USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Birliğimiz Daim Olsun

Kocaeli ve çevresinde bulunan Sivaslılar,  Gebze Sivas Dernekler Birliği tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan Dernek Başkanı Hamit Kuş, “Bürokrasiden, iş dünyasına, siyaset içerisinde yer alanlara, net bir şekilde aynı kilimin tüm motifi olmaktan onur ve gurur duyan Sultan Şehrin yiğit insanlarına Allah gücünüzü ve başarınızı artırsın diyorum. Birliğiniz daim, yolunuz hep açık olsun” dedi.

Birliğimiz Daim Olsun
02-04-2023 12:32
SİVAS
Google News

Ömer ÜN

Kocaeli ve çevresinde bulunan Sivaslılar,  Sivaslı bürokratlar ve iş insanları Gebze Sivas Dernekler Birliği tarafından düzenlenen iftar programı için bir araya geldi. Düzenlenen iftar yemeğine Sivaslı olan ve çeşitli siyasi partilerden aday adayı olan siyasiler de davet edildi.

Gebze Merkez Prime Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek himayesinde, Sivas Dernekler Birliği tarafından organize edilen iftar programı ilgi gördü. Dernek Başkanı Hamit Kuş her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programını bu yıl ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle daraltılmış bir şekilde yapıldığını, Sivaslıların ana yardımlarının deprem bölgesine gıda, hijyen ve konteyner olarak gönderildiğini söyledi.

KUŞ, TEŞEKKÜR ETTİ

İftar programının ardından Dernek Başkanı Hamit Kuş; programa ev sahipliği yapan Dr. Hakan Höbek’e, iş insanı Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan’a teşekkür ederek başladı. Kuş; “Yaşadığımız deprem gerçeğini unutmamak gerekir. Yüzyılın depreminde binlerce canımızı kaybettik. Allah hepsine rahmet eylesin. Yaralı olanlara acil şifalar versin. Yüce yaradan bu aziz milletimize bir daha böyle bir felaket vermesin acı yaşatmasın. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmadık, yalnız bırakmayacağız. Millet olarak bu yaramızı birlikte saracağız.  Bugün Ramazan ayının manevi ikliminde gurbette bir Sivas dayanışması ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bize ki Sivas’ımızdan kilometrelerce uzakta bulunduğumuz bu ortamda Sivas’ı adeta yaşıyor ve yaşatıyoruz. Bir yanımda Sivas’ın değerli bürokratları, bir yanda iş insanları, diğer yanda uzunca bir zamandan beri yol arkadaşlığı yapmış yürekleri Sivas sevdası ile çarpan gardaşlarımız var. Allah hepinizin sayılarını artırsın inşallah. Tarihin beşiği, Selçuklu’nun başkenti, Osmanlı’nın Sancağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün gözbebeği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, hatta ilk başkenti olan şehirdir Sivas! Bunun için Sultan Şehirdir.   Sivaslı gittiği her yerde Sivas’ı en iyi şekilde temsil eder. Sivaslı kadirşinastır; gözü gönlü toktur. Doğduğu topraklar kadar karnını doyuran ona kucak açan topraklara da sahip çıkar. İşte bugün Kocaeli’nde görev yapan yüreği vatan millet sevdası ile dolu olan gardaşlarımızla birlikteyiz” dedi.

Çalışmaları hakkında da bilgi veren Kuş,  “Derneğimiz Sivas ile Gebze Ticaret Odası arasında köprü vazifesi olmuş, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Gebze Ticaret Odası kardeş kuruluşlar olarak iş birliği anlaşması imzalamıştır. Aynı zamanda Gebze Güzeller OSB ile Sivas 1.OSB arasında Kardeş OSB Protokolü anlaşmasına imza atılmıştır. Bu önemli ve başarılı çalışmada bize destek olan Gebze Ticaret Odası başkanı Nail Çiler ile Güzeller OSB yönetim kurulu başkanımız Sayın Âdem Ceylan’a da ayrıca teşekkür etmek gerekir. Önümüzdeki süreçte Gebze iş insanları ile Sivas’ı buluşturup, yine Sivaslı iş adamları ile birlikte çok sayıda projeye hep birlikte imza atacağız. En büyük hedeflerimizden birisi de Sivas Dernekler Birliği’nin kendi binasına ve kültür merkezine kavuşturulmasıdır. Bu konuda da çalışmalara başladık. Yiğidolar kendilerine yakışanı mutlaka yapacaktır.  Hepinize doya doya Sivas’ı yaşadığımız şu manevi iklimin havasında tek tek teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bürokrasiden iş dünyasına, siyaset içerisinde yer alanlara, net bir şekilde aynı kilimin tüm motifi olmaktan onur ve gurur duyan Sultan Şehrin yiğit insanlarına Allah gücünüzü ve başarınızı artırsın diyorum. Birliğiniz daim, yolunuz hep açık olsun” dedi.

HÖBEK: 30 YILDA ÇOK ADIMLAR ATTIK

Kuş’un ardından iftar yemeğine ev sahipliği yapan Dr. Hakan Höbek de teşekkür konuşması yaptı. Katılımdan büyük mutluluk duyduğunu belirten Höbek, “30 yıl önce temelini arkadaşlarımızla birlikte attığımız bu dernek bugün çok mesafe katederek Kocaeli’nin sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sunmuştur. Biz bu nedenle büyük gurur duyuyoruz. Bugün Sivas’ın yetiştirdiği birbirinden değerli bürokrat ve iş insanları ile birlikteyiz. Hepsi Kocaeli’nin gelişmesine katkı sunan değerli hemşehrilerimiz. Hepimiz yaşadığımız bu kente hizmet ediyoruz. Gurbette gösterdiğimiz bu dayanışma için katılımcıların tümüne teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Höbek’in ardından Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Ceylan teşekkür konuşması yaparak, “Sivaslıların dayanışması her platformda artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!