Borsa aidatları yarı yarıya düşüyor! Harun Bozdağ projelerini tek tek sıraladı!

Borsa aidatları yarı yarıya düşüyor! Harun Bozdağ projelerini tek tek sıraladı!
Sivas Ticaret Borsası Başkan Adayı Harun Bozdağ, seçim öncesi 14 projesini açıkladı. Bozdağ, tescil ücretlerinde yüzde 50 indirimden AB coğrafi işaret tescillerine kadar iddialı hedefler sundu.

Sivas Ticaret Borsası başkanlık seçimleri öncesinde çalışmalarına hız veren Başkan Adayı Harun Bozdağ, kentin tarım, hayvancılık ve ticaret hayatına yön verecek yeni dönem vizyonunu kamuoyuyla paylaştı.

“Daha Güçlü Bir Sivas Ticaret Borsası İçin Projelerimiz” başlığıyla hazırlanan 14 maddelik vaat paketinde; üyelerin mali yüklerinin hafifletilmesi, esnafın haksız rekabetten korunması, tarımsal altyapı yatırımları ve Sivas’ın gastronomik markalarının uluslararası tescili öne çıktı.

Tescil ücretlerine %50 indirim müjdesi

Projelerinin merkezine borsa üyelerini aldıklarını belirten Bozdağ, ilk icraat olarak borsa tescil ücretini yüzde 0,2’den yüzde 0,1’e indirmeyi hedeflediklerini müjdeledi. Zahire esnafının üzerindeki vergi yükünün kaldırılması için adımlar atacaklarını aktaran Bozdağ; ticari mahremiyetin korunacağını, yüksek banka teminatlarının düşürüleceğini ve üyeliği askıya alınan esnafın önceden bilgilendirileceği şeffaf bir yönetim anlayışı getireceklerini vurguladı.

Kasap esnafına haksız rekabet koruması ve Şarkışla'ya modern tesis

Et ve hayvancılık sektöründeki dengelere değinen Harun Bozdağ, vergisini ödeyen yerel kasap esnafının Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazaları üzerinden yapılan düşük fiyatlı et satışları nedeniyle mağdur olmaması adına sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Tarımsal altyapıyı güçlendirme hedefleri kapsamında Şarkışla ilçesine modern Buğday Pazarı ve Gıda Analiz Laboratuvarı kazandıracaklarını söyleyen Bozdağ, Sivas merkezde geçmişte teşviklerle kurulan ancak atıl kalan analiz laboratuvarını da akredite bir tesise dönüştürerek yeniden hizmete açacaklarını açıkladı.

AB tescilli Sivas köftesi ve lezzet festivali

Sivas'ın yerel markalarını küresel boyuta taşımak istediklerini ifade eden Bozdağ; Sivas Köftesi ve Sivas Pastırması için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescil sürecini başlatacaklarını, Sivas Sucuğu’na coğrafi işaret alacaklarını ve kentin marka değerini artırmak amacıyla geleneksel Sivas Et ve Et Ürünleri Lezzet Festivali düzenleyeceklerini belirtti.

Kaynak:Kemal Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.