Aşıklar Yalova'da Buluştu

Aşıklar Yalova'da Buluştu
Yalova’da 4. Aşıklar Buluşması gerçekleştirildi. Programa Çorum, Sivas, Kars, Erzurum ve Diyarbakır illerinin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Irak'ın Kerkük kentinden aşıklar katıldı.

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği 4. Aşıklar Buluşması'nda Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Irak'tan aşıklar Yalova'da bir araya geldi.

Kaytazdere Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Aşıklar Buluşması'na Çorum, Sivas, Kars, Erzurum ve Diyarbakır illerinin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Irak'ın Kerkük kentinden aşıklar katıldı. Aşıklar atışmaların yanı sıra türkülerini dinleyiciler için seslendirdi.

Dernek Başkanı Ferman Durmaz, Türk cumhuriyetlerinin yanı sıra Anadolu'dan aşıkları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Amacımız birlik ve beraberliği sağlamak, kendi örfümüzü, adetimizi gelecek nesillere aktarmak. Şu anda burada biz köprü görevini yapıyoruz. Geçmişimizi geleceğimize taşımak istiyoruz" dedi. /İHA/

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.