12 Yıldır Bitirilemeyen Tünelin Bulunduğu Bölgede Can Pazarı! Daha Kaç Canımız Gidecek?

12 Yıldır Bitirilemeyen Tünelin Bulunduğu Bölgede Can Pazarı! Daha Kaç Canımız Gidecek?
Sivas’ın Suşehri ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, 4 kişi yaşamını yitirdi, 4’ü ağır 18 kişi yaralandı. Bölgede 12 yıldır tamamlanamayan Geminbeli Tüneli dolayısıyla çok sayıda ocağa yine ateş düştü.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlandığı feci kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 18 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, bugün saat 04.55 sıralarında, Sivas'ın Suşehri ilçesi Geminbeli Geçidi Şarköy mevkiinde meydana geldi.

untitled-59.jpg

Şanlıurfa'dan Ordu'ya seyir halinde olan ve içinde fındık işçileri bulunan bir minibüs, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu uçurumdan yuvarlandı.

Kazanın ihbar edilmesinin ardından olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Kazada 4 işçi öldü, 4'ü ağır 18 işçi yaralandı. Yaralılar hava ambulansı ve kara ambulansı ile Sivas'taki hastanelere sevk edildi.

76611.jpg

GEMİNBELİ TÜNELİ NEDEN TAMAMLANAMIYOR?

Müessif olayın ardından Karadeniz'i Sivas üzerinden Akdeniz'e bağlayacak Geminbeli Tüneli’nin neden bir türlü bitirilemediği sorusu tekrar akıllara geldi.

8 BAKAN GÖRDÜ!

Zira Karadeniz’i Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak olan Geminbeli tüneli, 8 bakan gördü ve tam 12 yıldır bitirilemedi.

URALOĞLU, BU YILI İŞARET ETMİŞTİ

2023 yılında “Ucunda ışığı gördük” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında bu kez de tünelin bitimi için 2025 yılını işaret etmişti.

thumbs-b-c-5818a829f68fb5162d98e.jpg

TÜNEL, HİZMETE GİRSE CANLARIMIZ ÖLMEYECEKTİ

Her bakanın “Gelecek yıl bitirilecek” diye söz verdiği tünel bugün hizmette olsaydı hem bugünkü hem de bundan önceki dönemde bölgede meydana gelen kazalar gerçekleşmeyecekti.

465929592-18348404185192132-1235351699392835082-n.jpg

KARASU, DEFALARCA KEZ GÜNDEME GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, konuyu defalarca kez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi ve soru önergeleri verdi.

Suşehri-Sivas kara yolu güzergahındaki 2 bin 10 rakımlı Geminbeli Geçidi bölgesine yapılan tünelin bir an evvel hizmete alınması bekleniyor.

526860913-1240621171440701-19433.jpg

VALİ, BİRKAÇ GÜN ÖNCE ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de birkaç gün önce AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ile birlikte, Geminbeli Tüneli'nde incelemelerde bulunmuştu. Tünelin bağlantı yollarında devam eden çalışmalar hakkında Karayolları 16. Bölge Müdürü Yusuf Yaşar Öcal'dan bilgi alan Şimşek, tünelin ne zaman hizmete açılacağına dair tarih vermekten kaçınmıştı.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.