USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP’de Devir Teslim Töreni

Milletvekili aday adaylığı için istifa eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yılmaz Coşkun, görevini Haydar Öztürk’e devretti. Devir teslim töreninde konuşan Coşkun;  “Bundan sonraki süreçte hangi pozisyonda olursam olayım CHP’nin bir neferi olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da il başkanımın, örgütümün emrinde olmaya devam edeceğim. Böyle zor bir görevi üstlenmek her şeyden önce büyük bir fedakarlıktır, ateşten gömlek giymektir. Bu g?

CHP’de Devir Teslim Töreni
12-03-2023 12:01
SİVAS
Google News

Fatih TABUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezinin yayımladığı genelge uyarınca 26 Aralık 2022'de milletvekili aday adaylığı için CHP Sivas İl Başkanlığından istifa eden Yılmaz Coşkun, görevini Haydar Öztürk'e devretti.

İl binasında gerçekleşen devir teslim törenine parti teşkilatının yanı sıra CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu  da  katıldı.

Coşkun'un yıllarca partiye hizmet ettiğini dile getiren Karasu, “İl Başkanımız Yılmaz Coşkun ile bundan sonra da birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Yeni ve eski yönetimde bulunan değerli yol arkadaşlarıma vermiş oldukları mücadele ve emekten dolayı teşekkür ediyorum. Haydar Öztürk kardeşimiz de CHP bayrağını daha yükseklere çıkarmak için mücadele edecek" açıklamasında bulundu.

ASIL OLAN CHP’DİR

Karasu’nun ardından konuşan Coşkun ise “Değerli dostlar, çok değerli partililerimiz, üyesi bile olmaktan onur duyduğum partimizin 2018 yılından bu yana çeşitli aralıklarla yürüttüğüm İl Başkanlığı görevini bildiğiniz üzere Genel Merkezimizin yayımladığı genelge uyarınca 26 Aralık itibariyle milletvekili aday adaylığı için sonlandırdım ve yeni bir mecrada sizlere hizmet edebilmek, partimize hizmet edebilmek adına yola çıktım. Genelge gereğince yeni il başkanımız atanana kadar yürüttüğüm görevi, bugün MYK’mızın  09/03/2023 tarihli toplantısında alınan karar gereğince İl Başkanı olarak atanan Haydar Öztürk arkadaşımıza devrediyorum. Görev sürem içinde hiçbir gün dinlenmedim. Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürdük ve bundan sonra da partimle ilgili çalışmalarımı sürdürmeye devam edeceğim.  Bizler buralara siz değerli yol arkadaşlarımızın desteği ile Milletvekilimiz PM Üyesi Sayın Ulaş Karasu ile birlikte tırmanarak geldik. Şahsi hiçbir menfaat hesabımız olmadı. Küçük hesaplar yapanlar bizim CHP sevdamızı anlayamazlar. Biz CHP’ye bu ülkenin değerlerine Sivas’ımıza gönülden bağlı insanlarız.  Değerli yol arkadaşlarım; İl Başkanlığı görevim süresince, bu oturduğum koltuğun CHP’nin ilk Genel Başkanı, partimizin ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğu olduğu  bilinci ile hareket ettim. Onur ve gururla da bu makamı temsil ettim.  Dolayısıyla bu koltuk herkes için çok kıymetli, benim için de doğal olarak son derece kıymetliydi. Elbette ki bundan sonra da değerli yol arkadaşım Sayın Haydar Öztürk’ün bu görevi layıkıyla yapacağına yürekten inanıyorum.  Bundan sonraki süreçte de hangi pozisyonda olursam olayım CHP’nin bir neferi olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da il başkanımın, örgütümün emrinde olmaya devam edeceğim. Böyle zor bir görevi üstlenmek her şeyden önce büyük bir fedakarlıktır, ateşten gömlek giymektir. Bu görevlerde, kişiler gelip geçicidir. Asıl olan CHP’dir” dedi.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ

