USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen İsmail Güneş Basın Ödülleri töreni Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

25-07-2023 14:15
SİVAS
Google News

Mehmet Fatih AKGÜL 

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen İsmail Güneş Basın Ödülleri töreni Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa; Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy ve Hakan Aksu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas 27. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun ile gazeteciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan gerçekleştirdi.

Programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karahan; Sivas’ta hayatını kaybeden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diledi.

Karahan; “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte elim bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İsmail Güneş anısına ikincisini düzenlediğimiz İsmail Güneş Basın Ödülleri programına hepiniz hoş geldiniz. Konuşmamın başında Adem Yavuz, İsmail Güneş, Hidayet Çolakoğlu, Fikret Ünsal, Nazım Düz, Hakan Tipiler, Yusuf Doğan başta olmak üzere ebedi hayata intikal eden meslektaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımız; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Sivas’ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimize olumlu yönde yansımasında hiç şüphesiz basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar yadsınamaz. Bu vesileyle gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin meslek onur ve ilkelerine uygun bir biçimde halkımızın haber almasına olanak sağlayan tüm gazetecilerimizin bayramını kutluyor, gayretli ve özverili çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz İsmail Güneş Basın Ödülleri programının bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu iki yılda Sivas özelinde yaptığımız ödül törenin de mesleğinde başarılı olan çalışma arkadaşlarımızı ödüllendirdik. Önümüzdeki yıldan itibaren ise ödül programımızı bölgesel ölçekte yapmayı planlayarak hem şehrimizi hem de Sivas basının daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyoruz. Programımıza katılan tüm davetlilere ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Karahan’ın konuşmasının ardından Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın şehidi İsmail Güneş anısına hazırlanan kısa film sunuldu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “24 Temmuz Gazeteciler Bayramınızı tebrik ediyorum. İsmail Güneş kardeşimizin hatıralarının gösterildiği kısa filmden sonra duygusal bir ortamda konuşma yapmak çok zor. Şehit kardeşimizin eşi ve çocuğu da burada. Mekanı cennet olsun. Bugün ilimizde kamu görevlileri olarak siyasi temsilciler olarak adeta mesai arkadaşı olarak görev yaptığımız basın mensuplarımızla birlikteyiz. 24 Temmuz Basın Bayramında 4 Eylül Gazeteciler Cemiyetimizin İsmail Güneş kardeşimiz adına düzenlediği ödül töreninde sizlerle bir aradayız. Cemiyetimiz geçen yıl ilkini düzenlemişti. Bu sene ikincisini düzenliyor. Bu fikri hayata geçiren 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanımızın şahsında yönetimini ve üyelerini tebrik ediyorum. Bu salonda bulunan herkesin temel görevi halka hizmet etmek. Temel amacımız halka, millete hizmet olduğu için de hep birlikte beraberiz. Bu noktada sizler kamu görevi yapıyorsunuz” dedi.

ŞEHRE HEP BERABER HİZMET EDİYORUZ

Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptığını dile getiren Bilgin, “Sizin halkın eksiklerini muhatabına ulaştırmanız bizim işimizi kolaylaştırıyor. İlimizde güzel bir basın anlayışıyla birlikte şehre hep beraber hizmet ediyoruz. Siyasetçiyseniz, kamu görevlisiyseniz, kamu adına iş yapıyorsanız doğal olarak olumlu-olumsuz eleştirilmeye bizlerin alışık olması lazım. İşini iyi yapan bir basın kurumu, işini iyi yapan bir basın mensubu aslında bizim işimizi kolaylaştırıyor. Basınla birlikte bu şehirde yaşayan herkesin kendini mutlu hissedeceği bir şehir oluşturma adına çalışıyoruz, çalışmaya da devam ediyoruz. İnşallah bu basın ödülleri programı önümüzdeki senelerde ulusal bir hale gelecek. Bu noktada bize düşen bir görev varsa biz her zaman hazırız” dedi.

Tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ise “Gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum. İçinizde çalışmış birisi olarak bugün sizlerle birlikte olduğum için bende heyecanlıyım. Medyanın demokrasiler ve toplumlar için önemi hepimizin malumu. Bu nedenle kimi zaman medya yerine 4. kuvvet ifadesini kullanırız. Bu sebeple özgür, tarafsız ve halka karşı kendisini sorumlu hisseden bir medyanın varlığı da çok önemlidir. Bu bakımdan bugün iştirak ettiğimiz bu program ve verilecek ödülleri şahsım adına çok önemsediğimi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“Sivas medyasının sesi ne kadar gür ve haklı çıkarsa hemşehrilerimizin sesi de o nispette duyulacak, talep ve öneriler de bu anlamda karşılık bulacaktır” diyen Toy, “Bu vesileyle şehit gazeteci İsmail Güneş kardeşimizi rahmetle ve özlemle yad ediyorum kıymetli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” açıklamasında bulundu.

Vali Yılmaz Şimşek ise “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramının 115. yıl dönümünde ikincisi düzenlenen İsmail Güneş basın ödülleri gecesinde bir aradayız. Öncelikle tüm basın emekçilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Sözlerimin başında elim bir hadisede hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’e Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi başta olmak üzere vefalı basın camiamıza başsağlığı diliyorum. Yine bu programın düzenlenmesinde emeği geçen 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

BASIN MENSUPLARIMIZ HER TÜRLÜ ÖVGÜ VE TAKDİRİ HAK ETMEKTEDİR

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının oluşturulması noktasında 24 Temmuz’un önemli bir gün olduğunu belirten Şimşek, “Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basının önemli görev üstlendiği yadsınamaz bir gerçektir. Gazetecilik günümüzde en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin de başında gelmektedir. Meslek ilkeleri ve etiğini gözeterek vatandaşla devlet arasındaki iletişimi sağlayıp kamuoyu oluşturan, görevini bu anlayışla yürüten değerli basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Memnuniyetle görüyorum ki ilimizde çok güçlü ve gayretli bir basın var. Bu da şehrimizin zenginliği ve ifade özgürlüğü demektir. Hepimizin ortak paydası Cumhuriyet kentimiz Sivas’ın sahip olduğu güçlü dinamikleriyle Türkiye Yüzyılında söz sahibi olmasıdır. Yaptıkları çalışmalarla bizlere ses veren basın mensuplarımıza ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. İnanıyorum ki basınımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirecektir. Bu topraklarda olup biteni doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken şehrimizde özveriyle görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını bir kez daha kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Programda Sivas İrade Gazetesi 4 ödül birden aldı.  Sivas İrade Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Tabur Yılın Araştırma İnceleme Haber Ödülüne, Sivas İrade Gazetesi Haber Sitesi Yazı İşleri Müdürü Hayrullah Ağkaş En İyi Sayfa Tasarımı  Ödülüne, Sivas İrade Gazetesi Editörü Oğuzhan Sarzep Yılın Spor Haberi Ödülüne, Sivas İrade Gazetesi Muhabiri Elif Elmalı ise Genç İletişimci Ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından toplu fotoğraf çekinilmesiyle program sona erdi.

Sivasİrade- SivasGündem- SivasHaberleri- Sivassondakika 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!