Basın toplumun sesidir

Basın toplumun sesidir
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Basın toplumun gözü, sesi ve vicdanıdır" dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Demirgil, hayatın vazgeçilmek unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade etti.

MEDYA ÇALIŞANLARIMIZI GAYRETLERİNDEN DOLAYI TAKDİR EDİYORUZ

Basın mensuplarının özverili ve gayretli çalışmalarını, bilgiyi yayma ve doğru haberleri toplumla buluşturmaları için yoğun bir çaba sarf ettiğini vurgulayan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, “Basın toplumun gözü, sesi ve vicdanıdır. Kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgi akışışını sağlamak adına büyük sorumluluk üstlenmektedir. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşturulmasında büyük bir güce sahiptir .İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı gayretlerinden dolayı takdir ediyoruz. Gerek ülkemizin gerekse de ilimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında, bu başarının ülke ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri gayret takdire şayandır. Esnaflarımızın sorunlarının ve sıkıntılarının gündeme gelmesinde, çözümünde, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada en önemli kuruluşlardan bir tanesi de basın camiasıdır” dedi.

TOPLUMUN ORTAK SORUMLULUĞU

“Basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gazetecilere yönelik yapılan tehditlerin ve saldırıların önlenmesi için çaba sarf etmek tüm toplumun ortak sorumluluğudur” diyen Demirgil, “Böylesine önemli görevi yerine getirmek fedakarca yerelden ulusala, gazete, dergi, televizyon, haber siteleri, ajanslar olmak üzere yazılı ve görsel tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevi başında şehit düşen, hayatını kaybeden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” açıklamasında bulunu.

Kaynak:Burcu Cellat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.