CHP'li Ulaş Karasu'dan İmamoğlu Kararına Sert Tepki: "Vesikalık Fotoğrafa Yenileceksiniz!"

CHP'li Ulaş Karasu'dan İmamoğlu Kararına Sert Tepki: "Vesikalık Fotoğrafa Yenileceksiniz!"
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karara CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu'dan sert tepki geldi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında bugün kritik bir mahkeme kararı açıklandı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, İmamoğlu’na İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik ifadeleri nedeniyle açılan davada "hedef gösterme" suçlamasından beraat kararı verirken, "tehdit" suçundan 2 ay 15 gün, "kamu görevlisine hakaret" suçundan ise 1 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Karar sonrası siyaset dünyasında tepkiler gecikmedi.

470060787-18352871206192132-6972.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararı şu sözlerle eleştirdi:

"Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza, demokrasiye ve millet iradesine tehdittir, hukuki değil siyasidir. Millet iradesine kurulan kumpasın devamıdır. Milyonların umudu olan Ekrem İmamoğlu’nu susturamayacaksınız. Bu adaletsiz düzeniniz er geç yıkılacak! Bir vesikalık fotoğrafa yenileceksiniz!"

Kararın ardından İmamoğlu’na destek mesajları sosyal medyada hızla yayılırken, CHP cephesinden yeni bir hukuk ve demokrasi mücadelesi çağrısı bekleniyor. Gözler hem Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) hem de temyiz sürecinin nasıl işleyeceğine çevrilmiş durumda.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.