USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ARTIK SÖZ MİLLETTE!

ARTIK SÖZ MİLLETTE!

ARTIK SÖZ MİLLETTE!
02-02-2017 07:00
Google News

Yunus BUDAKTAŞ

Bir dizi gezi ve ziyaret programı kapsamında Sivas´a gelen Ak Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, yaşanan referandum sürecini değerlendirdi. Sivas Ziraat Odasını ziyaretin de konuşan Soluk, zorlu bir maratonda geçerek yeni anayasayı hazırladıklarını söyledi. Soluk, ?Biz bir maratondan geçtik. 2 partinin hatta CHP´nin daha önceki anayasa çalışmalarındaki birlikteliğini de değerlendirdiğimizde 18 madde içersinde onlarla görüşülen maddelerde vardı. Anayasamızın ilk 4 maddesine en ufak bir atıfta bulunmamak kayıt ve şartıyla anayasasının 18 defa değişen muhtelif bölümlerinin 19. defa değişikliğinde de 18 maddenin değiştirilmesiyle ilgili 2 partinin konsorsiyumu oldu. Mecliste kıran kırana görüşmeler oldu, muhalefetin muhalefetliğini yaptı ve olumsuz düşüncelerini ortaya koydu. Biz olumlu düşünceleri ortaya koyduk. Hakikaten bugüne kadar hiç çalışılmamış bir şekilde anayasa komisyonunda 100 saatin üzerinde bu 18 madde üzerinde konuşmalar oldu. Neticede meclis olarak iktidarda muhalefette görevini yaptı. Şimdi görev millete düştü.? dedi.

Yapılan değişikliğin herhangi bir partinin, herhangi bir liderin şahsında yapılmış bir değişiklik olmadığını vurgulayan Soluk, ?Bu ülkenin geleceğine, muasır medeniyete koşuştaki ayağına bağ olan engelleri kaldırmak için bir düzenlemedir. Geçmiş yılları genç arkadaşlar hatırlamaz ama bizim kuşak çok iyi hatırlar. 70´li yıllardaki koalisyonları, 70´li yılların ikinci çeyreğinde ki kumar borcu olmayan 11 kişi aranıyor ilanlarıyla kurulan hükümetleri, pijamayla karşılanan başbakanları, diğer muhtelif tarihlerdeki darbeleri hatırlıyoruz ve bu ülke buna layık değil. Bu ülkenin önü açılmalı. Bulunduğumuz coğrafya köprü konumunda bir coğrafyadır. Burada yaklaşık 30 milyon Euro bir sermayenin bir buçuk milyar bir nüfusun döndüğü bir bölgedir. Ama Türkiye´nin bu bölgedeki payını bu tip engellemelerle bu tip müdahalelerle alamamaktadır. İnşallah bu anayasa değişikliğiyle bunun önü açılacaktır.? şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASA İLE CUMHURBAŞKANI ARTIK YARGILANABİLECEK

Yeni düzenleme ile yasama, yargı ve yürütme birbirinden tamamen ayrılacağını dile getiren Soluk, ?Artık mecliste sayısı ne olursa olsun hiç kimse hükümeti düşürtme tehdidiyle kimseyi uyaramayacaktır. Çünkü meclis asli görevine dönüyor. Meclisin görevi icra görevi değildir. Meclisin görevi yasamadır. Kanun yapmak, kanun çıkartmak, varsa yasamanın dışında suç işleyen unsurlar buna Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere bunların soruşturmasını, yargılanmasını denetlenmesini yapmaktır. Şu anda Cumhurbaşkanının vatana ihanet suçu dışında hiçbir suçtan suçlanması mümkün değildir. O kıyamet kopardıkları, tek adamı kurtarmaya çalışıyorsunuz dedikleri anayasanın hükmü vatana ihanet suçunuz yoksa cumhurbaşkanı olarak yargılanma şansınız yoktur. Ama yeni anayasa da Cumhurbaşkanının yasaları ihlal edecek herhangi bir suç unsuru hissedildiğinde veya işlediğinde çok rahatlıkla bütün yaptıklarından sorumludur ve yargılamanın yolları açıktır. Bu Türkiye´nin ufkunu açacaktır.  Meclis olarak biz görevimizi yaptık şimdi görev milletindir. Eğer millet evet derse yürürlüğe girecek, hayır biz bu darbe anayasasından mutluyuz, darbe anayasasına alışığız, 8-10 senede bir tokat yemezsek biz iflah olmayız gibi bir düşüncesi varsa ona da hayır diyecektir. Dolayısıyla eski düzen devam edecektir.? ifadelerini kullandı.

TARIM VE HAYVANCILIK SİVAS´IN OLMAZSA OLMAZIDIR

Tarım ve hayvancılığın Sivas için önemine vurgu yapan Soluk, tarım ve hayvancılığın Sivas´ın olmazsa olmazı olduğuna vurgu yaptı. Tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmaları değerlendiren Soluk, ?Burada mera damızlığında, damızlık düve de, koç ve teke de Sivas merkezlerin içerisinde yer almaktadır. Yalnızca manda damızlığı merkezinin dışında kalmakta. Arkadaşlarımızla verdiğimiz mücadele ile Sivas´ı 2. arî bölgeden 1. arî bölgeye geçirmek kaydıyla, hayvan üretimi yapan hemşerilerimizin de önünü açmış olduk. Burada acaba Et Süt Kurumu´ndan bir kredi sağlanarak çiftçilerimize kesim garantisi karşılığında hayvan üreticilerine bir kredi sağlanabilir mi? Önce krediyi alıp hayvanı yetiştirmek, ve hayvanı orda kestirmek kaydıyla çektiği krediyi de o kesim anında geriye ödeme hususunda da elimizden geleni yapacağız. Bunun ötesinde Sivas´ın hızlı treniydi, lojistik merkeziydi, diğer yatırımlarıydı bunlarla ilgili de arkadaşlarla üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarımdaki sulama kanallarımız çok harap bir durumda. Bu sene Sivas´ta planlanan 270 milyon civarında kanalın yenilenmesi söz konusu. Kangal barajı, Şarkışla da bir barajımız, Suşehri´nde bir barajımız yapılmayı bekliyor. Bunlarında 670-680 milyon civarında bir maliyeti var. Bu 3 barajdan en az bir tanesinin bu yıl ihale edileceğini umuyoruz. 1001 projesi kapsamında 47 tane göletten 3 tane gölet kalmıştı. Bu 3 tane göletin de bu sene bitirileceğini tahmin ediyoruz.? dedi.

Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun da Sivas´ın tarım ve hayvancılıkta el birliği ile daha iyi noktalara gelmesini arzuladıklarını söyledi. Dursun, ?Biz üzerimize düşeni sizden geldiği şekliyle değerlendireceğiz. Sivas için, Türkiye için varız. Gerekli işlemlerde hep beraber daha güzel, daha rahat, daha iyi verim alabilmek için ilgililerinden gelen bilgilerle bizlerde bir şeyler isteyeceğiz. O noktada inşallah hep birlikte güzellikleri yaşamak için daha ileri, daha modern çiftçilik, hayvancılık yapabilmek önemli. İnşallah birlikte hareket ederek Sivas´ı tarımda ve hayvancılıkta olması gereken yerlere getiririz.? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!