YAŞANANLARIN BİR BEDELİ OLMALI

YAŞANANLARIN BİR BEDELİ OLMALI

Gündem - 7 yıl önce



Hayrullah AĞKAŞ

Sivas Belediyespor As Başkanı Ali İzgi, önceki gün Erzurum´da oynana maç sonu yaşanan olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Muhsin Yazıcıoğlu Spor tesislerinde düzenlenen toplantıya Sivas Belediyespor Hentbol Şube Sorumlusu Taner Karabal, Belediyesporlu futbolcular Emrah Bedir ve Ozan Kılıçoğlu da katıldı.

Erzurumspor yöneticilerinin davranışları itibariyle dadaşlıkla bağdaşmadığını belirten İzgi, ?Önceki gün ligimizin güzide takımlarından Erzurumspor ile Kazım Karabekir Stadyumu´nda trajikomik bir maç oynadık. Sivas ve Erzurum şehirlerinin halkları yıllar boyunca birbirinin kadim dostluklarıyla hep yüceltmiştir. 1998 yılında Erzurumspor o zamanda 1. Lig´e çıktıklarında biz Sivas olarak ilimizin sokaklarını Erzurumspor pankartlarıyla donatıp Erzurum´u tebrik ederek, en az Erzurum kadar sevinmiştik. Yani o gün bir kardeşliğimizi göstermiştik. Ancak bugün Erzurumspor´u yönetenlerin gardaşlıktan anlamadıkları gibi, dadaşlıkla da çok bağdaştıklarını düşünmüyorum? dedi.

Erzurumspor maçı sonrasında yaşanan üzücü olayları anlatan As Başkan Ali İzgi, ?Biz önceki gün Erzurum´da eşgüdüme gittiğimizde tribünde sadece 25 kişilik Erzurumspor protokol ve yönetimi ve bir o kadar da size hak tanıdık dediler. Maçta Erzurumspor´un seyirci cezası nedeniyle taraftar alınmayacaktı. Yani toplamda protokol tribününde 50 kişilik bir izleyici grubu oluşacaktı. Biz bunu gayet normal karşıladık ve maç saatinde stadyuma gittiğimizde gördük ki bırakın 50 kişiyi 250 kişiden fazla ne kadar holigan varsa protokol tribününde girmişti. Yani maç en başından itibaren falsolu başlamıştı? ifadelerini kullandı.

MAÇ BOYUNCA

GERİLİM YÜKSELMEDİ

Mücadelede son düdük çalana kadar tansiyonu yükseltecek herhangi bir olayın yaşanmadığını belirten İzgi, bütün olayların son düdük çaldıktan sonra başladığını ifade etti.

İzgi, ?Karşılaşmada her zaman olduğu gibi pozitif futbolumuzu oynadık. Oyunu çirkinleştirmemeye çalıştık. Maçın 36. dakikasında iki tane penaltı pozisyonunda düdüğü çalmaya hakemin yüreği yetmedi. Bu son haftalarda alışık olduğumuz bir durumdu. Karşılaşmanın 61. dakikasında Erzurumspor´da 3 numaralı futbolcu topu elle kesti. Ancak karşılaşmanın hakemi 19 numaralı oyuncuya sarı kart gösterdi. Bu futbolcunun önceden de sarı kartı bulunması nedeniyle kırmızı kartla bu futbolcuyu oyun dışı bıraktı. Bu olayda Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu eşine az rastlanır bir şekilde futbolcular aracılığıyla hakeme uyarıda bulunarak, bu oyuncunun kırmızı kartla oyun dışına haksız şekilde atılmasına müsaade etmedi. Yani bizim girişimimizle rakip 10 kişi kalmaktan kurtulmuş oldu. Bu dakika itibariyle maç 0-0 devam ediyordu. Karşılaşma içerisinde yediğimiz bir gol sonucunda rakibimiz bizi 1-0 mağlup etti? dedi.

TRİBÜNDEKİ YÖNETİCİLER

SAHAYA ATLADI

Son düdükle birlikte Belediyesporlu oyuncuların soyunma odasına doğru hareket ettiği anda bir anda ortalığın karıştığını anlatan İzgi, ?Yaşanan olayları sadece bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla anlatacağım. Son düdük çaldıktan sonra protokol tribünündeki birçok yönetici sahaya atladı. Bu yönetici ve devlet memurları sahaya atlarken, futbolcuları korumakla görevli olan güvenlik görevlileri yaşanan olayları seyrediyordu. Peki, güvenlik olayları neden izliyor? Çünkü Stadın Güvenlik Amiri de olaylara karışmış durumda ve birileri de bu kişiyi sakinleştirmeye çalışıyor. Amir böyle yaparsa, güvenlik görevlilerinin böyle yapması da normal. Sonrasında yine oyuncularımızın tamamı rakip takımın futbolcuları, yönetimi ve güvenlik görevlileri tarafından markaja alındı. Körüğün içerisini ise biz göremedik. Futbolcularımızın anlattıklarına göre burada da takımdaki futbolcudan, yöneticiden, teknik ekipten ve masörlerden kim varsa bizim futbolcularımızı darp etmişler. Yine bizim çektiğimiz görüntülerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Erzurumspor yöneticisi olan bu şahsında takımımızı darp ettiğini görüyorsunuz? diye konuştu.

