Binali Yıldırım Kampüsü’nde afet tatbikatı
Yayınlanma:
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda kalan öğrenciler ve görevli personel, AFAD iş birliğiyle düzenlenen seminer ve tatbikatla afetlere karşı bilgilendirildi.
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Binali Yıldırım Kampüsü’nde geniş kapsamlı bir afet farkındalık çalışması yürütüldü.
Program kapsamında AFAD yetkilileri tarafından öğrenci ve personellere yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirilerek afet öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler detaylı bir şekilde aktarıldı.
Seminerin ardından öğrenci yurtlarında eş zamanlı olarak tatbikat icra edildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen bu tatbikat sayesinde öğrencilerin afet bilinci pekiştirilirken, olası acil durumlara müdahale konusundaki eksiklerin tespit edilmesi ve tamamlanması sağlandı.

Kaynak:Elif Elmalı
Gündem

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.