USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şehir Rehberi Sayfalarına Hoşgeldiniz

Bursa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dördüncü şehri. 2014 itibarıyla 2.787.539 nüfusa sahiptir. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Bursa'da turizm;  Sahip olduğu köklü kültürel mirasını günümüze kadar korumuş olan Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa, İznik, Uluabat gölü, Uludağ gibi değerleriyle turizm açısından da çok avantajlı bir şehirdir.

Bursa'da kış turizmi; Bursa'nın 36 km. güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir.

Bursa'da doğa ve tarih turizmi ;  Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda Kış Turizminin ve kayak sporunun beşiği Uludağ on iki ay boyunca turizme açılmış ve bu amaçla 6 parkur belirlenmiş olup, parkurlar işaretlenmiş ve Uludağ kayak öğretmenleri rehberliğinde 1996 Haziran’ında turlara başlanmıştır.

Bursa'nın ekonomisi ; Brookings Institution ve JP Morgan'ın 2014 yılı baz alınarak oluşturulan ekonomide yükselen kentler sıralamasında Bursa 300 şehir arasında İstanbul'un ardından 4. sırayı aldı. Aynı listede Türkiye'den İstanbul ve Bursa dışında İzmir 2 ve Ankara 9. sırada yer almıştır.

NEREDE KALMALI

Erta Soyak Hotel Uludağ
Erta Soyak Hotel Uludağ

Erta Soy Ak Otel, oteller 1. Bölge'de konumlandırılmış olup , toplamda 40 standart oda kapasitesine sahiptir.

Sheraton Bursa Hotel
Sheraton Bursa Hotel

Bursa şehir merkezine 10 dakikadan daha az mesafedeki Sheraton Bursa, lüks bir konut ve ofis merkezinin içinde yer almaktadır.

Hotel Gold Majesty
Hotel Gold Majesty

Hotel Gold Majesty, Bursa şehir merkezine 5 km mesafededir.Ünlü kayak beldesi Uludağ'a sadece 40 km mesafedeki hotel, Güzelyalı Feribot İskelesi'ne 22 km uzaklıktadır.

Almira Hotel
Almira Hotel

Bursa şehir merkezinde yer alan bu 5 yıldızlı otelde düz ekran TV ile donatılmış lüks odalar vardır.

YEME İÇME

Hacı Dayı Tophane
Hacı Dayı Tophane

Yakında 36. yılını kutlamaya hazırlanan müessesede Doğudan Batıya geleneksel Türk kebapları ve spesiyaller sunulmaktadır.

GECE NEREYE GİDİLİR?

ALIŞVERİŞE NEREYE GİDİLİR?

Korupark
Korupark

Koru Park, Bursa'da 5 Eylül 2007 yılında hizmete açılan bir alışveriş merkezidir.

FİLM NEREDE İZLENİR

MÜZELER

Basın Müzesi
Basın Müzesi

Bursa Basın Müzesi; Bursa’da yazılı basının köklü geçmişini, zaman içinde geçirdiği aşamaları ve 21. yüzyılın son çeyreğinde çağın gereklerine ayak uydurup “Bursa medyası” olarak yeniden şekillenişini gözler önüne sermektedir.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi
Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan, 30.000 m2'lik metrekarelik terkedilmiş bir ipek işleme fabrikasında açılan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Türkiye'de ilk ve tektir.

Karagöz Evi Müzesi ve Anıtı
Karagöz Evi Müzesi ve Anıtı

14 Haziran 1997 tarihinde Çekirge caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır atıl duran eski trafo binası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından yeniden yapılandırılarak Sanat Evi olarak hizmete sunuldu.

Bursa Kent Müzesi
Bursa Kent Müzesi

Kent Müzesi'nde; Bursa kentinin tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin bilgi ve belgeler görsel sunum, obje ve animasyonlarla tanıtılmaktadır.

TİYATROLAR

KÜLTÜR MERKEZLERİ

KÜTÜPHANELER

TARİHİ ve TURİSTİK YERLER

Hacılar Camii
Hacılar Camii

Hükümet Konağı ile Adliye binasının önünden geçen yolun tam karşısında bulunan bu cami, 1466 yılında, Bakkalacı Sinan tarafından yaptırılmıştır.

Orhan Camii
Orhan Camii

Bursa Büyükşehir Belediye binasının yanındadır. 1339 yılında, II. Osmanlı Sultanı Orhan Bey tarafından yaptırılmıştır.

Mollaarap Camii
Mollaarap Camii

16. yüzyılda Molla Arap unvanıyla anılan Mevlana Mehmed tarafından inşa ettirilmiştir.

Emir Han
Emir Han

Orhan Bey tarafından Bursa’nın fethinden sonra yaptırılan Emir Hanı Ulu Camii’nin kuzeydoğusundadır. 1518 yılına kadar Bezzaziye Hanı veya Beyhanı olarak da anılmaktadır.

HASTANELER

BURFAŞ TESİSLERİ

YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER

SANAT GALERİLERİ

ÖNEMLİ TELEFONLAR

BURSA'YA NASIL GİDİLİR?

KİŞİSEL BAKIM MERKEZLERİ

KİŞİSEL BAKIM VE GÜZELLİK MERKEZLERİ

TURİZM DANIŞMA BÜROLARI

SPOR MERKEZLERİ

BURSA TURU YAPAN ACENTALAR

ETKİNLİKLER

KEBAPÇILAR