Aslan’dan akaryakıt ve köy tepkisi: “Artık ses çıkarmalıyız”

Aslan’dan akaryakıt ve köy tepkisi: “Artık ses çıkarmalıyız”
Bağımsız Türkiye Partisi Sivas İl Başkanı Ömer Aslan, akaryakıt fiyatlarındaki artışa ve köylerin boşalmasına dikkat çekerek, vatandaşın alım gücünün düştüğünü savundu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sivas İl Başkanı Ömer Aslan, akaryakıt fiyatlarındaki artış, vatandaşın alım gücündeki düşüş ve köylerin nüfus kaybetmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aslan, ekonomik sorunların toplumun farklı kesimlerini etkilediğini belirterek, bu konuların daha fazla gündeme taşınması gerektiğini savundu.

“Akaryakıt zamları herkesi etkiliyor”

Motorin fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Ömer Aslan, geçen yıl motorinin ortalama 50 lira seviyesinde olduğunu, bugün ise 98 liraya kadar yükseldiğini ifade etti.

Aslan, akaryakıta gelen zamların yalnızca şoför esnafını ilgilendiren bir mesele olmadığını belirterek, taşımacılıktan üretime, tarımdan ticarete kadar birçok alanın artan maliyetlerden etkilendiğini söyledi.

Yaşanan fiyat artışları karşısında vatandaşların gelirlerinin aynı oranda yükselmediğini savunan Aslan, bunun sonucunda alım gücünün gerilediğini ve insanların ekonomik olarak daha fazla zorlandığını dile getirdi.

“Ne zaman hakkımızı savunacağız?”

Toplumun farklı kesimlerinin ekonomik sorunlar karşısında daha fazla ses çıkarması gerektiğini ifade eden Aslan, siyasetçilerin, basın kuruluşlarının, işverenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaşanan sorunlara daha fazla dikkat çekmesi gerektiğini savundu.

Aslan, vatandaşların ekonomik şartlar karşısında ne zaman ve nasıl daha güçlü şekilde haklarını savunacağını sorgulayarak, sessizliğin devam etmemesi gerektiğini ifade etti.

“Köylerimiz boşalıyor”

Açıklamasında köylerde yaşanan nüfus kaybına da değinen Ömer Aslan, Sivas Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen “Sivas’a dair 1 fikir projesi” standında karşılaştığı bir vatandaşın aktardığı durumu gündeme getirdi.

Aslan, söz konusu vatandaşın kendi köyünde daha önce 120 hane bulunduğunu, bugün ise bu sayının 15 haneye kadar düştüğünü söylediğini aktardı.

Köylerin boşalmasının Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Aslan, açıklamasında Avrupa Birliği tarafından uygulandığını öne sürdüğü bir proje kapsamında köylerde yaşayanların yüzde 75’inin şehirlere taşınmasının hedeflendiğini iddia etti.

Aslan, bu politikaların AK Parti hükümetleri döneminde köylerin boşalmasına neden olduğunu savunarak, AK Parti Sivas İl Başkanına da köylerde yaşayan vatandaşların sorunlarına ilişkin çağrıda bulundu.

“Milletvekilleri vicdanlarının sesini dinlemeli”

Sivas milletvekillerine de seslenen Ömer Aslan, kentte yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların gündeme taşınması gerektiğini ifade etti.

Aslan, milletvekillerinin vatandaşların yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olması gerektiğini savunarak, kamuoyunun dikkatinin farklı etkinliklerle başka yönlere çekilmemesi gerektiğini öne sürdü.

“Çözüm önerilerimiz var”

BTP olarak yalnızca sorunları gündeme getirmediklerini, çözüm önerilerinin de bulunduğunu belirten Aslan, partisinin merhum Genel Başkanı Haydar Baş tarafından ortaya konulan Milli Ekonomi Modelini işaret etti.

Aslan, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın liderliğinde ekonomik sorunlara ilişkin çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Gelecek biziz, biz geleceğiz” mesajını verdi.

Kaynak:Adem Sabit Nalbant

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.