Bölge için hayati önemde! Mustafa Kaya Sivas’ın o ilçesindeki gizli kalmış yaraya parmak bastı!
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, TBMM’de yaptığı açıklamada memleketi Sivas’ın Doğanşar ilçesini ve bölge köylerini yakından ilgilendiren ulaşım sorunlarını gündeme taşıdı. Milletvekili Kaya, yıllardır tamamlanamayan yol projelerinin bölge halkını mağdur ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
27 Kilometrelik Reşadiye-Doğanşar Yolu Bir Türlü Bitirilemiyor
Sivas’ı Karadeniz Bölgesi’ne daha da yakınlaştırması hedeflenen projenin geçiş noktasında Doğanşar ilçesinin yer aldığını belirten Mustafa Kaya, yolun bölge halkı için hayati derecede önemli olduğunu vurguladı. Yapımı uzun yıllardır devam eden Reşadiye-Doğanşar arasındaki 27 kilometre uzunluğundaki sathi kaplamalı tek yolun bir türlü bitirilemediğini ifade eden Kaya; bu durumun İsmailiye, Tozanlı, Fındıcak, Dutdibi, Yoğunpelit, Uğurlu, Özlüce, Abdurrahmanlı, Özenli ve Karkın gibi 15 köyü doğrudan ve olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Geminbeli Geçidi'nin de Yükünü Hafifletecek
Doğanşar ilçesinin hak ettiği ilgiden mahrum kalarak adeta bir ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Milletvekili Kaya, bahse konu olan bu yolun tamamlanmasının stratejik önemine de değindi. Reşadiye-Doğanşar hattının açılmasının, yıllardır adeta yılan hikayesine dönen ve bitirilme ümidi günden güne azalan Geminbeli Geçidi'nin üzerindeki trafik yükünü de ciddi oranda hafifleteceğini belirtti. Kaya, yöre halkının uzun yıllardır devam eden bu yol hasretinin ve mağduriyetinin son bulması için projenin bir an önce bitirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak:Burcu Cellat

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.