Sivas Milletvekili Toy Eğitim Yatırımlarını Meclis'ten Haykırdı!

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, TBMM'de Eğitim yatırımları hakkında milletvekillerini bilgilendirdi.

Politika - 2 hafta önce

Hayrullah AĞKAŞ 

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuştu. Eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında milletvekillerini bilgilendiren Toy, hazırlanan bütçelerde her zaman aslan  payının eğitime ayrıldığını söyledi.

Toy,  konuşmasına İsrail’in Filistin’e saldırılarına tepki göstererek başladı. Toy, “İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bini çocuk, 10 bini kadın 35 bine yakın Filistinli öldürüldü. Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini duyurmasına rağmen katliamlarına devam eden katil İsrail’i bir kez daha en derin duygularla lanetliyorum” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Toy, “Hiç kuşkusuz öğretmenler, toplumsal hayatın her alanı ve her evresiyle iç içe olan, 19 milyondan fazla öğrencisi, 74 binden fazla eğitim kurumuyla eğitim sistemimizin en önemli aktörüdür. Bu sebeple eğitim öğretim hizmetini yürüten öğretmenlerimizin günümüz koşullarında ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve tutumları kazanmış olarak gerekli psikolojik ve pedagojik kabiliyet ve donanımla mücehhez bir şekilde öğrencilerimizle buluşmaları gerekir.  Ekonomik, sosyal ve kültürel alanda büyümenin katalizörü olan öğretmenlerimizin; gerekli niteliklere sahip olarak yetişmelerini sağladığımız, sorunlarını çözebildiğimiz, her türlü maddi ve manevi sıkıntıdan uzak ve huzurlu bir şekilde görev yapmalarını temin ettiğimiz ölçüde eğitimdeki başarımızın artacağında şüphe yoktur.  Tüm bu beklentilerin karşılanması ve hedeflenen başarıların yakalanabilmesi için öğretmenlerimizin meslek öncesinde yetiştirmelerinden mesleğe kabullerine, mesleki gelişimlerinden kariyer basamaklarında ilerlemelerine kadar meslekle ilgili tüm aşamalar bir bütünlük içerisinde ele alınmalıdır. İlk günden itibaren bu ilkeler ışığında eğitime verdiğimiz önem hiçbir şartta değişmemiştir. Hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük pay her zaman eğitime verilmiştir. İktidarımız döneminde yapılan yatırımlar, gerçekleştirilen projeler ve uygulamaya koyulan yeniliklerle milli eğitimimize ilişkin birçok yapısal sorun ortadan kaldırılmıştır. Bu durum uluslararası izleme çalışmalarının sonuçlarına da yansımıştır.  Öğrenci sayımızdaki artışa rağmen eğitim kalitemizin düşmediği hatta OECD tarafından yapılan değerlendirmelerde ülkemizin PISA ve TIMSS performansının önemli bir artış eğiliminde olduğu belirtilmiştir” dedi.

2003-2024 yılları arasında toplam 799 bin 517 öğretmen ataması gerçekleştirildiğinin altını çizen Toy, “Bu sayı güncel öğretmen mevcudunun yüzde 77,4’ünü oluşturmaktadır. Bu dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sayın Bakanlarımızın gayretleriyle mümkün olan en fazla sayıda gencimizi eğitim camiamıza dahil edeceğiz. Fakat geldiğimiz noktada özellikle pandemiyle başlayan ve savaşların gölgesinde geçen son 4 yılda hem Türkiye'de hem de dünyada ekonomik ve sosyal hayat alt üst olmuş, sonuç olarak sürecin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle ekonomi alanında çok boyutlu sonuçları ortaya çıkmıştır.  Sözlerime son verirken müjdesini verdiğimiz 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevine başlayacak her bir öğretmenimize şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas'ta Can Pazarı Yaşandı! 273 Yaralı!

2024-05-07 10:13 - Asayiş

Adem Uzun Ses Yükseltti: Yılların İhmali Bize Mal Edilemez!

2024-05-06 09:11 - Gündem

Divriği Ulu Camii için şok karar! Sadece o saatlerde ziyaret edilebilecek

2024-05-08 09:08 - Gündem

Bayrak Sivas'tan Gitti!

2024-05-06 10:11 - Gündem

Bakan Yardımcısı Boyraz Memleketi Gürün'de!

2024-05-06 10:19 - Gündem

Polonyalı Güreşçiler Taha Akgül'den Etkilenip Sivas'a Geldiler!

2024-05-06 10:52 - Spor

Sivas’ta Ulaşım Ücretlerine Zam Ne Zaman Gelecek? İşte Cevabı…

2024-05-04 09:12 - Ekonomi

Yeşil Sahaların Sultanları!

2024-05-02 10:33 - Spor

Sivas'ta 21 Farklı Ülkeden 205 Projenin Görüşüldüğü Kongre Sona Erdi!

2024-05-07 09:57 - Eğitim

Sivaslı İş İnsanı Taksit Zorbalığı Yüzünden Elektrik Aboneliğini Alamadı!

2024-05-05 10:24 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Stokçular İçin Mesai Yapacak!

13:55 - Politika

Fatih Erbakan'dan 28 Şubat Açıklaması: Manidar Geliyor

19:36 - Politika

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük Yarışı! Bir İsim Daha Adaylığını Açıkladı!

13:25 - Politika

AK Pati Sivas Milletvekili Toy: AK Parti'nin Yaptıklarının Sindirilmesi Zaman Alacak!

11:12 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

15:09 - Politika

Günün Manşetleri

Alim Hoca "Yükselmek" İsteyenlere Başarılar Diledi

15:57 - Gündem

Sivas Uluslararası Film Festivali'nde Finalistler Belli Oldu!

15:48 - Gündem

Sivas Belediyesi Dilenciler İçin Düğmeye Bastı!

15:10 - Asayiş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105. Yılı Kutlu Olsun...

14:54 - Gündem

Adem Başkan, Çalışmayanı Anında Tespit Edecek!

14:51 - Gündem