İzgi şöyle devam etti:

?Ben bu olaylardan sonra sormak istiyorum. Bunlar kim? Sahaya nasıl girebiliyorlar? Seyircisiz oynanması gereken maça bu kadar insan nasıl giriyor? Bütün bunlar gözlemcinin, temsilcinin ve emniyet güçlerinin gözleri önünde yaşanıyor. Eğer bunları biz yaşadıysak, eğer bu federasyonun da adaleti varsa, bu yaşananların ardından Erzurumspor´a verecekleri cezayı merak ediyoruz. Karşılaşmanın hem gözlemcisi, hem de temsilcisi biz stadyumdan ayrılana kadar bizim yanımızdaydı. Olan biten her şeyi rapor ettiklerini söylediler. Raporlar sonucunda ne çıkacak merakla bekliyoruz. Ayrıca stadyumda yaşanan her şeye Anadolu Ajansı da şahit olmuştur. Özel televizyon ve gazeteleri saymıyorum. Bir meslektaşları olarak onlara da sitem ediyorum. Eğer bu yaşananların haber değeri varsa bunları yayınlamaları gerekiyordu. Anadolu Ajansı sadece maçın sonucunu yayınladı. Ama Ajans çalışanları bir Erzurumspor taraftarıysa o zaman bir sözüm yok.?

YAŞANANLARIN

BİR BEDELİ OLMALI

Erzurum´da yaşanan olayların bir bedeli olması gerektiğini kaydeden Belediyespor As Başkanı Ali İzgi, ?Futbol karşılaşmalarını defaatle oynadık, bundan sonra da oynamaya devam edeceğiz. Yeneriz, yeniliriz. Şampiyon oluruz, küme düşeriz. Bunların hepsi futbolun içerisinde var. Ama bu yaşananların futbolla ilgisi yok. Bütün olayların çıkmasında Erzurumspor´un Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım başrol oynamıştır. Bir teknik direktör bunları yaparsa, oradaki futbolculara da söyleyecek bir sözümüz olamaz. Bu açıklamalarımız bu yaşananları geri getirmeyecek belki ama bundan sonraki süreçte federasyonun ve emniyet güçlerinin bu konularda daha hassas olmalarını istiyoruz. Bu işin bir özrü yok. Bu yaşananların bir bedeli olmalı. Bu bedeli de federasyon uygulamalıdır? ifadelerini kullandı.

İzgi´nin açıklamalarının ardından Belediyesporlu futbolcular da Erzurum´da yaşadıklarını anlattılar.

Haftanın Öne Çıkanları

KÜFÜRBAZ KAYMAKAM BYLOCK´TAN TUTUKLANDI

2017-03-11 06:00 - Gündem

BİR HALİL KAYBETTİM AMA BİNLERCE HALİL KAZANDIM

2017-03-10 06:00 - Gündem

BIÇAĞA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

2017-03-13 06:00 - Gündem

Abdi Ağa Konağı

2017-03-16 06:00 - Gündem

Pİ YARIŞMASINDA TÜRKİYE REKORU

2017-03-15 06:00 - Gündem

?Sağlık çalışanlarına şiddet arttı?

2017-03-14 06:00 - Gündem

TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE

2017-03-10 06:00 - Gündem

Kangal Cumhuriyet Ortaokulu´ndan İstiklal Marşı programı

2017-03-14 06:00 - Gündem

Kaymakam Yılmaz´dan Yapalı köyüne ziyaret

2017-03-13 06:00 - Gündem

CAZiBE MERKEZi OLSUN

2017-03-10 06:00 - Gündem

İlgili Haberler

KAAN için kritik millileştirme

11:31 - Gündem

Ekmek Kavgası Verirken Hayatını Kaybeden İşçilerimizi Rahmetle Anıyorum

11:15 - Gündem

Eski Validen Hızlı Trene Övgü: Sivas Turizmine İvme Kazandıracak

11:06 - Gündem

1 Mayıs, kazancın simgesidir

11:03 - Gündem

Sivas'ta tek Oyla Seçimi Kaybeden Adayın Bir Garip Hukuk Mücadelesi

10:57 - Gündem

Günün Manşetleri

AK Parti Sivas Teşkilatı Seçim Muhasebesini Çiğ Köfte Yiyerek Yaptı!

12:54 - Politika

Bülent Uygun’dan Ali Şaşal açıklaması! “YENİDEN ANLAŞTIK”

12:36 - Spor

Minik öğrencilerden Sivasspor'a moral ziyareti

12:31 - Spor

Sivas'ta Unlu Mamullere Zam! Yarından İtibaren Geçerli Olacak!

11:44 - Ekonomi

Sivaslılara Bu Hafta Beyin Yakan Soru Sorduk?

11:18 - Röportajlar