - Gündem

Sivas Valiliği Açıkladı! Başvurular Yarın Bitiyor

15:50 - Gündem

Adem Uzun Kentsel Dönüşüm Bölgesinde!

15:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 29 Nisan 2024

19:00 - Gündem

Sivas Valiliği Açıkladı! Başvurular Yarın Bitiyor

15:50 - Gündem

Adem Uzun Kentsel Dönüşüm Bölgesinde!

15:44 - Gündem

Hakan Aksu: Sivas İçin Gayretle Çalışıyoruz

15:40 - Gündem

Rey Manaj Sivasspor Tarihine Geçti!

14:49 - Spor