Komedi Programları

Dilber Kürklü

1 yıl önce

Günümüzde yaşanan onca sağlık sorunu, gelecek endişesi içinde belki de en sakinleştirici etkenlerden birisi bu programlar. Çünkü hepimize zaman zaman unuttuğumuz şeyi yani tebessüm etmeyi hatırlatıyorlar.

Dünya karmaşası içinde birkaç saat bile olsa ailelerin televizyon başında bir araya gelerek gülümsediği zamanlar komedi programları sayesinde oluşuyor.

Tabii bu programlarda kimi zaman argo ifadeler, küfür kullanılabiliyor ve bu durumda aileleri çocukları açısından endişelendiriyor. Ama bunu kontrol altına almak da ailelerin elinde.

Bana en saygı duyduğun ve beğendiğin komedyen kim diye sorsalar hiç düşünmeden Tolga Çevik derim. Çünkü yaptığı komedi programlarında ki ince mizah anlayışı, kıvrak zekası seyircileri her defasında kendine hayran bırakacak cinste.

Komedi Dükkanı, Arkadaşım Hoşgeldin, Müdür Ne’aptın, Tolgshow. Hepsi kendi alanında çok başarılı olmuş programlar.

Programlarda konuklarına sorduğu zekice sorular, seyirciye olan sonsuz saygısı ve çocuklara olan yaklaşımı seyircilerin ona olan sevgisini artıracak şekilde.

Bu durumu komedyen ayırt etme olarak algılamamalıyız. Çünkü hem komedyenlere olan bakış açısı hem de komedi programlarına olan bakış açısı her bireyde farklılık gösterir.

Her insan başka şeylere güler, her insan başka şeylerden kendince anlamlar çıkarır. O nedenle her program herkese hitap eder diyemeyiz.

Kimi komedyen kendi hayatını anlatır. Kimi komedyen hayatın gerçeklerini şakalar yaparak anlatmaya çalışır. Her komedyenin anlatmak istediği ve her seyircinin de anladığı bambaşka olabilir.

İşin özü herkesin zevki, beğendiği şeyler aynı olmak zorunda değildir.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI