Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, Şarkışla'daki okul/kurum müdürleri ile ilçe eğitim değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
Şarkışla Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda ilçede eğitim alanında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan proje/çalışmalar ele alındı.
Toplantıda konuşan Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
MAARİF MODELİ İYİ ANLAŞILMALI
Millî ve manevi değerlerle bezenen ve bilgili, donanımlı, sorgulayan, eleştirel düşünen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, tasarlayan, üreten, çağın gereklilikleri ile donanmış, medeniyet kurucusu bilge nesiller yetiştirmek mefkûresi ile hayata geçirilen maarif modelinin iyi anlaşılması ve eksiksiz olarak uygulanmasının önemine vurgu yaptı.
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN EMEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Maarif modelinin sadece akademik başarıyı ön planda tutmadığını belirten Erdoğan, "Aileyi, toplumu, millî ve manevi değerleri merkezine alan bir eğitim modelimiz var. El ele, gönül gönüle vererek, ailelerimizle daha yakın bağ kurarak, bu modeli en iyi şekilde uygulayıp en değerli varlığımız olan evlatlarımızı geleceğe hazırlamak için gece gündüz demeden emek vermeye devam edeceğiz. Bu noktada öğretmenlerimizin, sizlerin gayretleri çok önemli. Sizlerin gayreti olmadan hiçbir projenin, hiçbir çalışmanın başarıya ulaşması mümkün değil." dedi.
SAHAYA İNEREK TAKİP EDECEĞİZ
Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen tüm proje ve çalışmaların, yayımlanan yönetmelik ve genelgelerin titizlikle takip edilmesi ve uygulanması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Hep birlikte tüm bu proje ve çalışmaları bizzat sahaya inerek takip etmeye devam edeceğiz" dedi.
Özverili çalışmaları dolayısıyla okul müdürlerine teşekkür eden Erdoğan, görüş öneri ve talepleri dinledi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt ve Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Ulutaş da katıldı. Millî Eğitim Müdürü Erdoğan, toplantı sonrasında halk eğitimi merkezi kursiyerleriyle de sohbet etti.