USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Sivas Kadın Kollarından 'Kadına Şiddete Hayır' Vurgusu

AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basın açıklaması yaptı.

 AK Parti Sivas Kadın Kollarından 'Kadına Şiddete Hayır' Vurgusu
25-11-2023 13:40
SİVAS
Google News

Sevda ÇİFTÇİ

AK Parti Sivas Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Arzu Polat , 25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basın açıklaması yaparak kararlılık vurgusu yaptı. 

 

Polat yap­tı­ğ açık­la­ma­sın­da; 

"Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü’nde, bu ko­nu­da­ki ka­rar­lı­lı­ğı­mı­zı vur­gu­la­mak için bu­ra­da­yız. Kadın ve çocuk me­zar­lı­ğı­na dönen Gazze’deki acı­la­rın göl­ge­sin­de bu açık­la­ma­mı­zı ya­pı­yo­ruz. Ateş­ke­sin ka­lı­cı ol­ma­sı­nı di­li­yo­ruz. Dün Bosna’da bugün Gazze’de ol­du­ğu gibi ça­tış­ma böl­ge­le­rin­de ka­dın­la­ra uy­gu­la­nan in­san­lık dışı fi­zik­sel ve cin­sel sal­dı­rı­lar ve toplu şid­de­tin, aynı za­man­da savaş suçu ol­du­ğu­nu ifade ede­rek söz­le­ri­me baş­la­mak is­ti­yo­rum. Ma­ale­sef şid­de­tin en ağırı Gazze’de ya­şa­nı­yor. Bütün dün­ya­nın göz­le­ri önün­de her saat 6 çocuk, 4 kadın öl­dü­rül­dü. Bu­ra­da ölen sa­de­ce masum kadın ve ço­cuk­lar değil vic­dan­la­rı­mız­dır. AK Parti ola­rak ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le mü­ca­de­le­de 21 yıl­dır ka­rar­lı bir duruş ser­gi­li­yo­ruz. Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın da sık sık vur­gu­la­dı­ğı gibi “ka­dı­na şid­de­tin, in­san­lı­ğa iha­net ol­du­ğu” dü­şün­ce­siy­le bir­çok adım attık. Ka­dı­nın eği­tim hakkı başta olmak üzere, fır­sat eşit­li­ği, iş gücü pi­ya­sa­sı­na ve karar alma me­ka­niz­ma­la­rı­na ka­tı­lı­mı hü­kü­met­le­ri­mi­zin ön­ce­lik­li po­li­ti­ka alan­la­rın­dan­dır.Şid­det sa­de­ce ül­ke­mi­zin değil ma­ale­sef tüm dün­ya­nın so­ru­nu­dur, tüm dünya gibi bizim de ca­nı­mı­zı yakan ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le mü­ca­de­le et­mek­te ka­rar­lı­yız. Şunu apa­çık söy­lü­yo­ruz ki bu ko­nu­da asla to­le­ran­sı­mız yok." dedi. 

 

Ka­dı­na şid­det­le ka­rar­lıl­lı­ğı 2002 yı­lın­da­ki seçim be­yan­na­me­sin­de ifade et­ti­le­ri­ni dile ge­ti­ren Polat; "AK Parti ola­rak Ana­ya­sa’dan TCK’ya, İş Ka­nu­nu’ndan sos­yal po­li­ti­ka uy­gu­la­ma­la­rı­na kadar yüz­ler­ce dü­zen­le­me ve ka­nu­nu ha­ya­ta ge­çir­dik. Şid­det­le mü­ca­de­le­de­ki ka­rar­lı­lı­ğı­mı­zı 2002 yı­lın­da, daha ilk seçim be­yan­na­me­miz­de, ifade ettik.

· 2003 yı­lın­da aile mah­ke­me­le­ri­ni biz kur­duk.

· 2004 yı­lın­da Ana­ya­sa’da “Ka­dın­lar ve er­kek­ler eşit hak­la­ra sa­hip­tir.” mad­de­si­ni biz ge­tir­dik.

· 2005 yı­lın­da Türk Ceza Ka­nu­nu’yla, töre ve namus ne­de­niy­le iş­le­nen ci­na­yet­le­ri ağır­laş­tı­rıl­mış suç kap­sa­mı­na aldık.

· TCK‘de ka­dı­na şid­det ve cin­sel suç ta­nı­mı­nı ilk defa biz yap­tık.

· 2010 yı­lın­da kadın erkek fır­sat eşit­li­ği­ni daha da güç­len­di­re­rek po­zi­tif ay­rım­cı­lık il­ke­si­ni Ana­ya­sa’da dü­zen­le­dik.

· 2012’de aile­nin ko­run­ma­sı ve ka­dı­na karşı şid­de­tin ön­len­me­si­ne dair kanun ulu­sal mev­zu­atı­mız­da­ki en önem­li da­ya­nak oldu.

· 2021 yı­lın­da ni­kâh­lı eşe karşı iş­le­nen suçu, bo­şan­mış eşi de kap­sa­ya­cak şe­kil­de ge­niş­let­tik.

