Bolu’da sıcak gelişme: Tanju Özcan’ın tutuklanan şoförü tahliye edildi

Bolu’da sıcak gelişme: Tanju Özcan’ın tutuklanan şoförü tahliye edildi
Bolu'da eski Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında açılan 'nitelikli cinsel saldırı' davasında, mağdur kadını otele götürdüğünü itiraf eden ve 18 Haziran'da tutuklanan makam şoförü Suat Çelikcan, yapılan avukat itirazı sonrası tahliye edildi.

Bolu’da siyaset ve yargı gündemini sarsan rüşvet ve irtikap iddialarının ardından başlayan hukuki süreç, yeni iddialarla derinleşmeye devam ediyor. Şubat ayında ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Tanju Özcan hakkında, geçen hafta şok bir soruşturma daha açılmıştı. Özcan’ın daha önce ‘Tehdit’ ve ‘Şantaj’ suçlarından yargılandığı davanın mağdurlarından olan belediye personeli Öznur Ç.’nin savcılığa verdiği ek ifade, operasyonun seyrini değiştirdi.

"Karşımda koskoca başkan vardı, korktum"

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak yeni iddialarda bulunan 33 yaşındaki belediye çalışanı Öznur Ç., ek ifadesinde çarpıcı iddialar ortaya attı. Belediyede işe başladıktan kısa bir süre sonra Tanju Özcan’ın kendisinden hoşlandığını söylediğini öne süren Öznur Ç., işten çıkarılma korkusu nedeniyle Özcan ile birden fazla kez görüşmek zorunda kaldığını iddia etti. Görüşmeler sırasında Özcan'ın kendisine fiziksel temasta bulunmaya çalıştığını ileri süren Öznur Ç., "Elimi tuttuğunda elini iterek odayı terk ediyordum. Bu durumlardan kimseye bahsedemedim, çünkü karşımda koskoca başkan vardı" ifadelerini kullandı. Mağdur kadın ayrıca, bu gizli görüşmelere belediyeye ait kiralık araçlarla götürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Şoförün ifadesi başkanı yakmıştı

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Tanju Özcan’ın makam şoförü Suat Çelikcan ise iddiaları doğrulayan nitelikte bir itirafta bulundu. Şoför Çelikcan, belediye personeli Öznur Ç.’yi birden fazla kez bir otele, Tanju Özcan’ın yanına bizzat götürdüğünü kabul etti. Bu ifadelerin ve ek delillerin ardından savcılık, eski başkan Tanju Özcan hakkında ‘Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yeni bir tutuklama kararı verdi.

Avukatın itirazı sonrası şoföre tahliye kararı

Aynı soruşturma dosyası kapsamında suça iştirak ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şoför Suat Çelikcan da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından 18 Haziran’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çelikcan'ın avukatı, tutukluluk kararına itiraz ederek müvekkilinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti. İtirazı üst mahkeme sıfatıyla değerlendiren mahkeme heyeti, şoför Suat Çelikcan’ın bu sabah itibarıyla tahliye edilmesine karar verdi. Soruşturma dosyasında ana şüpheli konumunda olan eski belediye başkanı Tanju Özcan’ın ise tutukluluk halinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.