USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basın Camiasının Gurur Günü

Basın Camiasının Gurur Günü

Basın Camiasının Gurur Günü
26-07-2022 07:05
Google News


Fatih TABUR

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bu yıl ilkini gerçekleştirdiği “İsmail Güneş Basın Ödülleri” törenini Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

STSO Salonunda düzenlenen törene Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci ve Habib Soluk, BBP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, sivil toplum kuruluşu  başkanları temsilcileri, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarıyla birlikte düşürülen helikopter kazasında hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş ve çocukları ile basın çalışanları katıldı.

ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan; “Bu ödül törenini gazeteciler için önemli günlerden biri olan '24 Temmuz Basın Bayramı'nda gerçekleştiriyor olmak bizim için çok anlamlı.  Henüz kuruluşunun 1,5 yılı geride kalan genç cemiyetimiz, kısa zamanda Sivas'ta mesleki örgütlenme adına önemli bir yapılanmaya giderek, kentin etkili sivil toplum kuruluşları arasına adını yazdırdı. Kuruluştan itibaren amacımız, basın mensupları arasındaki birlik ve beraberliği artırmak, değerleri bir araya getirmek, ortak hareket etmek ve camianın gücünü hissettirmekti. Bu doğrultuda önemli mesafeler kat ettiğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

RAHMET VE MİNNETLE YÂD EDİYORUZ

Cemiyet olarak kısa zamanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Karahan; “TOKİ'ye başvurusunu yaptığımız konut projesinde Sayın Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Sayın Milletvekillerimiz Semiha Ekinci, Habib Soluk ve Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'a vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bunlar arasında en önemsediğimiz etkinliğimizi bugün gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Öncelikle 2009 yılında tüm Sivas halkını, Tüm Türkiye'yi yasa boğan acı olayda kaybettiğimiz Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ'ı, Yüksel Yancı'yı, Murat Çetinkaya'yı, meslektaşımız İsmail Güneş'i, Pilot Kaya İstektepe'yi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.  Bizi derin üzüntüye sevk eden olayda kaybettiğimiz meslektaşımız İsmail Güneş adına bu yıl ilkini düzenlediğimiz meslek ödülleri törenini hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu yıldan başlamak üzere, gelecek yıllarda da bu ödülleri devam ettirerek İsmail Güneş'in hatırasını sonsuza kadar yaşatmak en temel amacımızdır.  O, son nefesini verdiği ana kadar, çok sevdiği mesleğini sürdürmesiyle hafızalarda her zaman canlı kalacaktır. Gelecekte yetişecek olan yeni meslektaşlarımız da onun, canı pahasına verdiği meslek mücadelesini örnek alacaktır. Camia olarak bu konuda çeşitli sebeplerle geç kaldığımızın farkındayız.  Ancak cemiyetimiz kuruluşundan itibaren bu konuyu ilk gündem maddesi yapmış ve bu ödül programını gelecek yıllarda ulusal düzeye çıkarma hedefiyle yola çıkmıştır. Bunu da ilerleyen yıllarda inşallah hep birlikte göreceğiz.  Biz biliyoruz ki, üyelerimizin hemen hepsi büyük bir özveri ve heyecanla mesleğini yerine getirmekte, sosyal yaşantısından ödünler vererek insanlara bilgi ulaştırma çabasını sürdürmektedir. Bunu yaparken de zaman zaman her türlü zorluk ve engellemelerle karşı karşıya kalmaktadır.  O yüzden yapılan her haber, çekilen her fotoğraf, kayda alınan her görüntü yoğun bir emek ve çaba ürünüdür ve hepsi de birbirinden kıymetlidir.  İlkini gerçekleştirdiğimiz bu ödül töreninde amacımız meslektaşlarımızı daha iyiye yöneltmek, onları başarılı işler yapmaya özendirmektir. Gerçekte ise ödül alsın almasın tüm arkadaşlarımız bizim için aynı derecede kıymetlidir.  Bu yılki ödüllerimizi belirlerken arkadaşlarımızın yıl içerisindeki çalışmalarını dikkate alarak bir değerlendirmede bulunduk. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılarak, çerçeve genişletilecektir. Bizim için yeni bir başlangıç olan İsmail Güneş Basın Ödülleri'nin bir Sivas Basını geleneği haline dönüşmesini arzu ediyoruz. Her zaman kalbimizde olacak ‘İsmail Güneş' kardeşimizin aziz hatırası da bu sayede hep taze kalacaktır. Bu vesileyle ilkini gerçekleştirdiğimiz İsmail Güneş Ödülleri törenimize katılarak bizleri onurlandıran, destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ödül alacak arkadaşlarımızı da ayrıca tebrik ediyor, Basın Bayramlarını kutluyorum” dedi.

