"Çiftçi üretemez hale geldi, borçlarını yapılandıracağız"
Özgür Özel tarafından kurulan YENİ Parti'ye katılan Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, tarım politikaları üzerinden hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.
Çiftçilerin artan girdi maliyetleri nedeniyle üretim yapmakta zorlandığını ifade eden Karasu, mazot ve gübre fiyatlarının üreticiyi büyük bir yük altına soktuğunu söyledi.
Karasu, "Mazot 80 lira civarında. Anadolu'da çiftçi çok zor durumda. Mazotun litresi 80 lira, gübrenin kilosu 30-35 lira. Buna rağmen buğdayın açıklanan alım fiyatı 16 lira. Üstelik çiftçi ürününü Toprak Mahsulleri Ofisi'ne de 16 liraya satamıyor. Maliyeti 20 lirayı bulan buğdayı bugün 13-14 liraya vermek zorunda kalıyor" dedi.
Üreticilerin borç yükü altında ezildiğini savunan Karasu, "Çiftçinin durumu içler acısı. Elindeki tüm ekipmanı ve ürünlerini satsa dahi bankalara olan borcunu kapatamayacak durumda. Çiftçinin nefes alması, üretmeye devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
İktidara gelmeleri halinde çiftçi ve esnafa yönelik destekler sağlayacaklarını belirten Karasu, "Biz iktidara geldiğimizde çiftçiye nefes aldıracağız. Esnafın da çiftçinin de bir defaya mahsus faiz borçlarını sileceğiz, borçlarını yeniden yapılandıracağız" diye konuştu.
Kaynak:Hatice Kurt Sunar

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.