· AK Parti ola­rak TCK’de 2022 yı­lın­da ya­pı­lan son dü­zen­le­me­ler­le er­ke­ğin ka­dı­na yö­ne­lik iş­le­di­ği suç­lar­da ‘iyi hâl uy­gu­la­ma­sı­nı’ kal­dır­dık ve ka­dı­na şid­de­ti ‘ka­ta­log suç’ kap­sa­mı­na aldık. Artık takım el­bi­se giyen, kra­vat ta­kan­lar tak­dir in­di­ri­mi ge­rek­çe­sin­den fay­da­la­na­ma­mak­ta­dır. Fi­zik­sel veya ile­ti­şim araç­la­rıy­la ya­pı­lan ıs­rar­lı takip ey­lem­le­ri suç kap­sa­mı­na alın­mış­tır.

· Yine talep et­me­le­ri hâ­lin­de şid­det mağ­du­ru ka­dın­la­ra baro ta­ra­fın­dan üc­ret­siz avu­kat hiz­me­ti sağ­la­ya­rak her ko­şul­da yan­la­rın­da ol­du­ğu­mu­zu his­set­me­le­ri­ni sağ­lı­yo­ruz.

· 2013 yı­lın­da ku­ru­lan şid­det iz­le­me mer­kez­le­ri ŞÖNİM’leri yay­gın­laş­tı­ra­rak 81 ilde 1 mil­yo­nun üze­rin­de­ki ki­şi­ye ulaş­tık.

· Ka­dın­la­rın maruz kal­dı­ğı şid­det ve taciz ey­lem­le­ri­ni ön­le­mek üzere kol­luk kuv­vet­le­ri­ne tek tuşla ula­şa­bil­dik­le­ri kadın acil des­tek mobil uy­gu­la­ma­sı KADES’i ha­ya­ta ge­çir­dik.

· Şid­det gören ka­dın­la­rın etkin şe­kil­de ko­run­ma­sı için elekt­ro­nik ke­lep­çe uy­gu­la­ma­sı­nı yine biz baş­lat­tık.

· 2011 yı­lın­da ise iş ye­rin­de psi­ko­lo­jik ta­ci­zin ön­len­me­si mob­bing ge­nel­ge­si­ni dü­zen­le­dik ve mob­bin­gi suç kap­sa­mı­na aldık.

AK Parti ola­rak ina­nı­yo­ruz ki eği­tim, ka­dın-er­kek eşit­li­ği ko­nu­sun­da şid­de­tin ön­len­me­si için atı­lan en temel adım­dır. Bu dü­şün­cey­le ka­dı­na yö­ne­lik şid­det­le mü­ca­de­le­de top­lum­sal da­ya­nış­ma­nın gücü önem­li­dir. Bu­gü­ne kadar ol­du­ğu gibi sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı, yerel yö­ne­tim­ler ve ulus­la­ra­ra­sı ku­ru­luş­lar­la iş bir­li­ği ya­pa­rak kap­sam­lı çö­züm­ler üret­me­ye devam ede­ce­ğiz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. 

Açık­la­ma­sı­nın de­va­mın­da Baş­kan Polat: 

"Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­de­te Karşı Ulus­la­ra­ra­sı Mü­ca­de­le Günü ve­si­le­siy­le şid­de­tin sa­de­ce ev, sokak ve iş­yer­le­ri ile sı­nır­lı ol­ma­dı­ğı­nı vur­gu­la­mak is­ti­yo­ruz. Ça­tış­ma­lar­da zorla si­lah­lan­dır­ma, ça­tış­ma­ya zor­la­ma, te­ca­vüz ve in­ti­har gö­rü­nüm­lü in­faz­lar da ka­dı­na yö­ne­lik şid­de­tin en ağır bi­çi­mi­dir. YPG-PKK gibi terör ör­güt­le­ri­nin ulus­la­ra­ra­sı ra­por­la­ra giren ka­dın­la­ra ve kız ço­cuk­la­rı­na yö­ne­lik şid­de­ti­ni, in­fa­zı­nı bir kez daha kı­nı­yo­ruz.

AK Parti Kadın Kol­la­rı ola­rak ka­dı­na yö­ne­lik her türlü şid­de­ti red­de­di­yo­ruz. Tek bir ka­dı­nın dahi şid­det gör­me­si­ne ta­ham­mü­lü­müz yok. Ev için­de, ça­tış­ma­lar­da, terör fa­ali­yet­le­rin­de ve her türlü ze­min­de şid­det uy­gu­la­ya­na, şid­de­te taraf olana, şid­det üze­rin­den si­ya­set ya­pa­na, şid­de­ti araç­sal­laş­tı­ran, olum­la­yan zih­ni­ye­te karşı kadın erkek omuz omuza mü­ca­de­le­mi­zi ka­rar­lı­lık­la sür­dü­re­ce­ğiz"




Sivas İrade- Sivas Gün­dem- Sivas Ha­ber­le­ri- Sivas son da­ki­ka

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!