USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CARLOS FARKI

CARLOS FARKI

CARLOS FARKI
26-08-2013 00:15
Google News


ERSAN ARSLAN / İRFAN ÖZŞEKER

OĞUZHAN SARZEP / RUHİ DEMİR

Sivasspor ile Konyaspor arasında 4 Eylül Stadyumunda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan ekip Yiğidolar oldu. Geçtiğimiz hafta evinde Fenerbahçe’yi mağlup ederek Sivas’a moralli gelen Konyaspor karşısında ilk yarı etkili bir futbol sergilerken, karşılaşmanın en önemli posizyonu Konyaspor’dan geldi. 38. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Sivasspor kalecisi Milan Borjan boşa çıkınca top boşta duran Konyasporlu oyuncuya çarparak filelerle buluşmak üzereyken Ümit son anda çizgi üzerinden topu uzaklaştırdı. Sivasspor ise bulduğu net pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan konuk ekip Konyaspor ilk dakikalarda Sivasspor kalesinde etkili olurken gole yaklaşan taraf ise Sivasspor oldu. Karşılaşmanın 51. Dakikasında Kadir’in verdiği ara pasını çok iyi önüne alan Utaka kaleciyle karşı karşıya kaldı. Utaka’nın vuruşu direğin yanından auta gitti. Dakikalar 54’ü gösterirken 4 Eylül Stadyumu gol sevinciyle inledi. Gelişen Sivasspor atağında Adem Koçak’ın uzun pasıyla ceza sahası içinde Konyaspor kalecisi İtandje ile karşı karşıya kalan Yiğido’nun yeni transferi Burhan Eşer şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 61. Dakikada gelişen Konyaspor atağında takım kaptanı Erdal Kılıçaslan’ın sol çaprazda sert vuruşunda Borjan harika bir refleksle topu kornere çeldi. Sivasspor’u rahatlatan gol 65. Dakikada Ümit Kurt’tan geldi. Sivasspor’un Brezilyalı yıldızı Cicinho’nun kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükselen Ümit Kurt topu yere sektirerek yaptığı kafa vuruşuyla Sivasspor’un ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Yiğido Spor Toto Süper Ligi’nde ilk galibiyetini almış oldu.

4 EYLÜL TIKLIM TIKLIM

Yeni sezonda ilk kez taraftarının önüne çıkan Sivasspor’a taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 4 Eylül Stadyumu tıklım tıklım dolarken karşılaşmayı yaklaşık 15 bin kişi takip etti. Maraton ve VIP tribünü tamamen dolarken kale arkalarında küçük boşluklar göze çarptı. Ayrıca karşılaşmayı yaklaşık 50 kadar Konyaspor’lu taraftar da takip etti.

CARLOS İLK KEZ SAHADA

Kayserispor karşılaşmasında lisans işlemleri tamamlanamadığı için maçı tribünden takip eden Sivasspor sportif direktörü Roberto Carlos lisans işlemlerinin hafta içi halledilmesinin ardından Sportif Direktör sıfatıyla bu sezon ilk kez kulübedeki yerini aldı. Karşılaşma boyunca heyecanlı tavırlarıyla yerinde duramayan Carlos, sık sık oyuncularına uyarıda bulundu. Esame listesinde teknik direktör olarak Roberto Carlos’un yardımcısı Domingo  Lopez’in ismi yer aldı.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere hafta sonu memleketi Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 4 Eylül Stadyumunda oynanan karşılaşmaya takip etti. Yılmaz’ın yanı sıra milletvekilleri ve il protokolü de karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca ünlü Sivaslı şarkıcı Onur Şan’da protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

MEHDİ İLK KEZ ONBİRDE

Kadrosunda 10 futbolcu bulunması nedeniyle bugüne kadar resmi sözleşmesi imzalanamayan Mehdi Taouil, hafta içi Piech’in sözleşmesinin fesedilmesinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayarak Konyaspor maçıyla ilk kez Sivasspor formasını terletti.

RENFİGO, NAVRATİL VE GROSCKİ YABANCI KONTENJANINA TAKILDI

Kayserispor karşılaşmasında ilk 18’e alınmayan Perulu forvet Renfigo, Polonyalı başarılı orta saha oyuncusu Kamil Groscki defans oyuncusu Navratil, Konyaspor maçında yabancı kontenjanına takılarak karşılaşmayı tribünden takip etti. Sivassspor Sportif Direktörü Roberto Carlos hafta içi yaptığı açıklamada Renfigo’nun fizik olarak henüz hazır olmadığını belirterek daha çok çalışması gerektiğini ifade etmişti.

58.DAKİKA ŞOVU

4 Eylül Stadyumunda 58. Dakika şovu yaşandı. Dakikalar 58’i gösterince taraftarlar ellerinde bulunan meşaleleri yakarak Sivasspor lehine tezahüratlarda bulundu.

