USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

140 MiLYON EURO´LUK YENİ YATIRIMLA ÇİMENTO FABRİKASINDA URETiM 4 KAT ARTACAK

140 MiLYON EURO´LUK YENİ YATIRIMLA ÇİMENTO FABRİKASINDA URETiM 4 KAT ARTACAK

140 MiLYON EURO´LUK YENİ YATIRIMLA ÇİMENTO FABRİKASINDA  URETiM 4 KAT ARTACAK
03-05-2017 06:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Dünyanın en büyük çimento üreticilerinden biri olan Brezilya merkezli Votorantim Çimento´nun Sivas´a kuracağı 140 Milyon Euro değerindeki yeni çimento fabrikasının inşaatı tamamlanarak, üretime başladı. İki sene önce Ağustos ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve yaklaşık bin işçinin gece gündüz çalıştığı yeni fabrikanın açılışı ise önümüzdeki aylarda yapılması planlanıyor.

Sivas İrade Gazetesi olarak Votorantim Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yusuf Yenigün´ü ziyaret ederek, fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi aldık. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör fabrika hakkındaki iddialara değinerek, yapılan çalışmaları sordu.

Fabrika Genel Müdürü Yusuf Yenigün, şuanda Fabrikanın satılmasıyla ilgili herhangi bir konunun gündemde olmadığını ifade ederek, ?2 yıl önce fabrika Votorantim tarafından satın alınarak, 140 Milyon Euro gibi bir yatırım yapıldı. Bu rakam Sivas tarihinde tek seferde yapılan en fazla yatırımdır. Yeni üretim tesislerimiz geçtiğimiz aylarda hizmete açıldı. Önümüzdeki aylarda fabrikanın açılışını yapmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda herhangi bir satış gibi bir durum da söz konusu değil? dedi.

Sivas Çimento Fabrikası´nın 1992 yılında özelleştirildikten sonra Yibitaş´a geçtiğini belirten Genel Müdür Yenigün, fabrikanın sonrasında Fransız ve akabinde de Portekizli firmalar tarafından satın alındığını söyleyerek bu el değiştirmeler sırasında da çalışanlar açısından herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığını ifade etti.

2 yıl önce de fabrikanın Brezilyalı firma Votorantim´e geçtiğini hatırlatan Yenigün, ?Votorantim´e bağlı olarak Türkiye´de farklı illerde çimento fabrikaları var. Ben 1993 yılından itibaren bütün illerdeki fabrikalarda görev yaptım. Bugüne kadar fabrika 4 kez el değiştirmesine rağmen hiçbir ilde hiçbir işçi çıkarılmamıştır. Sivas´taki fabrikada da herhangi bir işten çıkarılma söz konusu olmamıştır. Hiçbir yerel firmada da iş garantisi yok. İlimizdeki fabrikada da büyük sıkıntılar çıkaran birkaç kişi işten çıkarılmış olabilir. Bunun haricinde herkes buraya güvenir. Piyasa şartlarının üzerinde bir ücret alırlar ve buradan da emekli olurlar. Fabrikanın yenilendiği bu iki yıllık çalışma süresinde ilimizde yaklaşık bin kişi fabrikamızda istihdam edilmiştir. Bu kapsamda şehrin ekonomisine de önemli katkılar sağlamıştır? ifadelerini kullandı.

VOTORANTİM´İ İKNA

ETMEK İÇİN 1,5 YIL UĞRAŞTIK

Ziyarette Votorantim Çimento Türkiye Projeler Direktörü Erdal Mercan da eşlik etti. Sivas´a yapılan yatırım hakkında konuşan Mercan, ?Ben aslen Sivaslıyım ve Sivas´ı da çok seviyorum. Bu yatırımın ilimize kazandırılması için Brezilyalı firmayı yaklaşık 1,5 yıl ikna etmek için çaba gösterdim. Votorantim bu yatırımı Fas´a yapmayı da düşünüyordu. 140 Milyon Euro´lum bir yatırımı Fas´a yapmak, buraya yapmaktan daha da karlıydı. Ancak ülkemizin ve ilimizin güvenilirliği, coğrafyası ve kalifiyeli elemanları nedeniyle yatırım buraya yapıldı? ifadelerini kullandı.

Kendisinin Ankara Genel Merkez de görev yaptığını belirten Mercan, ilimizdeki hazırlıklar nedeniyle gönüllü olarak Sivas´a geldiğini ve açılış sürecinde de burada bulunacağını kaydetti.

ÇEVRE BİLİNCİNİ

ÖNEMSİYORUZ

?Çevre bilinci olmazsa olmaz? diyen Genel Müdür Yusuf Yenigün, fabrikadan dışarıya hiçbir şekilde bir atığın atılmadığını kaydetti. Yenigün, ?Hangi tesis olursa olsun, biz bu bilinçle hareket etmezsek, geleceğimizi kuramayız. Çocuklarımızı rahat ortamlarda yetiştiremeyiz. Bende ailemle birlikte bu fabrikanın lojmanında kalıyorum. Balkona çıktığımda kirli hava solumak istemem. Bazen halk arasında yanlış intibalar olabiliyor. Bacadan toz dışarı atılıyor gibi düşünülebilir. Ama o toz dediğimiz malzeme bizim için en önemli kısımdır. Yani en ince ve en kaliteli üründür. Hiçbir sanayici de bunu alıp dışarı atmaz. Yani filtrede tutulan kısım ürünün en kaliteli kısmıdır? şeklinde konuştu.

ÜRETİM BAŞLADI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Votorantim Sivas Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yusuf Yenigün, ?Sivas fabrikasının gerek yeniden yapılması, gerekse şehirdeki insanların fabrikaya bakışını bildiğim için bizde Sivas´ın ne istediğini bildiğimiz için çok faydalı olacağımıza inanıyoruz. Son sistem bir fabrika yaptık. 140 Milyon Euro civarında maliyeti olan yeni fabrika geçtiğimiz ay itibariyle üretime başladı. Şuanda çevre düzenlemesi çalışmalarını yapıyoruz. Akabinde de ilerleyen aylarda tesisin açılışını gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

24 YILDIR AYNI

FİRMADA ÇALIŞIYORUM

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından itibaren fabrika genel müdürlüğüne atandığını ifade eden Yenigün, ?1993 yılında çimento sektörüne çalışmaya başladım ve ilk olarak bu grupta başladım. Daha önce ismi Lafarge idi daha sonra Portekizler aldı, Portekiz´den sonra Brezilyalılar adına Votorantim Grubu aldı. Grup olarak 3 kez el değiştirmesine rağmen 1993 yılından beri aynı şirkette görev yapıyorum. Şirketin 6 çimento fabrikası var hepsinde de görev aldım. Nevşehir, Samsun, Çorum, Yozgat, Ankara, Sivas´ta da ikinci kez çalışmak nasip oldu. Bu süreç içerisinde değişik görevlerde bulundum. Makine mühendisiyim daha çok bakım tarafında görev aldım? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
02.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!