USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın Gözdesi Olacak

Sivas´ın Gözdesi Olacak

Sivas´ın Gözdesi Olacak
15-08-2014 17:05
Google News


Sivas İl Özel İdaresi, söz konusu alanda hayata geçirilecek ‘Çocuk Oyun Kütüphanesi’ projesinin ihalesini gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 milyon 400 bin TL’ye mal olacak projenin 800 bin TL’lik kısmı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından karşılanacak.

ERSAN ARSLAN

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan, yerine Çocuk Oyun Kütüphanesi yapılacak olan Eski Halıcılık Okulu binasının bulunduğu alanda incelemede bulundu. Ayhan’a İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, proje ekibi ve AB Bürosu personeli de eşlik etti.

Bölgede inşa edilecek proje hakkında gazetemize özel açıklamada bulunan Ayhan, ‘bu bölgeyi bu mezbelelikten inşallah en kısa sürede kurtaracağız. Projemizin ihalesi yapıldı. Yaklaşık 2 milyon 400 bin TL’ye buraya Çocuk Oyun kütüphanemizi yapacağız. Aslında çocuk oyun aktivite merkezi ama teknik olarak adının kütüphane olması gerekiyor. Burada geçtiğimiz yılda başlayan sürecin en önemli eşiğini aşmış durumdayız. Burada çocuklarımız için cıvıl cıvıl bir cazibe merkezi oluşacak. Bizim burayla ilgili birkaç gayemiz vardı. Birincisi gayrimenkulümüzü değerlendirmek, ikincisi bu mahallede güvenlik sorunu oluşturan metruk binayı kaldırmak ve en önemlisi de çocuklarımızın ruh dünyasına, fiziksel yapılarına ve Sivas’ımızın sosyal hayatına güzel bir proje kazandırmaktı. Bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin 864 bin TL’si Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, geriye kalan kısmı da İl Özel İdaremiz tarafından karşılanmaktadır. Ben, projeyi yürüten ekibimize, AB bürosundaki arkadaşlarımıza ve yatırım şube müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu manada Sivas’ta ihtiyaç olan her alanda, her sektörde kurumumuzun mevzuatına uygun her dalda hizmet etmek bizim vazifemiz ve temel gayemiz.’ İfadelerini kullandı.

HEM ÇOCUKLAR HEM VELİLERİ

VAKİT GEÇİRECEK

Projenin adının Çocuk Oyun Kütüphanesi olduğunu ancak, içerisinde oyun alanları, cafe ve dinlenme salonları gibi çok sayıda sosyal donatının bulunduğunu belirten Ayhan, projenin küçük bir Disneyland olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Anadolu için örnek olacak projenin bazı detayları hakkında bilgiler veren Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

‘Sosyal yönü güçlü bir proje uyguluyoruz. Çocuklarımızın ruhsal dünyalarına, fiziksel yapılarına katkı sağlayacak proje. Softplay oyun alanları, 8-9D Sinemalar, çarpışan araçlar, çocuk oyun tamirhanesi, kum havuzları, buz pisti ve oyun alanlarının yanı sıra dinlenme tesisleri ve cafe de olacak. Bir veli çocuğunu getirdikten sonra görevliye teslim edecek. Daha sonra velinin burada gazetesini okuyacağı, vakit geçireceği alanlar da olacak. Yani bir velinin de çok rahat vakit geçirebileceği bir alan olacak burası. Bunu küçük bir Disneyland olarak düşünebiliriz. Ayrıca yer altında da 56 araçlık bir otopark da planladık. Burada temel gayemiz ticaret değil. Temel gayemiz çocuklarımızın sosyal dünyasına hitap etmek. Gayemiz bu bölgedeki, Sivas’ımızdaki çocuklarımız özellikle kış dönemlerinde evlerindeki teknolojik cihazlara hapsolmasınlar, ruh dünyaları sıkılmasın. Ben Anadolu’da böyle müstakil manada bir mekân olduğunu düşünmüyorum. Görmedim ve duymadım. Büyük AVM’lerde benzer yapılar var. İstanbul’da mutlaka vardır. Ama Anadolu’da örnek bir proje olduğunu düşünmekteyim. Bu projemiz ORAN’da en yüksek puanı alarak geçen bir projedir.’

‘EN KISA SÜREDE YIKILACAK’

Çevreye rahatsızlık veren metruk binaların en kısa sürede yıkılacağını belirten Ayhan, yıkım işinin de ihale içerisinde yer aldığını belirtti.

Çocuk Oyun Kütüphanesi’nin gelecek yıl bu zamanlar hizmete gireceğini belirten Ayhan, ‘Proje ihalemiz yapıldı. En kısa sürede sözleşmemiz yapılacak. Sözleşme yapıldıktan sonra Eylül ayının başında buradaki yıkıma başlarız. Yıkım zaten ihalemizin içerisinde yer alıyor.  Tabi buradaki çalışmayı yaparken tarihi dokuya, çevre güvenliğine dikkat edeceğiz. Nezih ve güzel bir inşaat yapacağız. Seneye bu zaman burası hizmete açılacak’ dedi.

GAZETEMİZİN MANŞETİ ETKİLİ OLDU

Akdeğirmen ve Sularbaşı Mahallerinin kesiştiği noktada bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait metruk bina, uzun yıllardır bölgede rahatsızlık uyandırıyordu. Yıllardır kent gündeminde yer alan ve eleştirilerin odağında yer alan metruk binayı gazetemizin ‘Devletin Metruk Binası’ manşeti ile gündeme taşıması, söz konusu alanın değerlendirilmesi noktasında etkili oldu. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan’ın girişimleri ile hem bölgeyi rahatlatacak hem de çocukların sosyal yaşantısına katkı sağlayacak bir proje geliştirildi. Bir süredir proje üzerinde çalışan İl Özel İdaresi önceki gün proje için ihaleye çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!