SEZONUN İLK GOLÜ BURHAN EŞER’DEN

Kayseri deplasmanından 1-0 mağlubiyetle ayrılan Sivasspor 2013-2014 sezonundaki ilk gol sevincini Burhan Eşer’le yaşadı. Sezon başında Mersin İdman Yurduspor’dan transfer edilen başarılı orta saha oyuncusu karşılaşma boyunca performansıyla göz doldurdu. Brezilyalı yıldız Cicinho ise tecrübesi ile galibiyetin baş mimarlarından biri oldu.

YİĞİDO KONYASPOR’A YENİLMİYOR

Kırmızı beyazlı ekip Konya temsilcisi ile oynadığı son 6 karşılaşmada rakibine mağlup olmadı. Oynanan son 6 karşılaşmadan 4 kez galip ayrılırken 2 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

LÖSEMİDEN ÖLEN ÖMER SEFA'YI UNUTMADILAR
Sivassporlu futbolcular, lösemi hastalığı tedavisi döneminde ziyaret ettikleri ve 24 Temmuz'da yaşamını yitiren 10 yaşındaki Sivasspor taraftarı Ömer Sefa Evcioğlu'nu unutmadı. Kırmızı-Beyazlı futbolcular Torku Konyaspor maçı için ısınmak üzere sahaya çıkarken, üzerinde Ömer Sefa Evcioğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı, 'Kalbimizdesin' yazılı tişört giyerek vefa örneği gösterdi.
KALECİ BORJAN'A ÖDÜL
İstanbul Sivasspor Taraftarları Derneği tarafından yapılan ankette Sivasspor'da yılın futbolcusu seçilen kaleci Milan Sorjan'a dernek yöneticileri tarafından maçtan önce ödül verildi.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
15. dakikada Da Costa'nın geri pasında Thorvaldsson, araya girmek istedi. Kalesini terk ederek açıyı daraltan Borjan, ayaklarıyla topu uzaklaştırarak tehlikeyi büyümeden önledi.
16. dakikada sağdan gelişen Sivasspor atağında Cicinho'nun ceza alanına ortasında Utaka'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
26. dakikada sağdan topla son çizgiye inen Chahechouhe, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Burhan Eşer'e çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda, top üstten auta gitti.
38. dakikada Mehmet Uslu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta Borjan'ın tokatlayarak uzaklaştırmak istediği top, kısa düşünce Thorvaldsson'a çarparak kaleye doğru yöneldi. Ümit ve Da Costa, meşin yuvarlağı kale çizgisi üzerinden çıkardı.
41. dakikada sağdan ceza alanına giren Ömer Ali Şahiner'in şutunda direkten oyun alanına dönen topu, Sivasspor savunması uzaklaştırdı.
İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
51. dakikada sağdan gelişen Sivasspor atağında Kadir'in pasında topla buluşan Utaka'nın şutunda, top direğin yanından az farkla auta gitti.
GOL. 55. dakikada Adem'in uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burhan Eşer, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. 1-0
58. dakikada Cicinho'nun sağdan ceza alanına ortasında Chahechouhe'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Itandje'de kaldı.
62. dakikada Borek'in pasında topla buluşan Erdal'ın ceza alanına girer girmez çaprazdan sert şutunda kaleci Borjan, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.
GOL. 67. dakikada Cicinho'nun sağdan kullandığı kornerde ceza alanında Ümit Kurt'un kafa vuruşunda, yerden seken meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0
Karşılaşma, Sivasspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MORAL OLDU

Sivasspor’un sezon başı renklerine kattığı Brezilyalı yıldız Cicinho maç sonu yaptığı açıklamada 4 Eylül’de çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve bir bütün olarak oynadıklarını kaydederek şöyle konuştu: ‘Çok güzel bir başlangıç yaptık. Bir bütün olarak oynadık. Çok iyi pozisyonlar gerçekleştirdik. Bütün takım olarak maça çok iyi konsantre olduk. Hocamızın isteklerini sahaya yansıtabildik. Haftaya oynayacağımız maçada çok iyi bir moral oldu. Fenerbahçe maçından da iyi bir sonuç almaya çalışacağız.’

KAYSERİ MAÇINI TELAFİ ETTİK

4 Eylül Stadyumunda Konyaspor’a karşı oynanan ilk maçta sezonun ilk golünü kaydeden Sivasspor’un orta saha oyuncusu Burhan Eşer maç sonrası yatığı basın toplantısında ‘Sezonun ilk haftaları maçlar zor oluyor genelde. Ancak bu maçın zor bir maç olacağını biliyorduk. Geçen hafta yenemediğimiz Kayseri maçını burada telafi ettik. Bu hafta taraftarlarımızın da desteğiyle maçtan anlımızın akıyla çıktı’ dedi.

GALİBİYETİ HAK ETTİK

Sivasspor’un teknik sorumlusu Domingo Lopez maç sonu yaptığı açıklamada ‘Zor bir karşılaşmaydı ancak yenmesini bildik. Ama Sivasspor olarak, bütün olarak oynadık ve takımımız galibiyeti hak etti. Önümüzde zorlu bir karşılaşma var ancak bu karşılaşmadan da iyi bir şekilde ayrılacağımızı hedefliyoruz’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!