SANAYİCİMİZ ADINA SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan'ın ardından STSO Başkanı Mustafa Eken konuştu.  İsmail Güneş'e Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Eken, “Burada cemiyetimizi tebrik ediyorum. Kısa süre içerisinde ilkleri yapmaları bizleri mutlu ediyor, heyecanlandırıyor. Basın mensuplarımıza da birlik, beraberlik yakışır; ilimize birlik, beraberlik yakışır. Biz bunu her zaman yapıyoruz. Allah razı olsun. Sivas'ın geleceği için beraber çalışıyoruz. Basında da birlik ve beraberlik var. Her zaman sizlerle beraberiz. Kol kolayız, kol kola olmaya devam edeceğiz. Sizlerin sıkıntısı bizim sıkıntımız. İlimiz adına, sanayicimiz adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu programı düzenledikleri için başta Muhittin Başkana ve ekibine teşekkür ediyorum. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğimizin sözünü veriyor saygılar sunuyorum” dedi.

İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN HER BASIN MENSUBUNUN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Görevi başında hayatını kaybeden İsmail Güneş başta olmak üzere  tüm basın mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama hayat da bir şekilde devam ediyor. Bizler mesaimizin büyük kısmını sizlerle birlikte geçiriyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerin kamuoyuna aktarılması ve kamuoyundan gelen tepkilerin de idarecilere aktarılması noktasında sizin yaptığınız iş aslında bir kamu görevi. İşini düzgün yapan her basın mensubunun yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu etkinliği düzenlediğiniz için tebrik ediyorum” diye konuştu.

BU TOPLANTI VEFANIN GÖSTERGESİ

Basın mensuplarının zor şartlarda görev yaptığına dikkat çeken AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci de “Bin bir fedakarlıkla gece gündüz demeden karda, soğukta 365 gün görev başındasınız. Sizleri ve ailelerinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sivas vefanın ismidir. Bu toplantı da vefanın bir göstergesi. Sevgili İsmail kardeşimizin anısına düzenlenen ödül töreninde birlikteyiz. Bugün ödül alacak tüm gazetecilerimizi tebrik ediyorum. Bu anlamlı programı hazırlayan cemiyetin yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirsin” şeklinde konuştu.

Demokrasinin vazgeçilmezi unsurunun basın olduğunu dile getiren AK Parti Sivas  Milletvekili Habib Soluk, tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ise “Halkın haber alma hürriyetini yerine getirebilmesi için gece gündüz demeden çalışan kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah işlerinde kolaylıklar versin diyorum. Anlamlı bir günde İsmail Güneş'i hatırladıkları için 4 Eylül Cemiyeti'nin başkan ve yönetimini tebrik ediyorum. Ödül alan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum.  Her sözünüz hak, yüzünüz ak olsun” açıklamasında bulundu.

Son olarak kürsüye çıkan Vali Dr. Yılmaz Şimşek de “4 Eylül Gazeteciler Cemiyetimizin ilkini hazırladığı İsmail Güneş ödülleri programında sizlerle birlikteyiz. Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009 tarihinde helikopterin düşmesi sonucu vefat eden gazeteci kardeşimiz İsmail Güneş'in kaza sonrası yansıyan yardım çağrısı kulaklarımızda hepimizin yüreğini yakmaktadır. Onun içimizi sızlatan konuşmalarını yaptığı telefon ve diğer ekipmanları Tarihi Sivas Valiliğimizin zemin katında açılan Şehir Müzesi içerisinde sergilenmektedir. Bizlere bu bağışı yapan Yasemin Güneş hanımefendiye de ayrıca teşekkürü borç biliyoruz. Halkımızın doğru haber almasına ve onların fikirlerini paylaşmasına aracı olan basın sektörü devletle vatandaş arasında köprü vazifesi görüyor. Bilindiği üzere gazetecinin yazı-kışı, gecesi-gündüzü olmaz. Gösterdiği mücadele takdire şayandır. Böylesine zor bir meslek için birlik, beraberlik, dayanışma da bir o kadar önemlidir. Bugün ilimizde 1,5 yıl önce kurulan 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin de bu minvalde görev yaparak sektörün sorunlara eğilmeye gayret gösterdiğini hep birlikte görüyoruz. Tüm dernek üyelerini ve yönetimini tebrik ediyorum. Bu vesileyle ilimizde faaliyette bulunan, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri içerisinde görev yapan tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı tekrar kutluyorum. Ödül alan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Görevi başında hayatını kaybeden İsmail Güneş başta olmak gazeteci kardeşlerimizi rahmetle anıyor tüm medya kuruluşlarımızı bu duygularla selam ve muhabbetle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından ödül programına geçildi.  Ödül alan isimler ve kategorileri şu şekilde oldu:

