Nitelikli Personele Önem Vermeliyiz

Nitelikli Personele Önem Vermeliyiz

Gündem - 4 yıl önce



Oğuzhan SARZEP

Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Ticaret ve Ticaret Sanayi Odası, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Bilkent Üniversitesi´ne bağlı Ankara Cyberpark işbirliğiyle 7 Eylül 2007´de kurulan Cumhuriyet Teknokent, bölgenin yazılım merkezi olmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Üniversite, sanayi ve araştırma merkezleri arasındaki işbirliğini artırmak için AR-GE hizmetleriyle Sivas´ta dikkatleri üzerine çeken Cumhuriyet Teknokent, ekim ayı yönetim kurulu toplantısını Vali Salih Ayhan ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Teknokent çalışmaları, teknoloji ve transfer ofisi bilgilendirme, bölgede faaliyet gösteren firmaların Teknokent´e davet edilmesi, yapılan ve planlanan çalışmaların ele alındığı toplantıda, Teknokent Müdürü Serdar Mercan, katılımcılara hazırlanan ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

150 ADET PROJE HAZIRLADI

Teknokent´in bugüne kadar 150 adet proje hazırladığını ifade eden Teknokent Müdürü Serdar Mercan, 68 adet projenin başarıyla sonuçlandığını, 63 adet projenin de çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Mercan, teknoloji şirketlerinin oluşumuna ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla medikal, sağlık, yazılım, hayvancılık, mühendislik, tarım ve madencilik alanlarında projeler hazırlandığını ifade ederek, Teknokent´in başarısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

EKONOMİYE DEĞER KATIYOR

Cumhuriyet Teknokent´in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2018 yılında ?En İyi Gelişme Gösteren Teknokentler´ grubunda 2´ncilik ödülüne layık görüldüğünü ifade eden Mercan, üniversitelerdeki akademik birikimin ve araştırma sonuçlarının ekonomiye değer kattığını söyledi.

Teknokent´in her yıl artan bütçe ve istihdama yönelik çalışmalarının devam ettiğini aktaran Mercan, Teknokent bünyesinde kurulan Cumhuriyet Teknoloji Transfer Ofisi´nde (CUTTO)  proje destekli şirketleşme ve girişimcilik hizmetlerinin devam ettiğini, bu hizmetlerin sonucu olarak,  her yıl artan firma sayısı, artan danışmanlık hizmetleri ve artan patent sayısının çıktılarının da alındığını kaydetti.

TEKNOKENT ADINDAN SIKÇA SÖZ ETTİRECEK

Vali Salih Ayhan, hızla gelişen firmalara Ar-Ge konularında rehberlik eden ve bölgenin yazılım üssü olan Cumhuriyet Teknokent´in üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birini ortaya koyduğunu ifade ederek, merkezin başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettireceğini söyledi.

NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRİLMESİNE ÖNEM VERECEĞİZ

ESTAŞ,  Aselsan, Dermokil ve SİVTAŞ firmalarının, Cumhuriyet Teknokent bünyesinde aktif olarak AR-GE çalışmalarını yapmalarının faydalı olacağına vurgu yapan Vali Ayhan, "Teknokent bünyesinde firmaların yaklaşık yüzde 60´ının yazılım firması olması ve Sivas´ın bir yazılım üssü haline dönüştürülmesi amacıyla yazılım alanında firmaların ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirilmesine önem verilmesi gerekmektedir. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Teknokent´in yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da çalışması ve Teknokent bünyesinde GES (Güneş Enerji Santrali) kurulması ayrıca önem arz etmektedir." dedi.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Doç. Dr. Uğur Tutar ve diğer üyeler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Suşehri´nde Öğrencilere Kitap Dağıtıldı

2020-10-26 07:00 - Gündem

İyot eksikliğine dikkat!

2020-10-22 07:00 - Gündem

Gürün´e Sağlık Alanında Taze Kan

2020-10-20 07:00 - Gündem

Trafik kazası: 2 yaralı

2020-10-22 07:00 - Gündem

Nitelikli Personele Önem Vermeliyiz

2020-10-26 07:00 - Gündem

SİVAS´A MODERN HAL YAPILACAK--VİDEO

2020-10-22 07:00 - Gündem

İŞİTME TESTİNİ İHMAL ETMEYİN

2020-10-22 07:00 - Gündem

Çenesi 736 Psi Gücünde

2020-10-21 07:00 - Gündem

Kızının Anılarını Köftecide Yaşatıyor

2020-10-19 07:00 - Gündem

Şair Özdemir, İyiliği Paylaştı

2020-10-24 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Evlenecek Çiftlere İndirim Müjdesi

12:29 - Gündem

Sivas Tarım Müdürlüğü Teyakkuzda! Çiftçileri Uyardı!

11:10 - Gündem

Sivas'ta Kitap Okuyarak Teknolojinin Bilinçli Kullanılmasına Dikkat Çektiler!

11:05 - Gündem

Vali Şimşek "Kelkit" İçin Tokat'a Gitti!

09:30 - Gündem

Divriği Ulu Camii için şok karar! Sadece o saatlerde ziyaret edilebilecek

09:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Karabal Sordu, Aydın Yanıtladı! Aydın’dan Dobra Açıklamalar

14:41 - Politika

Uzmanından İlginç Sağlık Tüyosu! Güneşlenmek kalp krizi ve felç riskini azaltıyor

14:34 - Sağlık

Sivaslı Fırıncı Sosyal Medyada "Niye 3.80" Diyenlere 4 Metre Ekmek Üretti!

14:29 - Yaşam

Sivas'ta Evlenecek Çiftlere İndirim Müjdesi

12:29 - Gündem

Sivas Yol Yarışlarına Damga Vurdu!

11:48 - Spor