Sesimize Neden Kulak Verilmiyor?

Sesimize Neden Kulak Verilmiyor?

Gündem - 1 yıl önce



Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan Müdür Yardımcısının hastanede çalışan personeli tehdit ederek para aldığı iddiasını 14 Aralık 2022 tarihli sayımızda gündeme taşımıştık. Olayın ardından bahsi geçen kişi hakkında hiçbir adım atılmadığını iddia eden hastane çalışanları “Devletine, milletine, halkına sahip çıkan bir idareci sesimize neden kulak vermiyor? Bu konu neden araştırılarak soruşturma başlatılmıyor? Bütün banka hesapları neden incelenip gerçekler gün yüzüne çıkarılmıyor?” diye sordu. 

Fatih TABUR 

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan Müdür Yardımcısının hastanede çalışan personeli tehdit ederek para aldığı iddiasını 14 Aralık 2022 tarihli sayımızda “Müfettiş görevlendirilsin” başlıklı haberle gündeme getirmiştik. 

Gazetemize mail yoluyla ulaşarak sıkıntılarını dile getiren hastane personelleri; para vermeyen çalışanların Müdür Yardımcısı tarafından “Sizleri sürerim başka yere” diyerek tehdit edildiğini öne sürmüştü. 

İddialarının araştırılması için müfettiş görevlendirilmesini talep eden hastane personeli açıklamalarında “Sizlere Sivas Diş Hastanesinden yazmak zorunda bırakılan çalışanlarız. Bizler sesimizi sizlere duyurmak istiyoruz. Hastanede olan huzursuzluk hiçbir kamu kurumunda yoktur. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.  Müdür Yardımcısının bizlere tehditvari konuşmaları, sürekli üzerimize gelmesi, sürekli bizlerden ve hastanedeki herkesten para istemesi, para veren kişileri el üstünde tutup hastanede mesai vermesi, onları en rahat yerlerde tutması, desteklemesi; para isteyip de vermeyen kişilere sürekli baskı yapması, tehdit etmesi, ‘Sizleri sürerim başka yere’ diye çalışanların üzerine gelmesi hastane içerisinde huzursuzluk yaratması artık buramıza kadar gelmiştir.  Dünkü söylediği şeyleri diğer gün inkar eden bu şahısın bu koltukta oturması hepimize zarar vermektedir. Bizlerin artık sabrı kalmadı, gerçekleri ortaya çıkarana kadar sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizler mağdur ve huzursuzuz.  Artık canımıza tak etti. Sizlere sesimize kulak olursunuz diye yazmak zorunda kaldık. Hastane Başhekiminin de bu şahsı koruyup kolladığı, yaptığı şeyleri sürekli örtbas etmeye çalıştığını herkes net görmektedir. Bizleri başhekimle tehdit ederek ‘Sizleri işten atarız’ diye sürekli baskı yapması, tehditler savurarak küçük görmesi, ‘Başhekim sizle görüşmez’ diyerek alay etmesi, başhekimin de kimseyle konuşup sorununu, derdini çözmemesi herkesin dilinde. Daha birçok sorunun olduğu bu kuruma artık birilerinin el atması ve gerekirse müfettiş görevlendirilerek gerçeklerin gün yüzüne çıkarılmasını hepimiz temenni ediyoruz. Bizler vatanına, milletine bağlı insanlarız. Lütfen bu konunun üzerine düşün. Hesaplarının kontrol edilmesiyle olayın ciddiyetinin ne denli olduğu gün yüzüne çıkacaktır. Bizleri lütfen duyun artık” ifadelerini kullanmıştı. 

“SESİMİZE NEDEN KULAK VERİLMİYOR?”

Aradan geçen süre zarfında herhangi bir soruşturma başlatılmadığını ve mobbinge maruz kaldıklarını iddia eden hastane personeli gazetemize tekrar mail yoluyla ulaşarak sorunun bir an evvel çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. İddia ettikleri hususların araştırılması halinde hepsinin tek tek gün yüzüne çıkacağını belirten hastane çalışanları “Devletine, milletine, halkına sahip çıkan bir idareci sesimize neden kulak vermiyor? Bu konu neden araştırılarak soruşturma başlatılmıyor?” diye sordu. 

“ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ”

Hastanede görev yapan personeller gazetemize mail yoluyla gönderdikleri “Sahipsiz Sivas’ın sessiz kalan idarecileri” başlıklı ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler: 

“Bilindiği üzere geçen aylarda Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Mali İşler Müdür Yardımcısı tarafından yapılan haksızlık, yolsuzluk, para istemesi, tehditler savurması, rencide ederek çalışanları iş hayatından yıldırması belirtilmişti. Gerek medya yoluyla gerekse gazete yoluyla sesimizi duyurmaya çalıştık ama ne yazık ki sesimizi duyurmamıza rağmen Sivas'ın gerek idare yönetimi gerekse sorumlu yönetimi hiçbir şey yapmamıştır ve konunun üzerini örtbas etmişlerdir. Devletin  koltuğunda idarecilik yapan bu şahıs kimliği ortaya çıkmasından, haberlere düşmesinden dolayı daha da haddini aşarak, bizleri aşağılayarak görev yerinde alaycı bir şekilde durmaktadır. Biz sağlık çalışanları neden baskı altındayız, neden para vermek zorunda kalıyoruz? Hangi çağda yaşıyoruz! Bizler para vermeyince şahıs bizlerle uğraşıp olayı şahsileştirmektedir.  Devletine, milletine, halkına sahip çıkan bir idareci sesimize neden kulak vermiyor? Bu konu neden araştırılarak soruşturma başlatılmıyor? Bütün banka hesapları neden incelenip gerçekler gün yüzüne çıkarılmıyor? Sivas bu kadar mı sahipsiz! Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Sesimize kulak verin. Bizi bu mobbing uygulayan, küçümseyen,  aşağılayan,  zorla ikide bir para isteyen, aklımızla dalga geçen zorba idareciden kurtarın artık. Hastanemizde huzur içerisinde çalışan insan sayısı oldukça az. Gerekli incelemeler başlatıldığında bu gerçekleri, bu sorunları herkes görecek. Bu vebal devletin ekmeğini yiyip de sessiz kalan idarecilerin hepsine yüktür. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu gerçeklerin sonuna kadar takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza sonucu ne olursa olsun ulaşıp her şeyin gün yüzüne çıkarılması için çalışacağız ve daha bilmediğimiz onca şeylerin de çıkacağından şüphemiz yoktur.” 

Haftanın Öne Çıkanları

Futsal Da Şampiyonlar Belli Oldu

2023-01-06 07:00 - Spor

Başöğretmen Güreşte Şampiyon Oldu

2023-01-05 07:00 - Spor

Galatasaray Sivasspor Maçının VAR Kayıtları Açıklandı “Ofsaytımsı Bir Şey Var”

2023-01-05 07:00 - Spor

ERCP İşlemi Güvenlidir

2023-01-03 07:00 - Gündem

Sohbette Buluştular

2023-01-03 07:00 - Gündem

Sesimize Neden Kulak Verilmiyor?

2023-01-09 07:05 - Gündem

“Takviye Yapmaya Çalışacağız”

2023-01-09 07:00 - Spor

“Puan Bizim İçin Avantaj”

2023-01-06 07:00 - Spor

Suşehri’nde Seminer Gerçekleştirildi

2023-01-09 07:00 - Gündem

Coşkun, Hasta Kabulüne Başladı

2023-01-05 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem