Bayram öncesi kritik uyarılar
Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara ve esnafa yönelik önemli uyarılarda bulundu. Bayram alışverişlerinin güvenilir ve kayıtlı işletmelerden yapılması gerektiğini vurgulayan Demirgil, özellikle kurbanlık alımı, et çekimi ve gıda alışverişlerinde hijyen kurallarına dikkat edilmesi çağrısı yaptı.

Bayram hazırlıkları kapsamında vatandaşların araç bakımlarını ihmal etmemesi gerektiğini ifade eden Demirgil, kurban kesiminde kullanılacak bıçak ve kesici aletlerin önceden hazırlanmasının önemine dikkat çekti. Yolculuğa çıkacak sürücülerin trafik kurallarına mutlaka uyması gerektiğini belirten Demirgil, bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkesin daha dikkatli davranmasını istedi.
“KALİTESİZ BIÇAK TERCİH EDİLMEMELİ”
Kurban kesiminde kaliteli bıçak kullanımının büyük önem taşıdığını ifade eden Demirgil, ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Bıçak imalatı yapan esnafta yoğunluk yaşandığını kaydeden Demirgil, vatandaşların bıçaklarını ustalara biletmeleri gerektiğini belirtti.
Çin malı ve kalitesiz ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini dile getiren Demirgil, vergisini ödeyen yerli esnafın desteklenmesi çağrısında bulundu.

“ET ÇEKİMİNDE HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ”
Bayram döneminde mahalle aralarında ve açık alanlarda yapılan sağlıksız et çekimlerine dikkat çeken Demirgil, hijyenik olmayan ortamlarda et çektirilmemesi gerektiğini söyledi.
Kasap esnafının hijyen kurallarına uygun hizmet verdiğini belirten Demirgil, vatandaşların merdiven altı ve denetimsiz yerlerden uzak durmasını istedi.
“ARAÇ BAKIMI OLMADAN YOLA ÇIKMAYIN”
Bayram tatili nedeniyle yoğun trafik yaşanacağını hatırlatan Demirgil, sürücülere araçlarının yağ, su, fren, lastik, aydınlatma ve silecek kontrollerini yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.
Sürücülerin yorgun ve uykusuz şekilde direksiyon başına geçmemesi gerektiğini vurgulayan Demirgil, hız limitlerine uyulmasının ve belirli aralıklarla mola verilmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.
Araçlarda mutlaka yedek lastik, ilk yardım seti, reflektör ve bijon anahtarı bulundurulması gerektiğini söyleyen Demirgil, geçmiş yıllarda yaşanan acı kazaların tekrar etmemesi için herkesin daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.
SESOB Başkanı Hakan Demirgil, açıklamasının sonunda esnafın, vatandaşların ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.
Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.