USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye´de Tokuş Dönemi

Belediye´de Tokuş Dönemi

Belediye´de Tokuş Dönemi
08-05-2014 16:20
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Turhan Tunahan’ın Başkanlığa gelmesinin ardından ilk değişiklik teknik direktörlükte oldu. Ligin son maçında da tribünde olan Alaettin çiçek ile yollar ayrılırken yerine eski Sivasspor’lu futbolcu Yusuf Tokuş getirildi.

Muhsin Yazıcıoğlu Tesislerinde yapılan imza törenine Dört Eylül Belediyespor Başkanı Turhan Tunahan, 2. Başkan Muhammet Şeker, As Başkanlar Halis Kaplan ve Göksel Aras, Futbol Şube Sorumlusu İsak Emmioğlu ile diğer yöneticiler katıldı.

İmza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Dört Eylül Belediyespor Kulüp Başkanı Turhan Tunahan önceliklerinin Sivaslı isimler olduğunu ve teknik direktörlerini bu doğrultuda seçtiklerini ifade etti. Tunahan ‘Kısa bir süre önce genel kurulu yaparak yönetimi devralmıştık. Futbol liginin geçtiğimiz hafta oynadığımız Karagümrük maçıyla sonlandırdık. Bizde düğn itibariyle yeni sezonun hazırlıklarına başladık. Takım planlamamızı yaparken genel kurulda önceliğimizin Sivaslı çocukları olacağını söylemiştik. Bu yönde ilk adımı bugün atıyoruz. Son maçtan sonra Alaettin hocamızla helalleşerek yollarımızı ayırdık. A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Sivas’ımızın yetiştirmiş olduğu önemli futbolculardan biri belki de birincisi olan Yusuf Tokuş hocamızı getiriyoruz. Yardımcılıklarına ise hocamızın isteği doğrultusunda yine Sivas’ın çocuklarından Ali Tuna, Ömer Karabayır ve Ahmet Uslu ile anlaşma imzalayacağız. Ben hocalarımızın bizi hedefe ulaştıracağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte hocalarımızın raporları doğrultusunda transfer komitemiz takımı oluşturulacak. Kulübümüze ve hocalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’

HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

Teknik Direktörlüğe getirilen Yusuf Tokuş ise ilk profesyonel deneyimi olacağını ve bunun için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Tokuş ‘Başkanımız Sivas için düşüncelerimizi söyledi. Sağ olsunlar bu göreve bizi layık gördüler. Bende tabi hiç düşünmeden karar verdim. Bu işin içinde olacağımı kendilerine ilettim. Kendi yılların vermiş olduğu birikimle bundan sonra Dört Eylül Belediyespor için Sivas’taki gençlerimiz için hep birlikte seferber olacağız. Şuanda herhangi bir planımız, programımız, sizlere açıklayacağımız bir düzenimiz sağlandığı zaman onları paylaşacağız ama bildiğiniz gibi bugün imzamızı attık. Öncelikle hem yönetim açısından, hem benim açımdan inşallah hayırlı olur. Belli bir hedeflerimiz olacak tabi bunları zaman gösterecek. Futbolda bildiğiniz gibi biranda her şey olmuyor, her şey sırasıyla basamak basamak şuanda tabi ki ister istemez bir heyecan oluyor sonuçta benim ilk profesyonel deneyimim olacak Dört Eylül Belediyespor ama başarılı olacağımıza, Sivas’taki gençlerimize faydalı olacağımıza ben canı gönülden inanıyorum. Bize güvenenlere de mahcup etmemek  için elimizden geleni yapacağımıza inanıyoruz. Bundan sonra çok güzel olacak.’

YENİ BİR TAKIM KURACAĞIZ

Göreve gelmesinin ardından takımı değerlendirerek transfer komitesi ile birlikte Sivaslı gençlerden ağırlıklı bir kadro kuracaklarını söyleyen genç çalıştırıcı Tokuş ‘Transfer komitesi oluşturulacak, oturup konuşacağız. Burada takımımızın çok başarılı olduğu söylenemez, çok başarısız olduğu da söylenemez zaten puan durumundaki yerimiz önceki maçların kasetlerini izledim, maçlarla ilgili yorumları yapıyorum. Dediğim gibi takım yukarıya da oynayabilirdi, aşağıya da oynayabilirdi tam orta sırada bitirdi. Takımda buda demek oluyor ki eksikler biraz fazla, bu eksiklerimizde söylediğim gibi biz şöyle olacaz, bu takımı uçuracaz demek yani işime gelmez. Önce bir eksikleri tamamlayalım, sistemleri oturtalım burada bir sistem oturttuktan sonra ileriye dönük planlamalarda bu kendliğinden gelir ve alttan alacağımız gençlerle birlikte başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Takımımızda gidecek arkadaşlar olacak tabi ki. İncelediğimizde kontenjanlı oyuncularımız biraz fazla bende şöyle düşünüyorum kontenjanı çok iyi yerlerde ana arterlerde kullanalım istiyorum. Birinci sınıf futbolcularımız olsun istiyorum. Geri kalan kısmı da gençlerle takviye yapacağız. İnşallah Sivas’tan da kullanacağımız gençler olacak, kendi alt yapımımız finallere gittiği için belli bir başarı da var orda orayı göz ardı edemeyiz oradan da oyuncu takviyesinde bulunacağız. Kampa götürüp onların üstünde durup çalışacağımız oyuncularımız var ama demek değil ki bunların hepsini şimdi alıp aynı takım içerisinde oynatacağız demek değil. Türkiye liglerinin en başarılı alt yapısı Bursaspor’da ama Bursaspor’a baktığımızda 1, 2  tane oyuncusu oynuyor alt yapıdan. Alt yapıdan aldığımız ya da Sivas’taki gençleri toplayıp aynı takımda oynatma şansımız yok. Takımımız iyi olursa aralarına serpiştirmeyi bir iki oyuncu kazanmayı düşünüyoruz’ dedi.

Konuşmaların ardından Dört Eylül Belediyespor Teknik Direktörlüğüne getirilen Yusuf Tokuş ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!