CHP Sivas İl Başkanlığı Bakan Tekin'i istifaya davet etti!

CHP Sivas İl Başkanlığı Bakan Tekin'i istifaya davet etti!
CHP Sivas İl Başkanlığı, Siverek’te bir eğitim kurumunda yaşanan saldırıyı kınayarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya ve sorumluluk almaya davet etti. Açıklamada, okullardaki şiddetin yanlış eğitim politikalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir eğitim kurumunda meydana gelen şiddet olayına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak yaşananlara sert tepki gösterdi. Açıklamada, eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarının görmezden gelinen yapısal sorunların bir yansıması olduğu vurgulandı.

"Güvenli Eğitim Ortamı Sağlanamıyor"

Eğitim sistemindeki mevcut yönetim anlayışının eleştirildiği açıklamada, okulların çağdaş değerlerden koparıldığı savunuldu. CHP Sivas İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eğitim sistemini akıl ve bilimden uzaklaştıran, ehliyeti ve adaleti göz ardı eden yönetim anlayışı; bugün en temel sorumluluğu olan güvenli eğitim ortamını dahi sağlayamamaktadır. Bu vahim tablo tesadüfi değildir; yanlış politikaların, yetersiz denetimin ve ihmaller zincirinin kaçınılmaz sonucudur."

Bakan Tekin’e İstifa ve Sorumluluk Çağrısı

Yaşanan olayda ihmali bulunan yetkililerin hesap vermesi gerektiği belirtilen açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin doğrudan hedef alındı. Devlet ciddiyetinin sorumluluk almayı gerektirdiğini ifade eden İl Başkanlığı, başta Bakan Tekin olmak üzere tüm yetkililerin görevlerinin gereğini yapması gerektiğini kaydetti.

"Eğitim Sistemini Yeniden İnşa Edeceğiz"

Çocukların geleceğinin sahipsiz bırakılmayacağının altı çizilen mesajda, Cumhuriyet değerleri doğrultusunda laik, bilimsel ve güvenli bir eğitim sisteminin yeniden hâkim kılınacağı sözü verildi. Açıklama, saldırıda yaralanan vatandaşlara acil şifalar dilenmesi ve benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle son buldu.

Kaynak:Burcu Cellat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.