Sağlıkta Ayrım İstemiyoruz

Sağlıkta Ayrım İstemiyoruz

Gündem - 4 yıl önce



Çetin POLAT

Öz- Sağlık İş Sendikası İl Başkanı İbrahim Eyce,  sağlık ve ASP (Aile Sosyal Politikalar) çalışanları arasında bir ayrım yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ülkemizde olası sokağa çıkma yasakları bile düşünülürken günde iki kez vardiya değişimi yaptırarak en büyük risk grubunda olan üzerindeki virüsü ailesine ve topluma bulaştırma riski çok yüksek olan hastane çalışanlarının esnek çalışma genelgesi göz ardı edilerek çalıştırılmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden  Eyce, ?Böylesi olağanüstü bir dönemde kendi istekleriyle hatta yazılı dilekçe bile vererek 24 saate geçmek istemelerinin göz ardı edilmesi hem ambulans sürücülerinin ve diğer çalışanların sağlığı hem ailelerinin sağlığı hem de tam anlamıyla izole edilmediklerinde toplumun sağlığı açısından büyük tehlike arz etmektedir. Başta acil sağlık hizmetlerinde görev yapan bütün sağlık çalışanlarımız korona virüsü salgını ile her türlü riske rağmen sorumluluk bilinci ile hayatlarından ödün vererek yaptığı fedakâr mücadele ile gurur kaynağımız olmuştur. Çalışanların hastalarla ilk muhatap olan hasta karşılamalar, tıbbı sekreterler, hasta odalarını temizleyen her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri, hastaların güvenliğini sağlayan güvenliklerimiz, hastaların bakımından sorumlu bakım personellerimiz, klinik destek personellerimiz, teknisyenlerimiz ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden nakil yapan 112 ambulans şoförlerimiz kısaca tüm sağlık çalışanlarımız bu süreçte ayrım yapılmadan unutulmamalı. Ayrıca hastane sınırları dışında çalışan ve unutulan ASP personellerimizde virüse karşı bakmakla yükümlü oldukları kişiler için görevleri başında büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Bu esnek mesaiden ve 24 saat uygulamasından ASP çalışanlarının da faydalanması ve ayrım yapılmadan adaletli ve tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme yapılmasını temenni ediyoruz. Tüm hastanelerde görev yapan işçilerimizin bu sistemde çalıştırılması ve yeterince izole edilebilmesi gerekmektedir? dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın sağlık personelleri arasında da pozitif koronavirüs vakaların bulunduğu açıkladığını ifade eden Eyce, ?Bundan dolayı virüse yakalanan sağlık ve sosyal hizmet işçilerimize bulaşıcı hastalık ve risk priminin kapsamlı bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz. Korona virüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik ek ödeme yapılması kararının son derece yerinde olduğunu destekliyor, sağlık çalışanlarına ödenecek olan ücretin sadece memurlara değil tüm sağlık çalışanlarına verilmesi gerekir. Çünkü sağlık çalışanları sadece memurlardan ibaret olmadığını ifade ediyoruz. Sağlık çalışanları bir bütündür bu ödemenin işçi-memur ayrımı gözetmeksizin hastalarla ilk muhatap olan hasta karşılamalar, tıbbı sekreterler, hasta odalarını temizleyen her türlü enfeksiyon riski ile karşı karşıya olan temizlik işçileri, hastaların güvenliğini sağlayan güvenliklerimiz, hastaların bakımından sorumlu bakım personellerimiz, klinik destek personellerimiz, teknisyenlerimiz ve her türlü olumsuz şartlarda ekip arkadaşları ile birlikte hastalara müdahale eden nakil yapan 112 ambulans şoförlerimiz kısaca tüm sağlık çalışanlarımız ve sosyal hizmetlerde görev yapan huzur evleri, Sevgi ve Çocuk Evleri ile çocuk yetiştirme yurtlarında çalışan bütün işçilere eşit şekilde uygulanması gerekir.  Bu süreçte başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, yorgunluktan gözleri kan çanağına dönmüş Sayın Bakanımız Fahrettin Koca ve kurum yöneticilerimizi tebrik ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.  Öte yandan bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan´a ve Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Devlet Sert ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Hak İş Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık İş Sendikası olarak haklı mücadelemizi ve üyelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturana kadar çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.  Bu birlik ve beraberliği sağladığınız için, bizleri bu mücadelede yalnız bırakmadığınız için şahsım ve sendikamız adına teşekkür ediyorum.  Son olarak gerektiğinde devlet millet konu olduğunda sokağa çıkmaktan asla geri durmayan milletimize bu salgını atlatana dek bizlerde evde kal diyor, devletimizin tüm uyarılarına ve çağrılarına kulak ver diyoruz? açıklamasında bulundu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Çoban´dan Korona Virüse ?Çözüm´ İddiası

2020-03-27 07:00 - Gündem

MYO´larda İsim Değişikliği--Video

2020-04-01 07:00 - Gündem

Esrarengiz Yeraltı Tüneli Gizemini Koruyor

2020-03-27 07:00 - Gündem

Sağlıkta Ayrım İstemiyoruz

2020-04-03 07:00 - Gündem

İşinden Ayrılanlara Ücretsiz Ekmek Kampanyası Başlattı

2020-03-30 07:00 - Gündem

Koronavirüse Karşı Dezenfektan Üretildi--Video

2020-03-30 07:00 - Gündem

Yiğidolar Evde Form Tutuyor -- Video

2020-04-03 07:00 - Spor

TSO´dan Karantinadaki Öğrencilere Lahmacun Jesti

2020-04-03 07:00 - Gündem

Doğanşar 2. sırada

2020-04-01 07:00 - Gündem

Belediyede Rotasyon

2020-03-30 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

OSB, I-REC sahibi oldu

13:23 - Gündem

DAP, teklif çağrısına çıktı

13:22 - Gündem

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

Sivas'ta Tuvalette Ayağı Kayıp Düşen Yaşlı Hayatını Kaybetti

13:17 - Asayiş

Sivas Valisi Hayatını Kaybetti

13:06 - Yaşam

Sivaslı Vatandaş Kızına Saldıran 4 Köpeği Telef Etti!

12:59 - Asayiş

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem