USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MAHKEME YERİNDE İNCELEME YAPMADI

MAHKEME YERİNDE İNCELEME YAPMADI

MAHKEME YERİNDE İNCELEME YAPMADI
07-04-2017 06:00
Google News


Yunus BUDAKTAŞ

İl Genel Meclisi toplantısında oldubittiye getirilerek Kangal Tohma Gözesi suyunun Kuluncak ilçesine verilmesinin ardından yaşanan gerginlik devam ediyor. Yangından mal kaçırır şekilde yapılan oylamanın ardından suyun Malatya´ya verilmesine başta CHP grubu üyeleri yoğun itirazlarda bulunmuş ancak sonuç değişmemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kangal İl Genel Meclisi üyesi Emin Ünlüer´in ifadelerine CHP grubundan eleştiri geldi. Meclisin dün yapılan 4. oturumunun ardından CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller ve CHP Kangal meclis üyesi Sırrı Cihangiroğlu bir basın açıklaması yaptı.

SİVAS ADINA

MİLLİYETÇİLİK YAPIYORUZ

Yapılan oylamanın bir vebal taşıdığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller,  oylamanın oldubittiye getirildiğinin altını çizerek, ?Meclisimize gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi Kuluncak İlçesine su talebiyle ilgili Kangal İl Genel Meclisi üyemiz Sırrı Cihangiroğlu, ilgili komisyonda çalışmalarını yaptı ve bunu da sizlere anlattı. Ancak meclis başkanı oldubittiye getirerek oylamayı başlattı. Biz buna itiraz ederek, gündemle ilgili düşüncelerimizi söyledik.  Biz Sivas adına bir milliyetçilik yapıyoruz. Kangal adına değil. Burada 17 tane ilçe ve 2 bine yakın yerleşim yerinin sorunlarının çözümleriyle ilgili burada olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Ancak Kangal İl Genel Meclisi üyesi Emin Ünlüer kendi bölgesinin yararına tavır alma yerine günah çıkartıyormuş gibi bir hal ve tavır sergiledi? dedi.

MECLİS BAŞKANI´NIN TAVRI

DOĞRU DEĞİL

Güller, kendilerine söz hakkı tanınmadığını ifade ederek, bazı meclis üyelerinde oylamaya tepki amaçlı salonu terk ettiğini dile getirdi. Güller, ?Birçok il genel meclisi üyemiz de bu vebale katılmayacaklarını belirterek meclis salonunu terk ettiler. 7-8 tane arkadaşımız özellikle dışarıya çıktı. Çünkü bu iş gerçekten bir vebaldi. Meclis Başkanı, Emin Ünlüer´in bize sataşmasından dolayı söz de vermedi. Gerçekten mesele oldu bittiye getirildi.  Daha ?kabul edenler-etmeyenler´ cümlesi bitmeden oturumu kapatıyorum demesi hem bizi hem de meclisimizi yaralamıştır. Kaldı ki kamera kayıtları da incelendiğinde görülecektir ki 6-7 kişinin haricinde kararın lehine el kaldıran olmadı. Dolayısıyla bu oylama neresinden bakarsanız bakın tartışmalı hale gelmiştir.? ifadelerini kullandı.

MAHKEME YERİNDE

İNCELEME YAPMADI

Kangal İl Genel Meclisi Üyesi Sırrı Cihangiroğlu da Bölge İdare Mahkemesi verdiği karar metninin oylamanın yapılacağı gün ellerine ulaştığını belirtti.

Cihangiroğlu, mahkemenin yerinde inceleme yapmadan karar verdiğini vurgulayarak, ?Mecliste önceki gün yapılan oylamayla Tohma çayının Malatya´ya verilmesi oldubittiye getirildi. Bölge İdare Mahkemesi kararı elimize önceki gün geçti. Ben ilgili komisyonun üyesi olarak düne kadar o kararı görmedim. Bugün yaptığım araştırmada Bölge İdare Mahkemesinin verdiği kararı gördüm. Ancak mahkeme kararı da oldu  bittiye getirilmiş. Çünkü yerinde inceleme yapılmadan bir karar verilmiş. Ayrıca bu su, bizden istedikleri su değil. 200 litre üzerinde bir su. Daha önceki ilk projelerinde getirdikleri Gürün Gökpınar´ın içme suyunu da Darende´ye götürülmesi kararı da bu kararın içindedir. İlerleyen günlerde oranın kararı da meclise gelip onaylanacaktır? dedi.

ŞOV YAPTILAR!

Cihangiroğlu, kendisini yöre halkının seçtiğini belirterek, görevinin yöredeki insanların hakkını savunmak olduğunu söyledi. Emin Ünlüer´in şov yaptığını ifade eden Cihangiroğlu, ?Dün arkadaş şov yaptı. 25 yıldır CHP´den Kangal´da meclis üyesi çıkmazken halk beni seçti. Sağcısı solcusu, AK Parti´lisi, MHP´lisi hepsi bana oy verdi. Ben o insanları temsil etmek zorundayım. Doğruyu yapmak zorundayım. Şov yaparak beni mevsimlikle suçladı. 1840´dan bu tarafa benim Kangal´da soy kütüğüm vardır. Ben orada dün yaşamaya başlamadım. Aslım oradadır. Ben Kangal´ın 3 büyük köyünden birindenim. Kangal´ın en eski köylerinden biri olan Havuz Köyündenim. Bize Havuz ağaları derler. Burada birbirimizi karalamanın hiçbir manası yok. Ne demek istediğini ben anlayamadım çünkü söylediği şey çok yanlıştı. Ben Kangal küçük olsun değil büyük olsun istiyorum.  Kangal büyük olsun ama yine onların olsun. Birileri gibi Kangal küçük olsun ama benim olsun hevesinde değilim? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!