Sivas Üretmeye Devam Edecek

Sivas Üretmeye Devam Edecek

Gündem - 3 yıl önce



Hayrullah AĞKAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü’nün yüzde 60 hibe desteği ile yapımına başlanan Koç Besi Sığırcılığı İşletmesi’nin temeli atıldı. Hafik Göydün köyünde yapımına başlanan tesisin ilk betonu Vali Salih Ayhan ve il ve ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Çiftliğin ilimiz tarım ve hayvancılık sektörüne hayırlı olmasını dileyen Vali Ayhan, 3 milyon 59 bin 465 TL sözleşme tutarı olan ve 130 baş besi hayvanının yer alacağı tesisin hayırlı olmasını diledi.

SİVAS, TKDK’DA EN FAZLA PROJE ALAN İLLER ARASINDA

Çiftçilerin her daim yanında olduklarını belirten Vali Ayhan, “Bu coğrafyaya her şey yakışıyor. Özellikle tarım ve hayvancılıkta yapılan her faaliyet, her proje yakışıyor. Çünkü coğrafyamız çok uygun. Tarımsal potansiyelimiz çok yüksek. Bu doğrultuda da TKDK İl Koordinatörlüğümüz yaptığı saha çalışmalarıyla, tanıtımlarla IPARD 2 dokuzuncu ve onuncu çağrı döneminde en fazla proje alan iller arasına girmiştir” dedi.

Kırsalda çiftçilerin ürettiğini, şehirde kurumların hızlı ve dinamik bir şekilde işlevsel çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Ayhan, “Sivas’ımız üretmeye devam edecek. İnşallah Türk tarımında iyi bir noktaya geleceğiz. Buna inanıyoruz. Her bölgenin kendine has güzel özellikleri ve yatırımları var. Bunlar kalitenin ve verimliliğin arttırılmasında, sermayenin ülke içerisinde kalmasın da önemli etken. Sivas’ın her karışı, her metresi üretime dönük faaliyetler yapıyor. Biz de her zaman onların yanın da olup, onları motive ederek her daim yatırımcının önünü açan bir anlayışla hareket etmekteyiz. Bugün burada olmamızın sebebi de hem çiftçilerimizi, yatırımcılarımızı motive etmek hem de diğer çiftçilerimize örnek olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

TKDK’NIN TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEĞİ 100 MİLYON CİVARINDA

TKDK’nın ve devletin desteklerinin finans desteğiyle birlikte modern teknolojiyi kullanarak kaliteli üretim yapmasını sağladığını anımsatan Vali Ayhan, “Yani tarımsal alt yapıyı geleneksel üretim, geleneksel hayvancılık veya tarım faaliyetlerinden modern tarım ve hayvancılık faaliyeti dönüşümüne bu şekilde sağlanıyor. Dolayısıyla bu tür kurumlarımızın desteklerinin altın da yatan bir hikâyede budur. İlimizde 100 milyon TL civarında sadece TKDK’nın tarım ve hayvancılığa desteği var. Tıbbi aromatik bitkilerden tutun da kaz yetiştiriciliğine, büyük baş ve küçük baştan tutun da kırsal turizme kadar yani bu coğrafyanın dokusuna uygun projeler var.  Kazasız belasız bir şekilde inşaatın bitmesini diliyoruz. İnşallah en kısa sürede bitirerek de hep birlikte duayla bu tesisimizi açacağız. Sivas, tarım ve hayvancılıkta bu inançla, bu beraberlikle, bu gayretle, bu azimle bir üs olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla tesisin temeli atılarak, hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

VALİ AYHAN, ZARA’DA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Hafik programının ardından Zara ilçesine geçen Vali Salih Ayhan, Zara Şerefiye İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, karakolda görevli askerlerimiz ve köy halkıyla bir araya geldi.

Şerefiye halkı ile sohbet eden Vali Ayhan, talepleri dinleyerek "Tüm ihtiyaçları program dâhilinde, ihtiyaç önceliğine göre peyderpey tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan Zara ilçesi Şerefiye köyündeki programın ardından Vali Halil Rıfat Paşa’nın açtığı yolu takip ederek, Koyulhisar ilçesindeki programları için ilçeye hareket etti.

Programa; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, TKDK İl Koordinatörü Muhammet Ali Genç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, SİVTAŞ Genel Müdürü Hakan Bozbıyık da katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivaslı Olup Da Bilmeyen Yok

2021-05-21 07:00 - Gündem

Gollere Gradel İmzası

2021-05-19 07:00 - Spor

Yiğido’nun İç Saha Karnesi

2021-05-21 07:00 - Spor

Avrupalı Yiğido

2021-05-17 07:00 - Spor

TOKİ Kocaeli/Dilovası Köseler'de 184 konutu satışa sunuyor

2021-05-19 07:06 - Gündem

Avrupa İçin Beşiktaş Kazanmalı

2021-05-18 07:00 - Spor

Bu Köyde Traktörlerin Yerini ATV’ler Aldı

2021-05-21 07:00 - Gündem

Yavru Tilkilere Milli Parklar Annelik Yapacak--Video

2021-05-17 07:00 - Gündem

Devlet Desteğiyle Para Kazanacaklar

2021-05-18 07:00 - Gündem

Sivas Üretmeye Devam Edecek

2021-05-24 07:00 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş