GÖNÜLDEN DÖKÜLENLER

Sinan Tuncay

6 ay önce

 Saygıdeğer hemşerilerim.

Allah nasip ederse bundan sonra haftada bir dilimiz döndüğünce bu köşede birlikte olacağız İnşallah.

Başlangıç olarak başka bir konuda yazmak istiyordum ama, bir aydır Gazze’de Amerika ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle İsrail tarafından hayasızca uygulanan, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere tüm sivillere uyguladığı vahşi katliam tüm şiddetiyle devam ederken, başka konulardan bahsetmekten utandım.

Gazze ve Filistin zulmü aslında 100 yıl önce dedelerimiz Osmanlı Devletinin tarih sahnesinden çekilmesiyle başladı. Çünkü güçlü iken Osmanlı, haçlı batı zihniyetinin kendileri dışındaki tüm insanlığa hayat hakkı tanımadan, sadece sömürmek ve ellerindeki tüm zenginliği çalmak için yaptıkları talan ve saldırılara karşı müslim veya gayri müslim olduklarına bakmaksızın tüm mazlum kitleleri koruyor, haçlı zulmüne engel oluyordu. 1.500 lü yıllarda Endülüs İslam devletinin yıkılmasıyla Osmanlının, oradaki Müslümanlarla birlikte Yahudileri de katliamdan kurtarması, batı medeniyeti! tarihinde asla şahit olamayacağımız bir insanlık örneğidir.

Ne zaman ki Osmanlı tarih sahnesinden çekildi, ondan sonra özellikle Osmanlının hükümran olduğu coğrafya başta olmak üzere bütün dünya batılı sömürgecilerin  talan ve katliamlarına karşı savunmasız hale gelmiş oldu.

Şahit olduğumuz son yüzyılda yaşanan toplu katliamlar, zulümler, sürgünler ve sömürüler, insanlık tarihinde boyunca, daha önce hiç yaşanmamıştı. Böylesine yaygın ve pervasızca, gözümüzün önünde ahlaksızca işlenen bu soykırım ve cinayetleri engellemeye hiç kimsenin gücü yetmiyor, gücü yetenler ise bütün güçlerini bu katliamlara destek olmak için, ya da zulme uğrayanlara yardımcı olmak isteyenlere engel olmak için kullanıyorlar. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, bu kadar yaygın katliam ve soykırımları gözümüzün önünde hem yapıyorlar, hem de bu alçaklıkları bize medeniyet ve uygarlık diye pazarlıyorlar. Üstüne bir de bize insan hakları dersi vermeye kalkıyorlar.

Ama tarihte hiçbir zaman, zalimler uzun ömürlü olamamışlardır. Zalimin zulmü ne kadar artarsa, sonu da o kadar yaklaşmış demektir. Bu Allah’ın ilahi kanunudur. Kesinlikle gerçekleşir. O yüzden, İsrail ile birlikte bu cinayetlerin işbirlikçisi ve azmettiricisi olan başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere, işledikleri bu hunharca cinayetleri ve çifte standartları yüzünden nasıl içten içe çürüyüp parçalanacaklarını hep beraber göreceğiz İnşallah.

YAZARIN DİĞER YAZILARI