“Her siyasetçi bulunduğu şehre bir değer katmak zorundadır” diyen Coşkun, “Bugüne kadar iktidar partisinin milletvekillerinin ilimize çok ciddi bir değer kattığını düşünmüyorum. Tabi bunun takdirini sevgili hemşehrilerime bırakıyorum ama benim gördüğüm şey bugüne kadar ilimize ciddi bir katma değerleri olmamıştır fakat önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı, CHP’nin önderliğinde hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem de milletvekilliği seçimini açık ara kazanacak ve artık Türkiye'nin hak ettiği gerçek yönetim biçimine kavuşturacaktır.  Biz de bu kapsamda hem partimize hem de şehrimize nasıl bir katkı sunabiliriz diye kendi içimizde konuşup, değerlendirip bu yolda bir katkı sunmak üzere yola çıkmam üzerine bir karar verdik. Taktir aday gösterilme durumunda o sevgili Sivaslı hemşehrilerimin olacaktır. Şuna inanmanızı istiyorum: 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekilliğinde Millet İttifakı’nın mecliste çoğunluğu sağlayacağına ve cumhurbaşkanlığı seçiminde de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da 13.cumhurbaşkanı olarak seçileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.  Değerli dostlar; görevim sürecince desteklerini esirgemeyen başta Milletvekilimiz Sayın Ulaş Karasu olmak üzere il yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, disiplin kurulu, kadın ve gençlik kolları yöneticilerime siz değerli partililerimize çok teşekkür ediyorum. Bu süreci yürütecek olan sevgili yol arkadaşım İl Başkanımız Haydar Öztürk’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun. Hepimizin yolu açık olsun. Güzel günler göreceğimize yürekten inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.

TÜM GÜCÜMÜZLE   ÇALIŞACAĞIZ

Coşkun’dan İl Başkanlığı görevini devralan Haydar Öztürk ise  “Uzun bir süredir partimizin bayrağını başarı ile taşıyan İl Başkanımız Yılmaz Coşkun’dan  bayrağı devir alma günü. Kendisine partimize yapmış olduğu hizmet ve desteklerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyor ve çıkmış olduğu milletvekilliği aday adaylığı süresince başarılar diliyorum. Mevcut görevde olan il yöneticisi arkadaşlarıma da bu süreçte yapmış oldukları görevlerden dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarında partimizin bayrağını daha ileriye güçlü bir şekilde taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 43 yıl boyunca yaşadığım, hiçbir zaman ayrılmadığım ve her zaman gurur duyduğum toprağından bin bir emekle mücadele ettiğim  Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kadim kente il başkanlığı görevine beni layık gören 13. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, Örgütlerden Sorumlu Genel  Başkan Yardımcımız Sayın Oğuz Kaan Salıcı ve tüm MYK üyelerine teşekkür ediyorum. Merkez ve ilçelerimizle bir bütün halinde sürekli istişare ederek bugünden itibaren tüm gücümüzle Millet İttifakı’nın diğer üyeleriyle beraber seçim çalışmalarına başlayacağız. Gecemizi gündüzümüze katarak partimizin ilimizde birinci parti olması ve millet ittifakının kazanması  için çalışacağız. Genç, yaşlı, çocuk demeden; sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Tüm vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip iktidar olduğumuz gün bu sorunların çözümleri için gerekli adımları atacağız.  CHP’nin kapısı herkese açıktır. Bu kapı Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve yüzyıllar boyu kapanmayacak bir kapıdır. Cumhuriyet kentimizde  benimle birlikte bu göreve layık görülen genç, dinamik, eğitimli arkadaşlarımla beraber Cumhuriyet kentimizin tüm yurttaşlarını ayrım yapmadan, ötekileştirmeden, daha huzurlu daha mutlu bir kent yapmak için tüm gücümüzle   çalışacağız. Hak, hukuk, adalet yürüyüşü ile yeni bir ivme kazanan bu yolda partimizin tüm organları ile birlikte daha ileriye yürüyeceğiz. Çıkmış olduğumuz  bu yolda her türlü zorluklar çıksa da yılmadan usanmadan devam edeceğiz.  Bana inanan, güvenen, bugüne kadar her zaman yanımda olan başta eşim ve çocuklarım olmak üzere herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Yolumuz açık olsun. Haydi Sivas  başlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların sonunda Öztürk, Coşkun'a plaket ve çiçek takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!