“Belce” sanatseverlerle buluştu
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladığı “Belce” adlı grup sergisi düzenlenen törenle açıldı.
100. Yıl Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşan sergi, Doç. Dr. Okan Boydaş danışmanlığında hazırlandı. Sergide öğrenciler Yeliz Karabulut, Zeynep Çiftci, Meryemgül Yıldız ve Taner Çelik’in eserleri yer aldı.

Serginin açılışına İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Özaltınoğlu, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mete Karaçoban ile çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergide “Belce” kavramı ana tema olarak işlendi. Öğrenciler eserlerini “Benliğin Ölümü”, “Fertilitas”, “Sırça” ve “Kök” başlıkları etrafında şekillendirerek farklı bakış açılarını sanat yoluyla ifade etti.

Özgün çalışmalarıyla dikkat çeken sergi, öğrencilerin sanatsal üretim süreçlerini ve yaratıcı yaklaşımlarını yansıtırken ziyaretçilerden de ilgi gördü.
Kaynak:Regaip Tütüncü

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.