"4 yıldır sadece el kaldırıp bütçe oyladık!" STSO Meclisinde şok itiraf

"4 yıldır sadece el kaldırıp bütçe oyladık!" STSO Meclisinde şok itiraf
STSO Meclis Üyesi Muttalip Mesut Esen, 4 yıl boyunca esnafın dertlerini meclise taşıyamadıklarını belirterek yeni dönemde bağımsız aday olacağını duyurdu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanvekili Semih Selman Bozkurt başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan 4 meclis üyesinin mevcut Başkan Zeki Özdemir ve yönetimine yönelik yönelttiği sert eleştiriler ile seçim kararları meclise damga vurdu.

773939496-2020846858797163-6943059218656146382-n-1.jpg

Yönetim Listesinden Seçilen İsimlerden İstifa

Mevcut Başkan Zeki Özdemir’in listesinden meclise giren TSO’nun kıdemli isimlerinden, 2014-2018 dönemi Meclis Başkanı Necati Şahin yeni dönemde aday olmayacağını duyururken; meclis üyeleri Muttalip Mesut Esen ve Ahmet Turan Kuzucu önümüzdeki seçimlerde bağımsız aday olacaklarını açıkladı.

img-3340.jpg

Necati Şahin: "Sivas'ın Yalnızca Protokolde Temsil Edilen Bir Odaya İhtiyacı Yok"

Sivas TSO’nun kentin ekonomik geleceğine yön vermesi gerektiğini savunan Necati Şahin, odanın temsil anlayışını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Asıl mesele kimin seçileceği değil, seçilen kişilerin ertesi gün yapacağı işlerdir. Sivas’ın artık yalnızca protokolde temsil edilen bir Ticaret ve Sanayi Odasına ihtiyacı yok. Sivas’ın önünü açan, yeni yatırım alanları oluşturan, Ankara’da kapı aşındıran, üyelerinin sorunlarını takip eden güçlü bir kuruma ihtiyacı var. Başkanlık makamı sadece davetlere katılmak değildir; sanayicinin, tüccarın önündeki engelleri kaldırmaktır. Önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan tek şey yeni bir başkan değil, yeni bir yönetim anlayışıdır. Meclis de her yıl verilen sözlerin hesabını sormalıdır."

img-3333.jpg

Muttalip Mesut Esen: "4 Yıldır Gelip Sadece Bütçe Oylayıp Gidiyoruz"

Meclisin üyelerin sorunlarını konuşma makamı olması gerektiğini söyleyen ve yeni dönemde bağımsız aday olacağını belirten Muttalip Mesut Esen, meclisin pasif kaldığına dikkati çekti:

"Bir Ticaret Odasının en büyük gücü binası veya bütçesi değil, üyelerinin güvenidir. Bu meclis el kaldırma makamı değil, istişare yeridir. Dört yıldır buradayım, ben de dahil hiçbir sektörümüzün sıkıntısını bu kürsüden dile getirmedik. Gelip geçmiş gündemi ve bütçeyi onaylayıp gidiyoruz. Akaryakıtçının, gıdacının, sigortacının derdini buraya taşımadık. Bizi buraya getiren insanların hakkını veremedik. Kim seçilirse seçilsin, oy veren esnafın derdini buraya getirsin ve çözüme odaklansın."

774270660-1572483240953955-5444046571670556731-n.jpg

Yeni dönemde bağımsız adaylık kararı alan bir diğer meclis üyesi Ahmet Turan Kuzucu ise tüccarın ve üreticinin yalnız bırakıldığını belirterek tarım sektörünü örnek gösterdi:

"4 yıl boyunca görev yaptık ancak üyelerimizin yeteri kadar sesi olamadık, derdiyle dertlenmedik. Tarımla uğraşan üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşıyor. Buğdayın açıklanan fiyatı 16 lira ama pazarda 12 liradan işlem görüyor. Bizim işimiz bu ve benzeri sorunlara çözüm üretmekti ama başaramadık. Bu nedenle yeni dönemde bağımsız aday olacağım."

img-3338.jpg

Erdem Er: "STSO Şehre Ağabeylik Yapmalı"

Cumhuriyet Üniversitesi vakıf okullarında yaşanan sürece değinen Meclis Üyesi Erdem Er, bu durumun eğitim sektöründeki diğer aktörler açısından haksız rekabet oluşturduğunu dile getirdi. Odanın kriz anlarında daha aktif sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Er:

"Rektörlük şirketle sadece kiralayan-kiracı ilişkisi olduğunu belirtiyor ancak vakıf isminin kullanılmasına müsaade ediliyor. Bu durum sektördeki diğer işletmeleri olumsuz etkiliyor. STSO’nun burada sorumluluk alması ve problemli alanlarda sektör temsilcilerini bir araya getirerek şehre ağabeylik yapması gerekirdi." dedi.

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.