Onur Erden (İHA) Günlük Yaşam Ödülü, Volkan Kaplan (İHA)Haber Görüntüsü Ödülü, Serhat Zafer (AA)Haber Fotoğrafı Ödülü, Halife Yalçınkaya (AA)Polis Adliye Haberi Ödülü, Alperen Yıldız (DHA)Spor Haberi Ödülü, Hüsnü Ümit Avcı (DHA) Araştırma Haberi Ödülü, Uğur Yiğit (Ekspres Gazetesi)Gazete Dalında Haber Ödülü, Yüksel Menekşe (Ekspres Gazetesi)Gazete Dalında Haber Fotoğrafı Ödülü, Nurettin Çukuryurt (Ekspres Gazetesi)Sayfa Tasarımı Ödülü, Hayrullah Ağkaş (İrade Gazetesi) Sayfa Editörü Ödülü, Oğuzhan Sarzep (İrade Gazetesi) Gazete Dalında Spor Haberi Ödülü, Fatih Tabur (İrade Gazetesi-Web) Haber Sitesi Editörü Ödülü, Erhan Meyveci (Kanal58)TV Dalında Haber Kurgu Ödülü, Yasin Nergis (Worldturk Tv) TV Dalında Haber Görüntüsü Ödülü, Yunus Budaktaş (Vizyon 58) TV dalında Haber Ödülü, Abdullah Yiğit (Vizyon 58)TV Dalında Spor Programı Ödülü, Ali İzgi (Kanal 58)TV Dalında Politika Programı Ödülü, Adem Akgül (Worldturk)Tv Yorumcusu Ödülü, Hakan Kaleli (Sivas TSO)Kurumsal Haber Ödülü, Erkan Özkan (ÇEDAŞ)Kurumsal İletişim Ödülü, Eren Özdal (Sivas Belediyesi)Kurumsal Fotoğraf Ödülü, Ferhat Yalçın (Sivas Belediyesi) Kurumsal Görüntü Ödülü, Adem Karakaya (Sivas Ticaret Borsası) Kurumsal Sosyal Medya Ödülü, Hikmet Kuru (SESOB)Kurumsal Web Sitesi Ödülü, Emre Özdal (SCÜ) Kurumsal Röportaj Ödülü, Ebubekir Çiğdem (Kültür AŞ)Kurumsal Kurgu Ödülü, Sivas Valiliği Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kurumsal Tanıtım Ödülü, Yücel Yönal Onur Ödülü, Sirer Doğan Onur Ödülü, Yasemin Güneş Onur Ödülü, Göktürk Fırat (İhlas Haber Ajansı)Cemiyet Özel Ödülü, Önder Felek (Anadolu Ajansı) Cemiyet Özel Ödülü, Eraydın Aytekin (Demirören Haber Ajansı)Cemiyet Özel Ödülü, Murat Güney (Sivas İrade Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Muhittin Karahan (Sivas Ekspres Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Melda Geneş (Memleket Sivas Gazetesi) Cemiyet Özel Ödülü, Ayşe Mine Egüz (Bizim Sivas Gazetesi) Genç İletişimci Ödülü, Defne Arslan (Sivas Ekspres Gazetesi)Genç İletişimci Ödülü, Mert Taha Varol (İhlas Haber Ajansı) Genç İletişimci Ödülü, Erhan Erdoğan (Sivasspor) Sivasspor Özel Ödülü.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!