15 Temmuz, millet iradesinin zaferidir

15 Temmuz, millet iradesinin zaferidir
Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, milli iradenin her türlü vesayet girişiminin üzerinde olduğunu vurguladı.

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 gecesinde Türk milletinin ortaya koyduğu destansı direnişin Türkiye'nin demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını ifade eden Karahan, milletin canı pahasına ülkesine, bayrağına ve anayasal düzene sahip çıktığını belirtti.

Demokrasiye ve milli iradeye yönelik her türlü tehdidin milletin kararlı duruşuyla bertaraf edildiğini kaydeden Karahan, 15 Temmuz'un yalnızca başarısızlığa uğratılan bir darbe girişimi olmadığını, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü şekilde ortaya konduğu tarihi günlerden biri olduğunu ifade etti.

Milletin ortak iradesiyle demokrasinin korunduğuna dikkat çeken Karahan, 15 Temmuz gecesi sergilenen birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere bırakılan önemli bir miras olduğunu vurguladı.

Özgür basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğuna işaret eden Karahan, gazetecilerin doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceğini belirtti. Basının milli iradenin ve demokratik değerlerin korunmasında önemli bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Karahan, gazetecilerin bu sorumluluk bilinciyle görevlerini sürdüreceğini kaydetti.

Karahan, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nü kutluyor, ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını temenni ediyorum.”

Kaynak:Kemal Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.