"Atatürk’ün ilkelerini yaşatma günü"

"Atatürk’ün ilkelerini  yaşatma günü"
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, “Aramızdan ayrıldığı gün olan 10 Kasım, bir yas günü olmanın ötesinde, Atatürk’ün fikirlerini, ilkelerini yaşatma günüdür” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğan, “Her yıl 10 Kasım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün saygı, sevgi ve minnetle anıldığı özel bir gündür. Aramızdan ayrıldığı gün olan 10 Kasım, bir yas günü olmanın ötesinde, Atatürk’ün fikirlerini, ilkelerini ve devrimlerini yeniden hatırlama ve yaşatma günüdür. Saat 09.05’te Türkiye’nin her köşesinde duran insanlar, bir dakikalık saygı duruşuyla minnetlerini ifade ederler. Bu anlamlı gün, bize Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözünü hatırlatır. O, milletimizin varoluş mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nı üstün bir liderlik ve stratejiyle yöneterek, ülkemizi bağımsızlığa kavuşturmuştur. Türk milletinin yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve istiklal uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimizi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Kaynak:Burcu Cellat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.